maanantai 6. toukokuuta 2013

Juhlahumua

Lauantaina juhlittiin esikoisen 5-vuotista elämää. Vieraina oli iso lauma samanikäisiä lapsia, ja meno oli tietysti sen mukaista. Lahjaksi iso poikamme sai Legoja joka lähtöön, jotka olivatkin hänen toivelistallaan. Iskällä meni ilta ja vähän seuraavaa päivääkin niitä kasatessa, mutta niiden purkamisessa tuskin menee ihan niin kauan. Ihme jos säilyvät kasassa kuukautta pitempään. Mutta leikittäväksihän ne on tarkoitettukin ja luovuutta ruokkii kun kasaa ne uudelleen oman päänsä mukaan :).

Tarjoilut oli tarkoitus pitää yksinkertaisina, kun eivät herkut lapsille yleensä maistu. Mutta niinhän siinä kävi, että innostuin taas liikaa ja tuli tehtyä kaikenlaista. Juhlat oli sekä lapsille että aikuisille, koska en halunnut järjestää useampia, joten kaikki tarjottava kyllä kelpasi vieraille.

Suolaisina tarjoiluina oli fenkoli-vuohenjuustosalaatti, riisipiirakat, nakkikääröt, muotovoileivät, lohivoileipäkakku sekä cocktailtikut.

Makeina vaniljapullat, whoopiesit, suklaajuustokakku, rockyroad-suklaa, suklaa-toffeepopcornit, cake popsit sekä tietty synttärikakku. Ja tottakai isot läjät karkkeja ja sipsejä.

Teemana meillä oli viime vuonna Angry Birds, joten tänä vuonna piti keksiä jotain erilaista. Kovassa huudossa on tällä hetkellä Ninjat ja aika yllättäen Late Lammas, joista teimme sitten sekoituksen. Tein kaikille lapsille otsanauhat, joihin tussasin "Chinese takeaway" - fontilla jokaisen nimen, sekä japanilaisen ninjaa tarkoittavan merkin. Taittelimme ninjojen heittotähtiä paperista origami-tyyliin, joilla sitten lapset saivat viskoa Pringles-tuubeja nurin. Ja hauskaa tietysti oli :)

Kakku sai sitten edustaa Late Lammasta, joten tein helpon Late-kakun, mikä on pyörinyt monessa suomalaisessa blogissa. Helppo tehdä ja näyttävän näköinen, vaikka vaahtokarkkeja menikin pari pussia ja niiden asettelussa yllättävän kauan. Sisällä oli samaa täytettä kuin ristiäiskakussa, ja se oli taas ihan yhtä hyvää, nam!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti