torstai 27. helmikuuta 2014

1-vuotisneuvolassa

Eilen oli Eliaksen 1-vuotisneuvola. Käynti oli ihan peruskauraa, ei mitään sen ihmeellisempää. Mitat otettiin ja todettiin, että kasvukäyrä vetää aina vain alaspäin, nyt siis -10 tienoilla. Kyseli rasvalisän käytöt yms. muut ruokahommelit ja totesi, että syödään niin monipuolisesti kuin tilanteeseen nähden voi. Ja totesi saman kuin minäkin: parempi syöttää liha vaikka hedelmäsoseessa, jos ei muuten alas mene. Sekaisinhan se menee mahassa kuitenkin. Ihana terkkari!

Mitat (suluissa 10 kk)

Paino 9115 g (8855 g)
Pituus 75,4 cm (73,4 cm)
Pipo 47,2 cm (46,4 cm)

"Hyväntuulinen "puhelias" poika. Kovasti osoittelee ja ääntelee haluamaansa kohti. Mantelimaitoa juo maitona, D-vit + kalkkilisä jatkuvana. Kasvu hitaanlaista."

Sovittiin seuraavakäynti 3 kuukauden päähän, jolloin otetaan mitat uudestaan ja varmistetaan, että kasvu jatkuu omalla käyrällään. Kovin menee samoissa mitoissaan kuin isoveljensä, eli siis en ole huolissani. Ottaa muut kiinni sitten ajallaan niinkuin veljensäkin!

Tähän 1-vuotisneuvolaanhan kuuluvat myös nuo inhat rokotukset. Elias sai MPR-rokotuksen jo 4 kk sitten, joten se jäi meiltä pois tällä kertaa (se tulee sitten 3 kk päästä). Kaksi muuta (5-rokote ja pneumokokki) otettiin, ja eihän ne kivoja olleet. Ensimmäisen poika vielä hyväksyi, mutta toinen kaatoi kupin nurin hetkeksi totaalisesti. Onneksi tätillä oli ihana soittorasia, joka sai pienen miehen unohtamaan hätänsä ja kiljahtelemaan innostuneena. Hassu :) Ja jottei niin pahaa, ettei hyvääkin: meillä nukuttiin viime yönä. Eikä mitenkä tahansa, vaan 11 TUNTIA yhteen putkeen! Voi taivas mikä autuus! Mä NIIN olisin valmis tottumaan tähän! Jookoskookos? :)Äiti kampaajalla, Elias mukana. Vähän epäilytti miten sujuu, mutta niin vain selvittiin!
Eikä tuhoakaan saatu aikaan :)4 kommenttia:

  1. Ei tätä ilonaiheitta jokainen ymmärräkään :D Viime yönäkin meillä nukuttiin 7 tuntia putkeen, ja on oikeasti ihan eri olotila äidillä <3 Tätä lisää, kiitos! :D

    VastaaPoista
  2. Oi mahtavaa, onnea pitkistä unista! :D
    Ihana poikanen sielä. <3

    VastaaPoista