sunnuntai 4. elokuuta 2013

Imetystyynyn käyttö (meillä)

Hommasin raskauden loppuvaiheessa imetyshommiin Doomoon Buddy - imetystyynyn. Jossain vaiheessa vissiin lupailin kertoa miten se on toiminut. Ei taida olla kovin ajankohtaista enää, mutta laitan kuitenkin kokemuksiani kyseisestä vempeleestä.

Tyynyn materiaali on todella miellyttävää  ja pehmeää. Sisus painuu kasaan jonkin verran, ja on muutenkin melko pehmeää. Ilmeisesti ajatuksena olisi, että vauva makaisi kokonaan tyynyn päällä, jolloin äidin kädet jäisi vapaaksi. Alussa yritin käyttää tyynyä kuvien mukaisesti, mutta totesin etten vain osannut ja asento oli kaikkea muuta kuin rento ja miellyttävä. Onkohan vika vain käyttäjässä, vai mikä siinä oikein mättää? Tissini ei todellakaan ylttänyt vauvan suuhun ilman että kumartelin selkäni luonnottomalle kaarelle alaspäin. Muutaman käyttökerran jälkeen otin tavaksi laittaa pikku E:n pään makaamaan käteni varaan, kun taas käteni nojasi tyynyä vasten. Tämä oli parempi, muttei kuitenkaan riittävän hyvä. Käsi painoi varmasti myös lapsen korvaa, koska käteeni jäi korvanlehden kuva. Esikoista imetin aikoinaan pelkän tavallisen tyynyn avulla, eli lapsi makasi tyynyllä ja minä kannattelin sitä. Tämä tyyli oli minusta kuitenkin todella hyvä ja helppo, joten jossain vaiheessa otin imetyshommiin sen samaisen tyynyn. Tällä kertaa kuitenkin sillä tavalla, että imetystyyny on sohvalla istuessani selkäni takana kaarella molemmille sivuille, ja tyynyä kannatteleva käteni on imetystyynyn varassa. Nojaan siis hieman sinne suuntaan mitä puolta syödään. Siinä asennossa jaksaa olla pitkäänkin, ja varsinkin alussahan noita imumaratoneja saattoi olla harva se ilta. Tällä hetkellä ukko hörppäsee masun täyteen alle 5 minuutin, jos siinä kestää sitäkään.

Mutta turha ostos tyyny ei suinkaan ollut. Se sohvan kohta missä imetystyyny on, on meidän talon ylivoimaisesti suositun istumispaikka, ja ohitti siis pitkän divaanikohdan. Tyyny selän takana on todella miellyttävä, ja siihen pystyy menemään rönöttämään vaikka miten päin. Lisäksi kun vetäsee yhden tyynyn pään polviensa päälle, saa todella näppärän läppärialustan surffailla. Ja esikoinen taas menee makaamaan tyynyn keskelle pää toisen pään päällä ja jalat toisen pään. Nykyään, kun yritän käyttää tyynyä siihen tarkoitukseen mihin se on hommattu, saa ensin hätistellä talon miehiä pois paikalta. Mieskin yltyi kehumaan miten mukavaksi se tekee istumisen sohvalla. Pitäisi siis varmaan hommata toinen tai kolmaskin, että saisi jokainen omansa :D


2 kommenttia:

  1. Mulla on sama imetystyyny ja vaikka siitä ei ollut mitään hyötyä alkuperäisessä tarkoituksessaan, on se ollut mainio tuki polvien välissä (nukkuessa) ja pehmusteena istumaanopettelevalle vauvelille. :) Näyttääpä välillä isännänkin pään alla moinen olevan, jos lattialla makoilee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sielläkin tyyny on varsinaisesta käyttötarkoituksestaan poikkeavassa käytössä :D Tuo olikin hyvä toi muistutus, että voi käyttää myös vauvan istumatukena! Jossain vaiheessa yritin, mutta vauva valui siitä keskeltä pois. Nyt se varmaan jo toimisi kun tukea ei tartte enää niin paljon :)

      Poista