Suklainen Teff-kakku
2 1/2 dl Teff-jauhoja (Jytte)
1 1/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl soodaa
1/4 tl ksantaania
50 g tummaa suklaata (maidotonta!)
3/4 dl juoksevaa kasvisrasvaa (Flora Culinesse tms.)
1 1/4 dl ruokosokeria
2 1/2 dl sokeroimatonta hedelmäsosetta (esim. Bonne Mango, Piltti yms.)
1 1/4 dl mantelimaitoa (tai jotain muuta sopivaa nestettä)
1 tl vaniljasokeria
1 tl pikakahvijauhetta
vajaa 1 dl tapiokakiisseliä
Valmista tapiokakiisseli. Liuota 2,5 dl vettä 1/2 dl tapiokatärkkelystä. Kuumenna hellalla koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Keittele hiljalleen n. 10 min. Jäähdytä. Säilytä ylijäänyt kiisseli jääkaapissa seuraavaa kertaa varten.
Sekoita jauhot keskenään. Murenna suklaa rasvan joukkoon ja mikrota n. 30 sek ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, hedelmäsose, mantelimaito, vaniljasokeri ja pikakahvijauhe rasva-suklaaseoksen joukkoon. Sekoita tämän joukkoon tapiokakiisseli (kiisseli on melko venyvää, joten määrä on noin). Lopuksi lisää jauhot varovasti sekoitellen. Kaada uunivuokaan ja paista 175 asteessa n. 20-25 min. Kakku on kypsää kun alkaa irtoilla reunoilta, sisältä saa jäädä vähän kosteaksi.
Taikinassa on paljon eri aineita tuomassa makua, mutta esim. pikakahvijauheen voi jättää kokonaan pois. Samaten mantelimaito on helposti korvattavissa vaikka mehulla tai vaniljasoijamaidolla yms. sopivalla nesteellä. Tapiokakiisseli toimittaa tässä munan virkaa, mutta jos olet siitä onnellisessa asemassa, että muna sopii, niin laita ihmeessa pari munaa taikinan joukkoon (ja jätät tietysti tapiokan pois), niinkuin kunnon kakussa kuuluukin olla!
Tällä kertaa yritin mitata aineet todella tarkasti, koska yleensä minulla on vain tapana heitellä jotain taikinaan, enkä sitten saa sitä enää uudemman kerran tehtyä samanlaisena. Eikä ohjeiden muille kirjaaminenkaan sitten oikein onnistu, kun on vain suuntaa antavia määriä. Toivottavasti tällä kertaa onnistuin!
Hmm... Pitäisiköhän minun alkaa kirjoittelemaan näitä leivontaohjeita ihan eri blogiin? Tänne ne on ollut vain niin helppo heitellä muistiin...
Hmm... Pitäisiköhän minun alkaa kirjoittelemaan näitä leivontaohjeita ihan eri blogiin? Tänne ne on ollut vain niin helppo heitellä muistiin...
Namii :P
VastaaPoistaSinäpä sen sanoit! Ei vaan uskalla kovin paljoa kerralla syödä, ettei mene kieltolistalle koko kakku :D
Poistahyvältä näyttää!!
VastaaPoistaKieltämättä ihmeen hyvälle, vaikka onkin näin riisuttu versio normiaineista :) Kiitti!
PoistaTuo tapiocakiisseli vaikuttaa hankalalta ainesosalta. Voiskohan jostain maizenasta tehdä korvaavan setin..?
VastaaPoistaJahas, kananmunalla voi korvata... Kiitos!
Poista