maanantai 3. helmikuuta 2014

Otetaanko yhdet… vai kahdet?

Täällä ollaan pikkuhiljaa alkamassa siirtyä yksiin päiväuniin (mistäs luulit, että kirjoitan? ;) ). Vielä 11 kk -postauksessani kerroin Eliaksen nukkuvan tyytyväisenä kahdet päiväunet, mutta tilanne muuttui jo saman viikon sunnuntaina. Pieni touhumies vain jatkoi touhuamistaan, vaikka kello läheni uhkaavasti jo iltapäivä kahta. Vähän kuin puoliväkisin tainnutin ukkelin unille ja unta riittikin sitten ihan kiitettävästi melkein kolme tuntia. Yöunetkin tuli ihan ajallaan, joten olin ihan tyytyväinen uudesta rytmistä. Mutta arvaahan sen, ettei se siirtyminen yksiin päiväuniin ihan näin yksinkertaisesti suju. Seuraavana päivänä unettamaan alkoikin jo hyvissä ajoin ennen puoltapäivää, ja unta riitti taas sen kolme tuntia. No, taas voi arvata, että jos herätään 13 aikaan unilta, niin eihän sitä yöuniin asti jaksa touhuta, vaan haukottelukiukku alkaa viimeistaan kello 18. Ja tuo nyt on ihan liian aikaista mennä yöunille, ellei tahdo herätä seuraavana aamuna virkeästi viiden aikaan. Joo, ei kiitos. 

Tätä on sitten jatkunut viikon ajan. Suurinpiirtein joka toinen päivä nukutaan yhdet, ja joka toinen päivä kahdet. Päivärytmi on totaalisen sekaisin, mutta onneksi yöuniaika on säilynyt kuitenkin samana. Mutta toisaalta, ei kait tätä vaihetta kovin kauan kestä. Ja sitten se onkin huomattavan paljon helpompaa sopia menoja, kun on huolehdittava vain yksistä päiväunista (ihan niinkuin niitä menoja riesaksi asti olisi)

Ja siis apua! Tämä äiti lähtee töihin osa-aikaisesti! Siis todella osa-aikaisesti, eli muutama päivä kuukaudessa. Erityisen jännittävää siitä tekee sen, että en ole ollut ko. paikassa aikaisemmin töissä, vaikka ihan omaa alaa onkin. Olenkohan minä unohtanut kaiken, ja uudet työkaverit saa minusta ihan uunon kuvan? Joudunkohan minä kyselemään kaiken toisilta? Ja varmistelemaan, että oliko se asia ihan varmasti näin? Huh. Joko mainitsin, että jännittää?

Aah, ihanaa kun lapsi opettelee syömään "leipää" :)
4 kommenttia:

 1. Meillä nukutaan vielä kahdet päikkärit mutta joukkoon mahtuu myös niitä päiviä kun nukutaan vaan yhdet. Ja silloin kuuden pintaan se väsy iskee. Yö unille mennään niinä päivinä jo 19 jälkeen.

  Iik. Varmasti jännittää, mutta hyvin se siitä lähtee sujumaan. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän tässä tosiaan ole poissa työelämästä oltu kuin vasta reilu vuosi :) Helpottaa kummasti palata sitten kokopäiväisesti töihin kun on välillä käynyt vähän harjoittelemassa! ;)

   Ja niin nuo unet, se on taas yksi merkki siitä että vauva kasvaa, huoooh <3

   Poista
 2. Hei wau, töihin! Tuolla menolla se todella on vielä harrastus, ihana sellainen - varmasti muistat kaiken, sitä vaan luulee unohtaneensa. Tietty nyt uusi paikka ja uudet ihmiset pitää jännitystä ilmassa hetken aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aivan totta! Harrastus, silleen se pitääkin ottaa niin se tuntuu kivalle :) Bonuksena saa vielä hiukan käyttörahaa niihin ihanuuksiin mihin muuten olisi venytettävä kukkaroaan vähän liikaa :D

   Poista