tiistai 20. elokuuta 2013

Hirrmuisen Herkulliset Hirssikeksit

Herkkuhammasta kolotteli oikein urakalla, joten tekaisin nopeasti näitä erittäin hyväksi osoittautuneita hirssikeksejä, joissa ei ole mitään kiellettyä! 

Hirssikeksit

1 dl kuorettomia hirssinjyviä
1 dl hirssihiutaleita
1,5 dl jauhoja (hirssi/kookos/manteli yms.)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl ruokosokeria
1 dl öljyä
0,5 dl (reilu) Alpro Soya vaniljakastiketta (tai vastaavaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita märät aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä aineet ja sekoita (lusikalla) reippaasti sekaisin. Muotoile taikinasta palloja ja litistä ne hellästi n. 1 sentin paksuisiksi kolikoiksi. Paista 175 asteessa n. 12 min.

Jauhoina käytin 1/3 suhteessa hirssi,- kookos- ja mantelijauhoja, mutta mitkä tahansa tietysti käy. Soija-vaniljakastikkeen voi myös korvata ihan tavallisella jugurtilla mikäli maito käy, tai muulla koostumukseltaan lähellä olevaa. Taikinan tulee olle melko pehmeää ja helposti muotoituvaa, muttei liialti murenevaa, joten lisää tätä viimeksi mainittua riittävästi halutun koostumuksen saamiseksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti