maanantai 3. kesäkuuta 2013

A niinkuin allergia

Prick-testit on nyt luettu. Reaktio saatiin kaikkiin mitä epäiltiin, paitsi kalaan ja kissaan. Eli maito, vehnä, muna ja peruna antoi positiivisen paukaman. Maito ja vehnä antoivat vielä erityisen voimakkaan reaktion.

Meillä oli siis allergialääkäri tänään. Tutkittukaan Eliaksen (ennen prickin tekoa) lääkäri tuntui olevan sitä mieltä, että iho on hyvässä kunnossa ja luultavasti reagoi vain "ilmaan". Siis että olisi allerginen vain siitepölylle. En tajunnut sanoa, että ihohan alkoi reagoida jo kun lumi oli maassa, joten tuskin se ainoa syyllinen voisi edes olla. Ja että kortisonia ja perusvoiteita on kyllä läträtty. Testattiin siis myös timotei, joka antoi kuitenkin negan. Kun allergeenit sitten laitettiin iholle, näin melkein välittömän reaktion maidolle ja vehnälle. Testiliuokset alkoivat hieman valua Eliaksen kättä pitkin, jotka jättivät jälkeensä kohouman ihan ilman ihon pistämistäkin. Samaten peruna ja muna olivat ihan reippaan kokoisella paukamalla. Nämä siis jäävät nyt minun ruokavaliosta pois, ja lisäksi naudanliha, koska reaktio maitoon oli niin voimakas. 

Tällä hetkellä ruokavalioni pohjautuu hyvin pitkälti riisiin. Sitä on maitona, jauhona, puurona ja sellaisenaan. Ja tietty "leipänä" riisikakkujen muodossa. Toivottavasti vain pysyykin siedettynä aineena, koska muuten alkaisi olla jo vähän turhan suppea lista mitä voi syödä. Ainakin näin aluksi meinaan olla tosi tarkka näissä mitä syön, mutta kunhan tilanne vähän rauhoittuu niin ehkä pieniä määriä muita ruoka-aineita voisi alkaa maistelemaan. Soija oli myös epäselvä nega, joten sitä ei kannata ainakaan lääkärin mukaan lisätä ruokavalioon suurina määrinä. Pysyn siis jugurteissa.

Voin vain kuvitella miten "mielenkiintoista" tulee olemaan meillä kiinteiden aloittaminen. Riisipuurolla pitäisi nyt (tämän) lääkärin mukaan aloittaa. No, lusikka kerrallaan ja ruoka-aineita hitaasti lisäten kaippa se on mentävä. Ihan hukassa olen tän suon kanssa, ainakin vielä, mutta ehkä ja toivottavasti kokemus opettaa pärjäämään allergioiden kanssa. Pääasia on, että Elias kärsii mahdollisimman vähän.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Allergiat on ikäviä, mutta onneksi niiden kanssa pärjää kuitenkin ihan hyvin. Itse aion kohta päivitellä blogiani ja kirjoitella meidän kiinteiden aloituksesta.Meillä kun tuntuu, että allergioita ei juurikaan ole tai ainakin pojan oireet ovat (toistaiseksi ainakin) todella vähäiset.

  Jos et nää blogiani niin laitatko mulle s-postia pikkuinenpupu@gmail.com
  Yritin laittaa niin, että sellaiset jotka itse kirjoittavat blogeja niin näksivät minunkin , mutta en oikein tiedä onnistuinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3!

   Hienoa ettei siellä oireilla ihan kamalasti! Helpottaa kummasti pikkuisen elämää :)

   Laitoin sulle spostia, kun en tosiaan pääse enää blogiisi :/ Odotan juttuasi kiinteistä mielenkiinnolla!

   Poista
 2. Allergiat ei oo kyllä mukavia ollenkaan :( mutta varmaan helpotti kun enää ei tarvitse miettiä, mikä aiheuttaa pienelle oireita. Kovasti tsemppiä sinulle uuteen ruokavalioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä helpottaa kun tietää edes isoimmat allergeenit, ja niitä osaa välttää. Eihän nää välttämättä ainoat ole, mutta jospa jos ihan joka tuutista ei tule häiritseviä aineita, niin edes jotenkin saisi pidettyä oireet kurissa. Toivottavasti ei ehtinyt vielä vaan kasvuun vaikuttaa!

   Poista
 3. Täälläkin nyt kokeiluna maidoton ja munaton dieetti minulla kun pienen oksentelu jatkunut vaikka refluksiin saatu lääkitys. Lääkäri ei uskonut allergiaan, mutta ei myöskään kokenut normaalina raju oksentelu mitä pikku T esitti eilen vastaanotolla. Toivoisin jo selityksen ja tilanteeseen ratkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sielläkin :(
   Allergiahan tosiaan voi aiheuttaa myös tuota rajua oksentelua :/ Suolioireinen maitoallergia on vaan vaikeampi todeta kuin tämä myös iholla oireileva (ei näy yleensä prickissä). Kurjahan tuo maitoallergian löytyminen on, mutta toisaalta niiiiiiin helpottavaa! Toivottavasti saatte pian selkoa tilanteeseen! Kyllä tämä välttämisdieetti auttaa, sanovat suositukset mitä tahansa. Kannattaa myös pitää mielessä, että se maito ei välttämättä ole se ainoa oireita aiheuttava, niinkuin ei meilläkään :/

   Poista