torstai 8. marraskuuta 2012

NeuloosiAina välillä, lähinnä talvisin, kärsin neuloosista. Viime talvena neuloin yhteen putkeen parissa viikossa kolmet parit kirjoneulelapasia. Ja sitä ennen kolmet parit sukkia. Hattuja tein toissa jouluksi lahjaksi sisarilleni ja veljen tyttöystävälle. Siis kun jostain ohjeesta innostun, niin niitähän sitten pitää tehdä vähintään kolmin kappalein. Ja sitten se innostus yleensä lopahtaakin, ja varsinkin viimeistään keväällä kun ensimmäiset auringonsäteet alkavat kutitella nenän päätä. 

Ja lankoja, niitähän riittää. On se kumma, että aina kun löytää jonkun ihanan langan, pitää se melkein ostaa vaikka ei olisi edes mitään mielikuvaa mitä siitä haluttaisi tehdä. Eli varastosta löytyy pari kerää sorttiaan vaikka millaista ja väristä lankaa, joista pitäisi keksiä jotain neulottavaa. Muttakun jonkun kivan ohjeen löytää, niin olevinaan ei pysty hyödyntämään omaa varastoaan, vaan on rynnättävä ostamaan juuri se lankakerä, kun se "ohjeessakin näytti niin kivalle".
Ohje näihin löytyy Garnstudion sivuilta.
Neuloosin varjopuolena kärsin myös kyvyttömyydestä päätellä irtonaisia langanpäitä töistäni. Tänä iltana otin urakakseni päätellä muutaman niistä, ja sainkin pääteltyä parit sukat ja hatun käyttökuntoon. Yhdet näistä on taas sarjassamme "tein kolmet kun tykkäsin", ja ne onkin eräät lempisukistani, tai siis malleista. Kotisukiksi aivan loistavat lyhyine varsineen, ja kivan näköisetkin!

Tämän syksyisestä neuloosista ei ole kyllä vielä kuin esioireita, siis tämä kun kaivoin langat ja keskeneräiset työt esiin. Hieman olen alkanut lämmetä Garnstudiosta löytyvälle vauvan pipo -ohjeelle, ja luulen että teenkin sen Novitan Woolista ja Bambinosta. Ja haluaisin tehdä nimenomaan ruskean, eikä kumpaakaan löydy kotoa kyseisessä värissä. Eli lankakauppaan, mars! 

Päivitys: Hiippahattu valmistui 13.11.
Ihana suloinen hiippahattu
lisätty to-do-listalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti