perjantai 8. elokuuta 2014

Ruokahaaste

Terhi heitti minua ruokahaasteella joskus (hävyttömän) kauan sitten. Jossain vaiheessa aloitin tämän postauksen ja kuvien ottamisen, mutta sitten tuli äääääääh. Raskausväsymys, pahoinvointi yms. yms. seliseli-hommia. No, tässä tätä kuitenkin tulee, koska tämä oli mielestäni kerrankin todella kiva haaste. Tarkoituksena siis esitellä perheen syömät ateriat viikon ajalta, ja antaa lukijoille uusia ruokaelämyksiä ja -ideoita. Olkaa siis hyvät!
Kiitos siis Terhille! :)

Avokado-pekonipasta

200g pekonia suikaleina
1 punasipuli
2 avokadoa
2-3 valkosipulin kynttä
1 limen mehu
1 tl punaista currytahnaa
1 rkl balsamicoa
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 pss pegorino/pastajuustoa
mustapippuria
suolaa
yrttejä
kirsikkatomaatteja

Fettucini tuorepastaa


Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Sekoita muut aineet keskenään kulhossa. Keitä tuorepasta runsaassa, suolatussa vedessä. Kaada pasta kulhoon mausteiden sekaan. Nettihän on täynnä tämän hypetystä, mutta mielestäni tämä pasta toimii vaikka ilman avokadoakin, kunhan laittaa sekaan vain tuota juustoa. Se on tämän juju.

Kana-kookospata

Eipä ole kummasen näköistä, mutta sitäkin maistuvampaa.
Riisiä, vettä
kanasuikaleita
mausteita (punaista currytahnaa)
sipulia
kookosmaitoa

Laita riisi, vesi, sipuli, mausteet ja kanansuikaleet uunipataan. Paista 175 °C 30 min. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Paista taas 30 min.
Tämä on se ruoka, jonka voit laittaa uuniin ja poistua itse ulos nauttimaan kesästä tai räntäsateesta, mikä siellä nyt sitten sattuu olemaan vallitsevana sääilmiönä. Helppoakin helpompaa!
Lisävaihtelua saa lisäämällä sekaan kasviksia, ellei kotona satu asumaan kranttua 6-vuotiasta, joka ei syö vihanneksia kypsänä :)





Nakkikastike ja keitetyt perunat

1 pkt nakkeja
vettä
suurustetta
mausteita, liemikuutio
(smetanaa)

Keitä potut ja valmista kastike. Vettä kattilaan, nakit perään ja salainen ruskean kastikkeen ase sekaan: Maizena suuruste. Ei tule paakkuja!! Lisää mausteet ja jääkaapissa viime grillijuhlista saakka muhinut smetana. Nam, vaikka en noin yleensä tykkääkään nakkikastikkeesta :D

Tämä siis Eemelin erikoinen kun ei "aikuisten" ruoka maista. Helppoa ja nopeata.

Tässä se salainen ase ja kastike ennen smetanan lisäystä. Minä inhoan ylikaiken ruskean kastikkeen tekemistä (eikä se makukaan kyllä palkitse), mutta tällä siitä selviää tumpeloinkin kokki.









Quinoa-pinaattivuoka

2,5 dl quinoaa
1 pussi pakastepinaattia
1 pkt savupekonia paloiteltuna
1 punasipuli
3 kpl valkosipulin kynsi
150+50  g Kuusamo savujuustoa (palaa siis)
2 dl (Ruoka)kermaa
1 Kananmuna
mustapippuria, yrttejä
suolaa maun mukaan

Keitä quinoa reilussa vedessä, heitä jäinen pakastepinaatti kypsymisen lopuksi sekaan että sulaa. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Sekoita keskenään uunivuoassa, lisää kerma+muna+mausteseos. Päälle loput juustoraasteet. Paista 200 °C n. 30 min.

Uusin tuttavuus, ja ehdottamasti tulee tehtyä toistekin. Quinoahan on eräänlaista "super"ruokaa, ja se sisältääkin paljon protskua. Imetysdieettiaika alkaa olla siis unohduttu, kun quinoakin alkoi taas maistua. Olihan tuo lähes puoli vuotta pannassa, kun vedin sitä lähes vuoden joka päivä :D




Bataatti-savukalakeitto
1 bataatti
2-3 perunaa
2-3 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 kasvi/kalaliemikuutio
150 g lämminsavulohta
1 pkt smetanaa
1 pkt tuorejuustoa
suolaa, pippuria yms.

Kuutioi juurekset ja sipuli. Keitä kypsäksi pienessä määrässä vettä+liemikuutio. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää murskattu valkosipuli, kala, smetana ja juusto sekä mausteet. Surauta vielä kerran sauvasekoittimella hienoksi. Lisää vettä jos tykkäät ohuemmasta keitosta. Vaihtelua keittoon saa vaihtamalla smetanan ja juuston esim. kookosmaitoon. Toimii!

Tämä on taas kestosuosikki. Tulee tehtyä pari kertaa kuukaudessa. Ah, niin maukasta!



Bonuksena kuva salaatista. Ihan tavallisesta sellaisesta. En nimittäin osaa syödä ruokaani jos ei lautasella ole jotain tämän kaltaista. Siis jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia ja fetaa. Tätä meillä on aina kaapissa, ja kauppaan on lähdettävä viimeistään sitten kun raaka-aineet tämän tekemiseen on loppu. Onneksi nyt kesällä ollaan edes salaatin suhteen omavaraisia, mutta kurkku ja paprika on käytävä ostamassa kun ne per%%%nan taimet menivät ja kuolivat alkukesän jääkausi-olosuhteissa. Grr!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkullisilta. :)
    Ja kiva kun teit tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tässä kesti, ja mukana on parin viikon ruoat, mutta liian kiva haaste jättää toteuttamatta :) Elämä siis alkanut pikkuhiljaa voittaa toiselle kolmannekselle siirryttäessä :D

      Poista