keskiviikko 29. tammikuuta 2014

DIY: Kissan seinäkiipeilyteline

Jokaisella bloggaajallahan on oltava edes yksi DIY-postaus (NOT)! Blogini on ollut olemassa jo ainakin 1,5 vuotta, enkä muistaakseni ole sellaista koskaan postannut. Onneksi tämä blogipuute korjataan nyt, kun sopiva aihekin löytyi. Uudelle perheenjäsenelle oli tietysti rakennettava pesä, jonka vaiheet ikuistin teidänkin iloksi. Tarvikkeet on hommattu (tietysti!) IKEAsta puutolppaa lukuunottamatta. Itse en osallistunut hommaan muutenkuin tallentamalla projektin kameralla, joten hieman ympäripyöreää kuvausta tiedossa :)

Tarvikkeet: nitoja, vasara ja ruuvinväännin (ruuveja varmaan myös).
Puutolppa 4"x4" (löytyi pihan puutavarapinosta)
 IKEA (ei netissä) juuttinarumatto 3 kpl (á 9,99 e) 
IKEA KRÅKRIS fleecehuopa 2 kpl (á 1,79 e)
IKEA LACK hyllyt 110 cm 2 kpl (á 9,99 e)
IKEA BYHOLMA kori 1 kpl (9,99 e)
IKEA JUSTINA istuintyyny 1 kpl (4,99 e)
IKEA EKBY BJÄRNUM kannattimet 1 kpl (10 e/2 kpl)Matto aloitettiin kiertämään tolpan ympäri ja nitomalla sitä kiinni sitä mukaa kun työ etenee. Kaikki kolme mattoa kieritettiin samaan aikaan.


Matot kannattaa kiinnittää limittäin liitosten kohdalta.


Matot ruuvattiin kiinni muutamasta kohti ruuveilla, jotta varmasti pysyy! Jokainen jolla on kissa, tietää miten nopeasti kissat saavat revittyä raapimispuut paljaaksi.


Hyllyt kiinnitettiin seinään sopiviin kohtiin, ja SEN JÄLKEEN fleecekangas kiinnitettiin nitojalla hyllyn yläpintaan, jotta tassu ei lipeä ja on samalla pehmeä. Fiksu tietysti kiinnittää pehmusteen ENNEN hyllyjen kiinnittamistä...


Valmis tolppa kiinnitettiin LACK-hyllyyn ruuvilla yläpuolelta.


Eliasta pyydettiin tarkistamaan onko tolppa varmasti suorassa.Ninjan mielestä tolppa oli ensin vähän vinossa, mutta ehkä se oli vain näkökulma joka oli vinossa...


Molemmat hyväksyivät siis suorituksen!


Ninja halusi tarkistaa pitääkö kynsi varmasti matossa kiinni...


…ja miten pehmeä kori on nukkua...


…ja että mahtuuko hyllyllä pesemään huomaamattomasti privaatit paikat…


…ja voiko uudessa paikassa myös leikkiä jotenkin...


… ja todettiin, että onnistuuhan se esim. leivinuunin päältä käsin!


Näkymät on loistavat vajaan kolmen metrin korkeudesta!Ninja hyväksyy!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan kelpaa! Jos Ninja ei ole pyörimässä jaloissa, niin sen löytää takuulla tuolta korista pötköttämästä. Uni maistaa siellä vissiin erityisen hyvälle :)

   Poista
 2. Heh, näppärä keksintö :) Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Alunperin näin tämän tyylisen ratkaisun, mutta siis paaaaljon hienomman, telkkarissa. Siinä oli tehty seinän sisälle tunneleita, joita pitkin kissa pystyi menemään huoneesta toiseen :D Siitä se ajatus sitten lähti… :)

   Poista
 3. Mahtava idea, ihana rauhaisa paikka kissalle. Pääsee halutessaan omaan rauhaan, jonne pikku kätösetkään eivät pääse vaikka varmasti pitää myös sylistä ja rapsutuksista. Meidän koiratkin välillä haluisivat varmaan noin kauas lapsista, harmi kun ne eivät pääse ihan tuollaista tolppaa pitkin ylös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Koiralle pitäisi laittaa jotkut tikapuun tyyliset, ja jos koira sinne pääsee, niin pääsee apin… siis lapsetkin :D

   Poista
 4. Joo, kyllä koirallekkin kelpaisi tuollainen! Ihana oma paikka kissalla :) mä haluaisin myös itelleni tuollaisen oman lokoilupaikan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, aivan loistava idea! "Ei, äidin jalkaa pitkin ei voi nyt yrittää kiivetä, äiti viettää omaa aikaa omassa pesässään, aah!!"

   Poista
 5. Hei wauuuu! Mikä idea!!!:) jos omistaisin kissan, varastaisin tämän idean:)

  VastaaPoista
 6. Tästä ideasta se sitten lähti. Meidän kisulle. :-D Meillä otetaan vielä vauhtia kahden terraarion päältä. Olohuoneessa pääsee kolmella seinällä pomppimaan. Kiipeilypuut on niin karseita kolossaaleja ja hepsakoita....meillä on Hims-katilla mahdollisuus ottaa etäisyyttä vierailulla käyviin koiriin. Sillonkun lapset oli pieniä meille rakennettiin turvaseinä kierreportaisiin ( takorautaiset, mukavat kiipeiltävät...) Kävi mielessä että oltais se purettu se puinen seinämä, mutta nyt siihen tuli raapimaseinämä Hims-katille ( Ikean juuttimatosta!!!! )Kiitos loistavasta ja ah niin pöllittävästä ideasta). Eikö olekin ihanaa pitkän ja niin tunteiden täyteisen vuoristoradan jälkeen odottaa omaa ihmettä. ( Tiedän!!!!) Meillä ensin tuplat ja sitten tämä nuorimmainen. Tsemppistä. -siperoinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva, että sait inspistä tästä :) Tuo Ikean juuttimatto on kuin tehty tähän tarkoitukseen! Meillä tämä on kyllä kovassa käytössä, ja varsinkin just jos tulee koiravieraita yms. niin sieltä on sitten sopivan rauhallista tutkailla menoa.

   On tämä raskaus kyllä aina vaan niin ihmeellinen asia :) Tosi upeaa, että teilläkin on onnistunut (oikein tuplatenkin)! :)

   Poista
 7. Hei millä tuo kori on kannattimissa kiinni? Rakentelen juuri itse samantyyppistä kissalleni ja tuo kori on ihan mahtava idea! Koko raapimapuu itse tehtynä on kyllä sisustuksellisesti kaunis, kun vertaa vastaaviin eläinkaupan valmiisiin :) Ja taitaa tulla halvemmaksikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kori on kiinni ihan vaan nippusiteellä :D Ninjasta on kiva välillä pureskella sitä, mutta ei ole onneksi sitä irti saanut (ja tuskin saakaan, sen verran tiukkaa tavaraa ne on :) ).

   Joo kyllähän tuo voittaa mennen tullen kaikki valmiit viritykset ja on ainakin TUKEVA. Ei tartte pelätä että tulee alas missään vaiheessa. Kunnon raapimapuut taitaa kyllä maksaa aika paljon, useampia satasia, että kyllä tämä tuli halvemmaksi näin :)

   Poista
 8. Hei, ihan mahtava ja fiksun näköinen tuo tekemäsi kiipeilyteline! Itsekin aloin haaveilemaan tuollaisesta kun kohtapuoliin on joka tapauksessa uuden kiipeilytelineen hankinta edessä. Jäin noita kuvia katsottuani miettimään että miten kissa pääsee tuolta alas? tuleeko tuosta leivinuunin päältä takaisin tuohon pylvääseen? sitten toinen käytännön asia: millä laitoit fleecekankaat kiinni hyllyihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Meillä ainakin nuo valmispuut on hajonneet aika nopeasti, mutta tämä ei näytä yhtään kulumisen merkkejä, joten suosittelen :)

   Kissa pääsee kyllä alas tuolta joko tuosta tasolta itsensä "kiepsauttamalla" tai useimmin menee just tuohon uunin päälle ja siitä sitten laskeutuu pylly edellä ihan näppärästi. Ketteriähän nämä kisulit on :) Fleecet on kiinnitetty niiteillä levyyn, mutta jostain luin jotain tarravirityksiäkin joillain olevan. Tarra olisi tietysti siinä mielessä näppärä, että fleecen voisi sitten tarvittaessa pestä jos tulee vaikka oksu tms. :)

   Poista