maanantai 6. huhtikuuta 2015

2-vuotis kakku

Hei vaan pitkästä aikaa! Täällä voidaan ihan hyvin, aikaa vain ei tunnu oikein riittävän minnekään tällä hetkellä. Ollaan käyty pikkuveljen kanssa neuvoloissa ja kasvettu hyvin. On juhlittu Eliaksen synttäreitä ja pikkuveljen nimeä. Pääsiäinen vietettiin mummolassa ja samalla kutsuttiin pappi ja sukulaiset viettämään pienimmän miehen suurta päivää. 

Mutta asiaan! Eliaksen oikea 2v päivä oli ja meni jo kohta 2 kuukautta sitten. Pojan harmitukseksi pikkuveljen syntymä sotki juhlakuviot täysin äidin viettäessä kaiken mahdollisen ajan pikkuveljeä imettäen ja viihdyttäen. Kun kerran juhlia ja vieraita oli nyt kuitenkin tulossa, päätettiin samalla kastetilaisuuden yhteydessä juhlistaa myös ison veljen 2-vuotispäivää. Vieraat eivät kuitenkaan olisi juuri eronneet kastejuhlan vieraslistasta ;)

Päätin tehdä Eliakselle ihka oman ja ensimmäisen täytekakun, koska pikkuhiljaa on alkanut ruoka-aineet sopivien listalla lisääntyä, ainakin "ehkä"-asteelle entisen ehdottoman "nounou"-tilanteen sijaan. Kakkupohja oli toki haasteellinen, koska muna ei edelleenkään ole edes siellä ehkä -listalla. Ohjeita munattomiin kakkupohjiin on netissä useita, mutta gluteenittomuus tuo hieman haasteita lisää leivontaan. Otin vain yhden munattoman kakkupohjan ohjeen ja korvasin jauhot gluteenittomilla. Ilman munaa pohjasta tuli tietenkin suht tiukka ja raskas, mutta sai siitä kuitenkin kakun tehtyä pienelle miehelle! Päälle taiteilin sokerimassakuorrutuksen ja -koristeet. 
Kakkupohjan paistoin Wiltonin jalkapallo-kakkuvuoassa, jolloin siitä tuli puolipallo. Kakun päällystin vaaleansinisellä sokerimassalla (Sallisen) ja päälle virittelin autotien.
Toiselle sivulle taiteilin kilpailijanumeron kaksi.
Toiselle sivulle tein puolestaan kuvioita Wiltonin silikonimuotilla. Ne on muuten hurjan käteviä ja olenkin hommannut niitä useamman erilaisen.
Kakun sisälle keitin hillon Bonnen mangososeesta ja kookoskerma-suklaaganachen (maidoton). Ganachen sekoitin Sunnuntain kauravispikerman sekaan ensin sen vaahdotettuani. Maku oli aika suklainen ja makea, minusta oikein hyvä! Muut vierastivat kakkupohjan aika voimakasta tattarin makua, mitä tämäkään ei täysin peittänyt, joten kakkua jäi aika reippaasti jäljelle. Minun makuaistini on selkeästi tottunut gluteenittomien viljojen ja leipomusten makuun, joten en pitänyt sitä mitenkään erikoisena. Kakku menee palasina pakastimeen, josta voimme Eliaksen kanssa sitä napostella herkkuhetkinä :)

Sankari sai myös ihania lahjoja, meiltä vanhemmilta potkupyörän, kummilta ihanan hauskan pipon, toiselta kummilta  ikivihreän suosikin Fisher-Pricen kassakoneen ja isovanhemmilta tilin täytettä tulevia hankintoja varten. Tuo kassakone on todella paljon Eliaksen mieleen ja sillä on leikitty kovasti. Ja ehkä vähän tapeltukin vuoroista isoveljen kanssa. Sopii siis ilmeisesti vähän vanhemmillekin lapsille ;)

Ihan huomaamatta tämä meidän keskiveli on päässyt kasvamaan isoksi pojaksi. Sain seurata tippa silmäkulmassa miten ihanasti muut isommat lapsivieraat leikkivät pojan kanssa ja miten hyvin Elias jo menee muiden mukana. Ja ennenkaikkea miten paljon Elias siitä nautti! Kyllä oli väsynyttä poikaa illalla!

8 kommenttia:

 1. Ihana kakku! :)
  Niin nämä meidän taaperot kasvaa hurjaa vauhtia. <3

  VastaaPoista
 2. Noooooo mikä sen pienimmäisen nimeksi tuli? Anna edes vinkki! :D hieno kakku! Nam....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :D Mä yritän vääntää kastejuhlasta ihan oman postauksen jossain vaiheessa, ja ehkä jonkun nimen siellä esittelen :D

   Kiitos, tässä olen sitä syönyt pari päivää ja nyt alkaa makukin olla kohdillaan. Olisi pitänyt tehdä se 3 päivää ennen tarjoilua maustumaan ja olla puhumatta ihmisille mitään että se on -ton kakku, katotaan olisko ne huomannut :D

   Poista
 3. Wau,onpa hieno kakku :) Ja onnea 2-vuotiaalle <3

  VastaaPoista
 4. Oi, upea kakku taas kerran! :)

  Myöhästyneet onnittelut kaksivuotiaalle, ja äidille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :)

   Kiitoksia onnitteluista, olihan nämä juhlatkin aika pahasti myöhässä :D

   Poista