tiistai 13. marraskuuta 2012

Neuvola numero 3

Neuvola numero kolme on nyt takana. Käynti sisälsi lähinnä yleistä jorinaa ja ohjeistusta liikelaskennasta. Eli rv 30 alkaen liikkeiden tulee tuntua päivittäin ja vähintään 10 liikettä tunnissa, ja jos ei, niin yhteys äitipoliin. Tällä hetkellä nuo liikkeet tuntuvat kyllä todella kiitettävästi ja paljon useammin kuin tuo vaatimus. 

Painoa oli tullut lisää TAAS 2 kg, eli sen puoli kiloa viikossa. Tuo nousu olisi jotenkin helpommin hyväksyttävissä jos olisin heittänyt kontrollin täysin ja mässäilisin rajoituksetta. Mutta kun koen syöväni vai sen minkä tarvitsen, niin ärsyttäähän se. Paljoa vähempää en voi syödä ilman että näkisin nälkää. Herkkuja en edelleenkään syö joka päivä, lähinnä keskittyy viikonloppuihin kun perheen kanssa vietetään perinteistä "mättöpäivää". Tämä siis esikoisen antama nimitys lauantai-illan elokuvasessiolle, missä syödään karkkia ja sipsejä. Mutta tullut mikä tullut, en sitä poiskaan ala ottamaan, eikä tätikään alkanut minua torumaan :)

Verenpaineet huitelivat tutuilla lukemilla (normaalin yläkantissa niinkuin aina) ja pissa oli puhdas. Tällä kertaa oma tuttu neuvolatätini mittasi myös sf-mitan joka oli just eikä melkein keskikäyrällä, eli 23,5 cm. Eli olettaa voisi että kasvu on normaalia. Sykkeet olivat 140+, jonka muistan olleen aika peruslukema myös esikoisesta.

Lopuksi keskustelimme taas mieltäni vaivaavasta synnytyksestä ja siitä tosiasiasta, että lapsi taitaa edelleen olla perätilassa. Ja tietysti näillä viikoilla saa ollakin. Eihän sille tosiaan mitään voi tehdä ennen sitä synnytystapa-arviota rv 36, mutta kun tuntuu että sinne on vielä NIIN ikuisuus. Mikään ei ärsytä niin paljon kuin epätietoisuus jostain asiasta.


6 kommenttia:

 1. Mulla oli viime viikolla sf-mitta 24 ja sykkeet 145 eli aika samoilla luvuilla mennään :) Tunnusteliko terkkari vauvan sijainnin, vai mistä sen tietää onko vauva mitenpäin mahassa? Mulla potkut tulee vain alas, eli ilmeisesti perätilassa ollaan täälläkin. Sen verran kuitenkin heittelee kuperkeikkaa tai kääntyilee, että en usko sen vielä tarkoittavan mitään :) eiköhän sielläkin vielä käännytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnusteli sijaintia, mutta en kyllä tosiaan tiedä voiko sitä päätellä tässä vaiheessa tunnustelemalla :). Mutta noista potkuista kans itse olen mieltä, että alaspäin tulevat. Minä en oikein tiedä olenko tuntenut mitään kääntyilyä, kun aina vain tuntuu teräviä iskuja. Se esikoisen jumitus perätilaan vain kummittelee niin mielessä, että usko kääntymiseen on vähäistä :D Vaikka tiedän, että ihan mahdollista ja yleistäkin. Ei auta kuin odottaa :)

   Poista
 2. Hei! Törmäsin tähän sun blogiin ja ilmoittauduin heti lukijaksi.
  Meillä on sama laskettu aika 16.2. ja tietenkin kiinnostaa lukea sun kuulumisia kun samaa matkaa mennään. Meillä on myös takana lapsettomuutta ja vmelkein kolmen vuoden yrittämisen jälkeen saatiin plussa. Meille on siis esikoispoika tulossa näillä näkymin.

  Paljon tsemppiä odotukseen ja mukavaa syksyä! Käyn aina välillä kommentoimassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Kiva kuulla aina muistakin lapsettomista plussaajista, on meitä kuitenkin olemassa :)

   Ihanaa odotusaikaa sinnekin!

   Poista
 3. Moi. Löysin minäkin sinun blogisi sattumalta. Itselläni laskettu aika 10.2. Mielelläni jään seuraamaan blogiasi, kun aika lähekkäin nuo lasketut ajat ovat :)
  Ihanaa odotusta sinne! Taidankin klikata itseni lukijaksi saman tien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa sinullekin :) Minustakin on kivaa lueskella juuri samoilla raskauden lukemilla olevien kirjoituksia!

   Ihanaa odotusaikaa myös sinne!

   Poista