sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Muscovadopullat

Pitkästä aikaa teki mieli pullia. Ja kun kaapissa oli puolikas paketillinen muscovadosokeria kovettuneena, niin siitä sainkin idean laittaa sen "sulatettuna" pullan väliin. 

                                     Muscovadopullat

Iik rusinoita pullassa!!
Tykkään <3
1/2 litran pullataikina 

Täyte:

250 g muscovadosokeria
100 g voita
1 rkl piparkakkumaustetta (valinnainen)
mantelirouhetta

Sekoita ainekset vain keskenään sekaisin. Mikäli sokerisi on kovattunut, voi sen "sulattaa" mikrossa 30 sek pienen vesitilkan kera. Tällä käsittelyllä sokeri sulaa, mutta kovettuu vielä hieman kun antaa seistä jonkun aikaan. Sitten vain sekaisin voin ja mausteen kanssa.


Alusta ja kaulitse taikina levyksi (itse teen kahdessa erässä). Levitä täyte levyn päälle, ripottele mantelirouhe myös väliin. Rullaa levyksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuja kiekkoja. Anna kohota pellin päällä ainakin 20 min. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle reasokeria. Paista 200-225 °C noin 12 min. 





Sen verran maistuvia pullia olivat, että piti ihan kolme kappaletta maistella. Samaten perheen miehet taisivat vetää samanmoisen satsin :) 


Huomenna on onneksi vielä vapaapäivä. Hieman selkä vielä kiukuttelee, mutta pakko oli jotain tekemistä keksiä kun on vain "ollut" pari viimoista päivää. Ja ilmakin on mitä on. Vesisadetta taukoamatta ja kaupan päälle vielä niin sankka sumu, että juuri ja juuri erottaa naapuritalon. Ei siis mitään mieltä ylentävää katseltavaa. Taidankin vetäistä verhot kiinni ja viritellä kynttilöitä palamaan, jotta hieman edes piristyisi. En kyllä tiedä tohtiiko enää yhtään pullaa syödä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti