torstai 13. marraskuuta 2014

Gran Canaria: Bahia Feliz ja Tres Vidas

Kahden viikon Gran Canarian loma on takana. Viimeistä päivää viedään, ja huomenna on paluu lumiseen kotimaahan. Olimme saaren turistirannikolla, ja tarkemmin Bahia Felizissä Blue Village Tres Vidas hotellissa. Säät suosivat enemmän ekan viikon aikana, mutta ei toisellakaan viikolla vettä satanut vaikka pilvessä olikin enemmän. 

Bahia Feliz

Paikka on pieni. Todellakin. Alue on oikeastaan ensimmäinen turistikylä lentokentältä saavuttaessa, ajoaika noin 20 min.
Hotellin ympäristöä
Kylä koostuu hotelleista, jotka ovat lähes kaikki TUIn omia hotelleja, joten asiakaskuntakin koostuu pitkälti pohjoismaisista (lapsi)perheistä.
Bahian ohi kulkevat tiet. Kuvassa näkyy oikeastaan koko alue.
Kylässä on hotellien lisäksi pari turistikamaa myyvää kauppaa, eli rantaleluja ja -vaatteita. Lisäksi kylässä on yksi isompi (pieni kuitenkin) supermarket, Hiperdino jossa hintataso on kohtuullisen edullinen.
Etualalla autonvuokraus, klinikka ja luontaistuotekauppa. Takana hotellit Las Pitas ja Monte Feliz.
Bussit kulkevat Maspalomaksen ja Las Palmasin suuntaan useasti tunnissa, ja taksakin on kohtuullisen edullinen. Jos suinkin pystyy, kannattaa kuitenkin vuokrata auto, sillä pääsee sitten paremmin varsinkin lasten kanssa liikkumaan ilman aikataulutusta.
Hiekka erämaa tien toisella puolen. Ei mitään nähtävää.
Meillä oli auto 10 päivää, jota kyllä tuli käytettyä ahkerasti. Ajaminen on saarella turvallista eikä liikennekään ihan mahdotonta ole, tai ainakin huomattavan paljon helpompaa kuin esim. Ranskassa Pariisin ympäristössä. Auton vuokraus on myös edullista, sillä kilpailu on kovaa. Auto kannattaa vuokrata etukäteen esim. suoraan Finnmatkojen kautta, sillä me ainakin saatiin se vieläkin halvemmalla kuin paikanpäällä. Eka viikko maksoi 150 e Avialta, kun taas siihen 3 pv lisää Orlandolta hotelli Orquideaa vastapäätä maksoi 83 e. Etuna tietysti myös se jos vuokraa auton matkatoimiston kautta, on ongelmatilanteissa oppaan palvelut käytettävissä. Meillä vuokraus sujui hyvin kummastakin, vaikka Orlandon auto olikin jo parhaat päivänsä nähnyt ja kolisi pahaenteisesti. 
Hotellin ranta.
Auringonnousua ekana aamuna.

Kävellen pääsee myös helposti Maspalomaksen suuntaan. Seuraavan mäen takana ovat San Agustin ja Playa de Ingles. Jo San Agustinista löytyy huomattavan paljon enemmän kauppoja ja apteekki, jonka palveluja valitettavasti tarvittiin heti loman alussa. Kerron myöhemmässä postauksessa tarkemmin, mutta mainitsen tässä heti kättelyssä että lähin lääkäriasema on pelkkää rahastusta ilman apua. Apteekista sen sijaan saa paljon Suomessa reseptillä olevia lääkkeitä ihan pilkkahintaan jos vain osaa kysyä ja tietää mitä tarvitsee. Näin mekin saimme avun todella kovasti säikäyttäneeseen vaivaan.

Näkymä vuorelta San Agustiniin ja Inglesiin. Horisontissä näkyy Maspalomaksen dyynit.


