lauantai 6. lokakuuta 2012

19 viikkoa raskaana & 19 viikkoa "to go"

Tänään on kait sitten se "virallinen" puoliväli, eli rv 21+0.  Laskeskelin siis, että jos raskauden alussa ei "oikeasti" olla raskaana vielä niitä 2 ensimmäistä viikkoa, niin raskauden kestoksihan tulee 38 viikkoa. Ja se kun pistetään kahteen puolikkaaseen, niin 19 raskausviikkoa takana on puoliväli :). Pilkunviilaamista parhaimmillaan!

Liikkeet

Masussa on kova jytinä päällä, varsinkin öisin. Tietysti tunteehan ne liikkeet paremmin kun on hiljaa paikallaan. Potkuissa alkaa olla voimaa jo ihan topakasti, ja ihmettelenkin mitä ne sitten mahtavat olla jo vaikka 2 kuukauden päästä. Nyt kun jo pistetään töppöstä äiskän sisuksissa siihen malliin, että koko masu tärisee. Liekkö sekin sitten vaikuttaa kun töppöset liikuskelevat tuolla kohdun alaosassa ja potkut suuntautuvat alaspäin, eli se tuntuisi jotenkin koko kohdussa. Mene ja tiedä.

Päivän havainto, maha on ylittänyt
tissit sivuprofiilissa!
Hyvät olot

Seesteistä keskiraskautta siis vietetään. Olo on "lähes" normaali, ruoka maistuu ja vessakäynnitkin rajoittuvat siihen yhteen kertaan yössä. Onneksi. Pikkaisen meinaa selkä alkaa mennä notkolle taapertaessa, joten enteileviä selkä- ja iskiaskipujen aaltoja on hieman esiintynyt. Ja henkisesti olo ei enää voisi olla parempi, elämä suorastaa hymyilee :) Kaikki asiat ovat todella hienosti kotona ja töissä. Tosin työkaverieni mielestä taidan olla ehkä vähän liiankin hyvällä päällä. Pienoista kujeilua siis on esiintynyt aika ajoin :)

Huonot olot

Miinuksena voidaan pitää edelleen jatkuvaa keskiyön kukkumista. Lähes joka yö tulee herättyä kolmen-neljän aikoihin ja unihan ei tule ennenkuin on pari tuntia ihmetelty unihiekan puuttumista. Se tietysti heijastaa suoraan seuraavan päivän vireeseen. Ja varsinkin ruokailun jälkeen minulle on ihan turha tulla puhumaan yhtään mitään. Valot palaa mutta ketään ei ole kotona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti