lauantai 13. lokakuuta 2012

Pätkismuffinit

Seuraavana odotusblogi vierailee leivontablogien osa-alueella! Uuden elämän odottamisen odottamista -blogin Odottelija kyseli versiotani pätkismuffineista, joten ajattelin tämmöisenkin postauksen tehdä :) Olen siis melko intohimoinen leipoja, joten en kamalasti ihmettelisi jos tänne muitakin ohjeita joskus ilmestyy :) 




Pätkismuffinit


200 g voita 
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa tai 100 g turkkilaista jugurttia (loraus maitoa)
140 g Mini-Pätkiksiä pieniksi paloiteltuna (pussillinen)
12-14 kpl Amerikan muffinivuokia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi (siis voi, ei margariini jos haluat oikeasti hyviä muffineita)  ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Lisää Pätkis-palat sekoitellen taikinan joukkoon. Nostele taikina kahden lusikan avulla muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia (kiertoilmauunissa vähennä aikaa ja lämpöä uunisi paistokyvyn mukaan)

Perusohje on Pirkan Amerikan muffinivuoka -paketin kyljessä. Se on ehdoton suosikkini, sillä se ei ole vielä pettänyt minua lässähtäneellä olemuksellaan, vaan kohoaa uskollisesti joka kerta muhkeaksi! Tärkeää on nimenomaan myös laittaa vain ja ainoastaan 1 tl leivinjauhetta tähän ohjeeseen, ettei käy hassusti ja taikina kuohu vuokien yli. Silloin tulee tasaiseksi lässähtäneitä muffineita. 

Tämä ohje on muuten todella helposti muunneltavissa. Tällä ohjeella olen tehnyt mm. omenamuffinit, piparkakkumuffinit, vadelmamuffinit, mustikkamuffinit ja ihan perus (tupla)suklaamuffinit. Tai ihan mitä vain keksii sinne lisätä. Suosittelen kokeilemaan!

2 kommenttia:

  1. Ole hyvä :) Sattui olemaan puhelimessakin sopivasti kuva noista niin sai heti senkin tuohon linketettyä (tosin siellä nyt on kyllä paljon muistakin leivonnaisista kuvia :D)

    VastaaPoista