sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Imetysliivit ja muuta tarvikelistaa

Vaikka helmikuuhun tuntuu olevan vielä ikuisuus, pitäisi sitä kuitenkin ehkä aloitella tekemään hankintoja vauvalle. Isot jututhan meillä on tietysti valmiina esikoiselta, kun emme missään vaiheessa luopuneet toivosta saada toinenkin tuhisija taloon. Mutta kaikkea pientä kuitenkin, tarvitsisi.  Hankintalista helpottaa kummasti, joten listaan tähän muutamia tarvikkeita sitä mukaa kuin keksin.

- tuttipulloja
- korvike (varulta, jos maito ei nouse ihan heti niinkuin esikoisen kohdalla)
- tutit
- imetyspaita
- imetystyyny (ei ollut esikoisella, mutta haluaisin kokeilla)
- rintapumppu (saan luultavasti kaverilta)
- liivinsuojia
- rintakumit (tuli ehdottoman tarpeeseen esikoisella!)
- sitteri
- lämpöpussi
- uutimet (ei pakolliset, mutta niin kivat! :) )
- pinnasängyn suojus
- vaippoja
- talkkia (rasvoilla vain pahensimme vaippaihottumaa, talkilla pysyi täysin poissa)
- unilelu <3
- itkuhälyttimen patterit + tsekkaus että on kunnossa
- kantoliina (tahtoisin kokeilla tämän tapauksen kanssa :) )
- natriumkloridi-nenätipat
- vauvakirja (siis se mihin kirjataan muistoja yms)

Mitähän muuta? Olenkohan unohtanut jotain todella oleellista?

Imetysliivit

Ensimmäisenä hankintana ostin imetysliivit. Suomessa näitä ei oikein myydä kuin erikoisliikkeissä, joten päätin tilata hyväksi havaitsemani mallin hyvissä ajoin nettikaupasta. Mukaan tarttui siis ehdoton suosikkini, Carriwellin comfort bra ja toinen malli Carriwelliltä, seamless nursing bra, jota päätin kokeilla. Kauniita nämä mallit eivät todellakaan ole, mutta mukavuudellaan voittavat kyllä varmasti käyttäjänsä puolelleen. Varsinkin tuo ensimmäinen muistuttaa lähinnä enemmän jotain sideharsoviritystä kuin rintaliiviä. Esikoisen kanssa käytin tätä mallia kotikäytössä lähes yötä päivää, riisuen ne suurinpiirtein vain pesua varten ja kiireesti takaisin päälle. Ja sen ovat näköisetkin! Vielä ovat siis tallessa, ja ehkä ne voivat toimia "vara-varaliiveinä" . Olen kyllä kuolannut muidenkin, hieman kauniimpien mallien perään, joten saataan vielä pistää tilaukseen semmoisetkin mallit mitä ilkeää käyttää kaupungilla liikkuessani. Tosin mitään julki-imettämistä en ole koskaan harrastanut, vaan ne pari kertaa mitä kaupassa ollessani olen imettänyt, on se tapahtunut ostoskeskuksen lastenhoitohuoneessa. Mutta aina kaikki kaunis piristää ja varsinkin kauniit rintaliivit saavat olon naisellisemmaksi, vaikka vain itse tietäisi niiden olemassaolon :)

Liivien alla myös ihana Maxomorran
pingviinibody, joka oli pakko saada!
Viimepäivät

Keskiviikkoyönä alkanut flunssa senkun jatkuu. Kurkku on kipeä, varsinkin öisin, ja nenä on ihan umpitukossa. Perjantain sain levätä pomon luvalla kotona, mutta lauantaiksi piti mennä töihin, kun tuuraajaa on vaikea saada. Huomasi kyllä, että oli tavallistakin väsyneempi olo töissä ja illalla kotona. Ja ehkä vähän kiukkuinenkin :). Elokuvaa katsellessa meinasin pariin otteeseen torkahtaakin. Uni tulee kyllä helposti iltaisin, mutta vähän väliä pitää herätä yöllä nenää rassaamaan, eikä uni tietenkään tule sitten samantien, eikä sitä tänä aamunakaan kestänyt kuutta pitempään. Saa nähdä menenkö huomenna aamulla lääkäriin tarkistuttamaan poskiontelot, kun kipua tuntuu hieman silmäkuopissakin ja ylähampaissa. Ihan vielä en jotenkin antibioottikuurille viitsisi alkaa, kun ei tämä nyt niin paha (ehkä) ole, mutta toisaalta jos lääkäri sitä mieltä on, että siitä apua olisi... Mutta lepoa nyt ainakin tarvitsisi!

Pikku-mies masussa tietysti aloittaa potkunyrkkeilytreeninsä aina pitemmän aikaa valveilla pyöriessä, ja sitäkin sitten pitää jäädä kuulostelemaan ja arvuuttelemaan, että mitähän kohtaa sitä nyt monotellaan. Välillä tuntuu, että poitsu on ihan sivuttain masussa kun molempiin kylkiin satelee iskuja/potkuja. Välillä tuntuu, että kyljen alla luikertaa joku pieni, ja pitää äkkiä korjata asentoaan. Toisinaan taas hätkähtää kun potku tulee niin voimakkaana ylä- tai alamahalle. Liikkeiden luonne on muuttunut enemmänkin tuommoiseksi "möyrinäksi" ja varsinaisia potkuja tulee ehkä vähemmän kuin ennen. Se tietysti huolestuttaa, mutta toisaalta eihän sitä tilaa kohta ole enää paljon raajojaan suoristella. Tästä johtuen olen ihan hukassa siitä miten päin kaveri masussa on, toisinaan olen varma että oikein päin, ja hetken päästä taas mietin että jos kuitenkin toistepäin. Jotenkin tuntuisi, että ei se nyt siellä enää vartin välein voisi pyllyn suuntaa vaihdella.

Perheen miehet vielä makoilevat, joten aikaa on tässä itselle (ja nettikaupoille!). Nälkä alkaa kurnimaan, joten ehkä voisin siirtyä puuron keittoon, onpahan ukoille aamupala valmis kun heräävät :) 

Ihanaa ja rauhallista sunnuntaita teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Toi body on kyllä ihana! Mulla myös nuo Carriwellin liivit ja on todella mukavat päällä. Täällä tehty hankintoja kanssa hiljalleen. Eihän siihen helmikuuhun mitään älyttömiä aikoja enään ole :).

    VastaaPoista
  2. Esikoiselle pitäisi kuulemma saada samanlainen pingupaita :)

    Ja eihän siihen tosiaan ole kamalasti aikaa (joulunpyhät tässä välissä menee nopsaan), mutta se odottavan aika.. noh se on pitkä! :)

    VastaaPoista