Tres VidasHotelli jossa olimme on oikeastaan vain huoneisto. Respa, ateriat, altaat ja oppaat ovat viereisessä Hotel Orquideassa.
Rantaan vievä kiveys huoneen edessä.
Huoneistot sijaitsevat jyrkässä rinteessä, mutta meidän design-huoneisto oli alimmaisena ja lähinnä hotellia. Tämä olikin kiva juttu, sillä tämän mahan ja taaperon rattaiden kanssa liikkuminen aterioille ja takaisin olisi ollut vaikeampaa. Muutamassa ylemmässä huoneistossa oli oma uima-allas, joka jaetaan 4 huoneiston kanssa.
Oma terassi
Tokihan siinä olisi tullut samalla kuntoiltuakin, mutta parempi näin :) Itse huoneisto oli rempattu IKEAn kalusteilla ja oli ihan perussiisti. Keittiössä oli mikro, jääkaappi ja keittolevyt mikäli ruokailun olisi halunnut hoitaa itse.
Ignore the mess ;)
Vessa
Hauskana yksityiskohtana lapsille oma pesuallas
Meillä oli puolihoito sisältäen aamupalan ja illallisen, mikä oli juuri sopivasti.
Aamupalalta
Aamupalalla tankattiin sen verran, että pärjäsi päivän touhut illalliseen saakka ilman harmitusta maksetusta ja väliin jääneestä lounaasta, mikäli olisimme ottaneet all inclusiven. Ateriat olivat todella hyviä ja vaihtelua oli kivasti. Toki kahden viikon matkaan sattuu pakostakin samaa ruokaa, mutta itse en ainakaan kyllästynyt valikoimaan. Pysyviä ruokia oli oikeastaan vain pasta-asemalla: spagetti, jauhelihakastike ja ranskalaiset sekä vaihteluna pizza, burrotit, cannellonit ja joku kastike. Päivittäin vaihtui myös "carving stationin" liha (lammas, possu, kana, kala), jota kokki oli leikkaamassa ruokailijoille. Risotto oli myös buffetissa päivittäin, vaihtelevalla koostumuksella. Buffet illallinen maksoi 20 e per aikuinen, jos et sitä ollut varannut etukäteen, sisältäen juomat (viinit, sangria, limut, mehut).

Hotellin altaat olivat aika pienet ja mikä ikävintä, aika kylmävetiset. Altaiden lämpötilaksi ilmoitettiin 25 astetta, mutta vesi tuntui paljon kylmemmälle kuin merivesi.
Loppulomasta tajusimme, että toinen allas oli hieman lämpimämpi, joten ei mikään ihme että kaikki hotellien asukkaat olivat samassa altaassa.
Allasosaston kylmempi allas aamuvarhaisella
Lastenaltaan kaatuva tynnyri
Ranta hotellissa taas ei ollut mitenkään erikoinen, ei puhettakaan hienosta valkeasta rantahietikosta, vaan ennemmin ranta-aines muistutti savikkoa. Onneksi parempia rantoja löytyy lähempää ja kauempaa, ja onneksi meillä oli auto käytössä.
Hotellin rannalla vesipeto

Hotellialueella järjestettiin jonkun verran ohjattua toimintaa, mutta itse emme osallistuneet, koska olimme omatoimisesti menossa pitkin saarta koko loman ajan.

Lapsille alueella oli minigolfrata 2e per tyyppi ja leikkipuisto.

Hotellin isona miinuksena pitää mainita nettiyhteys. Wifi on ilmainen ja saatavilla koko hotellin alueelle, mutta toiminnaltaan todella epävarma. Ongelmitta yhteys toimii vain öisin, ja aamuvarhaisella. Puhelimella päivittäminen on vaikeaa, koska 95% kerroista yhteys ei lataa mitään. No eihän sitä nettiä tietenkään lomalla välttämättä tarvitse, mutta hulluksihan sitä tulee kun näkee että viesti tullut messangeriin muttei pääse sitä lukemaan :D

Kaikenkaikkiaan Bahia Feliz on siis ennenkaikkea rauhallinen ja hiljainen paikka. Juuri sopiva meille! Viereisen Inglesin ja Maspalomaksen rannat olivat kuin eri planeetalta järkyttävän suurine ihmismassoineen ja valtavine hotellineen. En usko että olisimme viihtyneet läheskään niin hyvin toisessa paikassa kuin juuri täällä. Yöt sai nukkua rauhassa ilman möykkääviä seinänaapureita. Bahia Feliz, niinkuin muutkin rannat, ovat kuitenkin lähekkäin toisiaan, joten siirtymällä pääsi helposti sinne mitä kaipasi. 


Lisää matkakertomusta luvassa myöhemmin! 

3 kommenttia:

 1. Voi että, menipä 2 vkoa nopeasti - ihanan kuuloinen loma teillä, olisi itsekin niin auringon tarpeessa :D

  Sujuiko ruokailut ja kaikki hyvin?

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on kyllä niin ihana <3 Etelän lämmössä sitä aina tajuaa miten iso asia se on vaikuttamaan omaan mielialaan ja tekee paljon rennommaksi elämän :D

   Mistäs arvasit että ruokailut ovat olleet aika haasteellisia :/ Tai tiedänhän minä :D Melkoista houkuttelua on ollut ja itse syövä poika on alkanut vaatia syöttämistä, kun koskaan aikaisemmin ei ole siihen suostunut. Ja videoita on katsottu ruokailun ajan, että poika on saatu suunsa avaamaan ja nielemään. Oikein näkee silmillä että paino on laskenut, mikä on tosi kiva asia kun saatiin lähete sinne lastenpolille kasvuseurantaan, argh :S

   Poista
  2. Voi ei :/

   Elättelin jo toiveita, että sekin olisi sujunut kuin unelma :D - mutta I know, liikaa pyydetty :/ zemii <3

   Poista