torstai 17. huhtikuuta 2014

Saumuria ja kuumetta

Niinhän siinä kuitenkin kävi. Kun jotain haluaa oikein kovasti, tulee se ennen pitkää hommattua jos sopiva tulee vastaan.
Saumuri Singer 14SH654 työpisteessään. Kaikki tarpeelliset lähistöllä :)
Huomasin, että Stokkan hulluilla päivillä oli tarjouksessa Singerin saumuri 199 euroa. Ei paha hinta, saumurista! Tutkiskelun jälkeen huomasin, että sama saumuri, tosin edeltävä malli, oli tarjouksessa myös Hobby Hallissa samaan hintaan. Hetken pohdiskelin näiden kahden välillä, mutta lopulta tilasin kuitenkin Hobby Hallin version, koska ihmiset olivat pääsääntöisesti olleet tyytyväisiä tuohon vanhempaan malliin, joten luultavammin se toimisi myös minun käytössäni. Ja olihan yksi syy myös se, että Stokkan saumuri oli tarjouksessa perjantaina, kun olin menossa Lapsimessuille… :) Uudessa versiossa oli ilmeisesti lisänä vain tikin leveyden säätö mahdollisuus, minkä kuulin olevan suht turha ominaisuus, mutta mikä tietenkin tuo lisää liikkuvia osia laitteeseen, ja lisää mahdollisia rikkoontuvia osia. Vanhassa siis vara parempi tällä(kin) kertaa.

Hauskinta tässä on se, etten ole koskaan aikaisemmin edes nähnyt saumuria, saati sillä ommellut. Ohjekirja kädessä olen saumuriini tutustunut ja kysellyt neuvoja netissä. Ihanaa, kun on olemassa erilaisia paikkoja mistä tällaiset tumpelotkin voivat kysellä, ja saada asiallisia neuvoja. Onneksi saumuri oli sentään valmiiksi langoitettu, että pääsi heti testailemaan ilman langoituskatastrofia. Ne langat näyttävät menevän sinne tänne laitteessa, ja veikkaan ettei langoitus tule olemaan ihan helppoa ensikertalaiselle… Tilasin myös koneeseen uudet neulat trikoon ompelua varten, koska mukana tuli vain ne tavalliset paksut neulat, joilla ohueen trikooseen saattaa tulla reikiä. Neuloja siis odotellaan edelleen, mutta pitihän se kuitenkin koeommella pari juttua, pipon ja housut, jotka onnistuivat mielestäni todella hyvin (toivottavasti vaatteisiin ei tule reikiä pesussa!).

Singer perhe :D Tosin lainassa siskolta, koska omassani ei ole kuin
siksak- ja suoraommel :(
Saumuri on ollut käytössä nyt viikon päivät. Kovin paljon en olisi muutenkaan ehtinyt ommella, koska Elias on ollut kipeänä sunnuntaista saakka. Tauti alkoi kovalla kuumeella neljän päivän ajan, ja nyt viime yönä mukaan tuli myös nuha ja yskä. Yöt on olleet aivan kamalia, taas vaihteeksi... Syli on ollut ainoa paikka missä on viihdytty hereillä ollessa, mutta onneksi kuitenkin päiväunet ovat maistuneet, ja äitikin on saanut vähän hengähtää (ja saumuroida, vaikkakin sauma kerrallaan :D ). Lääkärissä ei löytynyt mitään kuumetta selittävää, eli joku virus siellä jyllää. Hetken näyttikin jo tilanne paremmalle, mutta sitten tuntui, että tauti paheni uudelleen. Mutta eiköhän tämä tauti kohta ole selätetty ja pääsen tutustumaan uuteen härveliin tarkemmin.

13 kommenttia:

 1. Eiiihh. Sä ostit sen! Ihanaa! Onnittelut! Nyt vaan kankaat suihkimaan. :-) Toivottavasti pikkuisen tauti vaan paranee äkkiä, ikäviä nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se vaan oli niin halpa, että en keksinyt syytä olla ostamatta :D (no siis, se ei tarkoita etteikö olisi ollut… :P ) Oikeastaan sitäkin mietin, että eihän sitä tosiaan ole aikaa sitten harrastaa tälläisiä juttuja kun lähtee taas kokopäiväisesti töihin, joten nyt se saumurin aika on. Tulisi vain ne trikooneulat niin pääsisi surauttelemaan enemmän. Parit kaavat olen jo leikellyt odottelemaan :)

   Kuume ei näyttäisi enää palanneen, joten ehkä tämä tauti alkaa olla hellittämässä. Yskä vaan on aika kova :/

   Poista
 2. Onko saumuri vielä ollut hyvä? Mietin itse saman mallin ostoa juuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen edelleen tyytyväinen! Toimii minun tarpeisiin hyvin ja varmasti. Langatkin sain vaihdettua ilman ongelmia. En oikeastaan edes keksi miten kalliimpi voisi olla parempi, ainakaan tällaiseen harrastelijakäyttöön :)

   Poista
 3. Hei! Ostin saman saumurin Stokkan hulluilta päiviltä. Vasta nyt kesän tullen olen tutkinut sitä ja yrittänyt ommella. En saa tikkiä mitenkään kohdilleen? Pyysin eilen jo tuttuanikin tulemaan ja katsomaan (paljon saumuria käyttänyt hlö). Ei onnistunut hänkään. Olen jo epätoivoinen mitä teen koneellani ja mihin sitä veisin tutkittavaksi. Laitoin samalla lailla langat kuin sinäkin ja eilen vielä tämä "eksperttini" langoitti koneen uudelleen mutta mikään ei tunnu auttavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kurja juttu! Säädöthän voi olla ihan mitä vain, ne on kuulemma hyvin konekohtaisia. Itse en osaa oikein auttaa muutenkuin vinkkaamalla fb:n "Ompeluelämää" -ryhmästä. Sieltä saa todella kokeneilta ompelijoilta apuja tikin säätöön kun pistää saumurin jäljestä kuvan avunpyynnön kera :) Suosittelen!

   Poista
 4. Hei!
  Vieläkö olet ollut tyytyväinen saumuriin? Itsellä harkinnassa sama saumuri satunnaiseen kotikäyttöön (lapsille vaatteita) onko saumat pysyneet hyvinä pesuista huolimatta? Suosittelisitko konetta? Kiitoksia jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan!

   Kyllä vain, saumurini on ollut edelleen ihan toimiva peli ja tyytyväinen olen edelleen. Toki se, etten ole mikään HC harrastaja, vaikuttaa siihen etten osaa edes paremmasta haaveilla :D Itseasiassa tuolla "ompeluelämää" -ryhmässä moni muukin on ollut tyytyväinen ostamaansa halpis-saumuriin, joten en ole edes ainoa laatuani :) Katsoinkin, että Prismassa se olisi nyt taas tarjouksessa samaan hintaan kuin itsekin maksoin! Suosittelen siis poimimaan tarjouksen kyytiin :)

   Poista
  2. Ainiin, piti vielä sanoa, että minä olen ommellut saumurilla vain trikoovaatteita, ja nimenomaan lapsille. Pesuja on siis kertynyt vaatteille jo useampia, eikä saumat ole ratkeilleet. Käsittääkseni tuo ratkeilu pesun jälkeen johtuu vääristä langankireyksistä.

   Poista
 5. Sama anonyymi täällä taas hei :)
  Kiitokia vastauksesta, saumuri lähtikin tilaukseen ja kävin läpi ompeluelämää-ryhmän keskustelut aiheesta. Suurin osa taisi olla positiivista, muutama maanantaikappale joillekin eksynyt joukkoon (mutta eikös sitä kaikissa merkeissä näitä "hutiostoksia" ole ;) ) Minä ompelen trikoota ja joustofroteta lähinnä, kestovaippoja yms. mutta eiköhän se asiansa aja varsinkin tämän hetkisillä tuloilla (lasten kanssa kotona..) ei ole varaa haaveilla kalliimmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman syyn takia minäkin juuri tämän halpissaumurin hommasin. Päättelin että sitten kun olisi varaa kalliimpaan, niin aikaa tuskin löytyisi ompeluihin :) Toivottavasti saat sinäkin hyvän kappaleen ja pääset ompelemaan toimivalle koneella!

   Poista
 6. Löysin vasta sun blogisi ja törmäsin myös tähän saumuri- juttuun. Itse ostin juuri tuon saman saumurin, kun sitä monessa paikassa oli kehuttu "hyväksi perussaumuriksi", kuten sinäkin tässä jutussa. Omani olen saanut muuten toimimaan, mutta en mitenkään löydä tästä ommelta, jolla saisi ommeltu esim trikoopaidan helman???? Oletko löytänyt tällaisen ompeleen? Sellaisen jolla siis saisi käännettyä ja ommeltua trikoisen paidan tai hameen helman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa saumurillakin käänteen voi tehdä, mutta se vaatii vähän enemmän asettelua ja kääntelyä. Joskus törmäsin jossain blogissa ohjeeseen, mutta tosiaan ihan kädenkäänteessä se ei onnistu :) Saumuri on nimensä mukaisesti vain saumojen yhdistämiseen tarkoitettu, eli muut ompeleet täytyy tehdä ompelukoneella. Yleensä paidan helma ommellaan siis ompelukoneen kaksoisneulalla, jotta ommel on joustava eikä katkea venyttäessä. Tekemällä oppii parhaiten :)

   Poista