perjantai 31. toukokuuta 2013

Minä osaan jo! (3,5 kk)

Minulla on ollut tarkoitus tehdä tällainen lista jo pitkään, mutta ei vain meinaa löytyä aikaa. Tätä on varmasti kiva lukea myöhemmin! Pitää vaan yrittää tehdään samanlainen listaus jatkossakin.

-Kutisee kainaloista ja kyljistä. Nauraa ääneen kutittaessa.
-Yrittää pungertaa istumaan sylissä ja sitterissä.
-Jokeltelee paljon, pörisee ja kurlaa (kurkkuääni), myös itsekseen leluille.
-Tarttuu leluihin, mutta ei vie niitä suuhunsa. Tai vetää niitä kohti, saattaa lipaistakin, mutta nyrkit maistuu muuten paremmalle.
-Hymyilee aina kun saa katsekontaktin niin että ikenet loistaa. Iloinen pieni vesseli <3.
-Viihtyy hyvin lelukaaren alla leluja heilutellen ja vedellen. 
-Katselee mieluiten isoveljensä touhuja, nauraa herkästi hassuttelevalle veljelle.
-Kannattelee jo topakasti päätään masulla ollessaan. Tavoittelee leluja edessään, tyrkkii ne kauemmaksi  ja yrittää "ryömiä" niiden luokse. Joskus myös pylly nousee polvien varaan.
-Herää edelleen 1-4 kertaa yössä syömään. Uniaika n. 22-07.
-Tuttia ei syö. Nukahtaminen omassa sängyssä ajoittain vaikeaa.
-Ei vielä käänny itse, mutta hieman jalasta auttaessa menee oikeaan asentoon ja kääntyy vaivatta.
-Päiväunet vaihtelevat eikä ole oikeastaan selkeää rytmiä. Nukkuu yleensä kuitenkin yhdet pitemmät (~2 h) ja kahdet lyhyemmät (~45 min) unet päivisin. Pisimpien unien paikka vaihtelee. Ei aina ala ääntelemään heti kun herännyt, vaan huomaan vaunun liikkeistä, että siellä liikuskellaan. Mieluisin paikka nukkua olisi lelumatto kaiken hälinän keskellä (ilkeä äiti kantaa vaunuun, ja siihen tietysti herää!). Ei myöskään nuku enää pitkiä aikoja liikkuvassa vaunussa, joten lenkit ovat lyhyitä.
-Imettäminen on tällä hetkellä helppoa, ja uskokaa tai älkää, ihanaakin! Kaikkien alkuvaikeuksien jälkeen sinnikkyys on palkittu! Syönti kyllä keskeytyy jo herkästi jos näköpiiriin tulee jotain kiinnostavaa (se isoveli!)
-Käytössä vaippakoko 4 ja housuvaipat.

Meidän ihana rakas <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti