torstai 20. kesäkuuta 2013

4 kk lääkärissä


"Painoa nyt niukemmin. Allergiat selvittelyssä. Sydän ja keuhkot ok, korvat terveet."

Kovin vähäsanaisesti lääkäri laittoi tekstiä neuvolakorttiin, mutta niinhän se aina on että terkkarilla riittää enempi juttua. Eliaksella oli ihan hirmuinen meno päällä lääkärin tutkiessa ja kovasti myös tuntui naurattavan. Aika paljon keskityimme juttelemaan allergioista ja niiden tutkimisesta. Lääkäri oli todella ihana nuori nainen, joka suhtautui myönteisesti imetysdieetteihin, ja osasi myös oikeasti antaa neuvoja allergioiden hoidoissa. Keskustelusta rohkaistuneena uskalsin kokeilla uudelleen kanaa ruokavaliossani, ja se näyttäisi sopivan. Viime yö nukuttiin TÄYSIN ilman kutinoita ja yhdellä syönnillä. Aivan mahtavaa!
Jätin kuitenkin parhaan uutisin viimeiseksi. Nimittäin se punnitus. Sieltäkin tuli parempia uutisia kuin uskoinkaan. Vaikka käyrä vetää alaspäin, niin silti painoa on tullut edelliseen neuvolakäyntiin 5 viikon takaa lisää 725 g! Siis todellakin ihan riittävästi. 12 päivän takainen lääkärikäyntihän näytti, että painoa olisi tullut hirmuisen vähän, mutta ilmeisesti se punnitus oli todellinen kuivapaino. Eliashan oli juuri ennen lähtöä oksennellut ja ripuloinut aika reippaasti. Myöskin edellisellä neuvolakäynnillä alaspäin vetänyt pituuskäyrä oli tasaantunut, ja pituutta oli tullut 4,5 cm lisää edellisestä käynnistä. Siis hyvin kasvava poika kaikesta huolimatta! Me like :) 

Eli rintamaidolla jatketaan ja kiinteitä jatketaan hitaasti edeten. Täysin omaan tuotantooni en uskalla kuitenkaan jatkossa luottaa. Haluan turvata selustan, joten aika maitoaltistukseen on varattu, ihan vaan varulta. Toivon vain, ettei kovin pitkälle tarvitse mennä altistuksessa, koska ylimääräistä kärsimystähän tuo on. Erikoismaidot kuitenkin maksavat ilman Kelan osuutta suht reippaasti, eikä niitä oikein yhden ja puolen ihmisen tuloilla oikein helposti makseta asuntovelkojen lisäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti