lauantai 18. toukokuuta 2013

3 kk ja rokotukset

Viime viikolla meillä olikin molemmilla pojilla neuvola. Esikoinen aloitti jo edellisellä viikolla kyselyn, että eihän hän nyt varmasti saa mitään rokotuksia. Ei, ei saanut, mutta pikkuveli Elias sai siitäkin edestä.

Neuvola oli sen verran aamusta, että Elias ei ehtinyt nukkua ollenkaan päiväunia. Tai siis nukahti kyllä autoon, mutta heräsi myös vieressä vuoroaan odottavan taaperon kamalan äänekkääseen protestiin neuvolassa asioinnista. Ehti siis nukkua vain parikyt minsaa, ja eihän se oikein riittänyt. Aluksi jaksoi vielä jutustella ja hymyänsäkin esitellä, mutta kun koitti riisumisen ja mittailun aika, pinna paloi peruuttamattomasti. Ja reisiin tuikatut piikit korostivat itkun sekaisen kitinän suoraan kirkumiseksi. Osasin tätä jo vähän odottaakin, joten itse sentään sain pidettyä kyyneleet poissa. 

"Jokeltelee ja naureskelee äidin sylistä. Lelua jo seuraa tässä, kotona niitä tavoitteleekin. Pään kannatus hyvä. Moro +. Ihon takia käynyt allergialääkärillä ja saanut reseptillä kortisonikuurin." kirjoitettiin muistiin. Paino 6605 g, pituus 60,5 cm ja pipa 41,7 cm.

Ilta meni suhteellisen hyvin, ja ehdin jo hieman ihmetelläkin, että näinkö vähillä oireilla selvittiin tuosta kamalasta rokotesetistä (rota, viitosrokote ja pneumo). Mutta eihän se ihan niin mennyt. Yöllä Elias söi ensimmäisen kerran kolmelta, mikä meidän mittapuun mukaan on melko myöhään. Seuraavaa syöntikertaa varten heräilin jo viiden aikoihin, mutta ukko senkun vaan nukkui. Tarkistin, että hengittää ja jatkoin uniani. Heräilin siitä tunnin päästä ja jätin pikkuisen unille ihmetellen edelleen hyviä unia. Heräsi sitten puoli 8 ihan hyvän tuulisena kuitenkin. Kiva ylläri oli kuitenkin naamassa, silmät turvonneet ja punaista näppyä ihossa kauttaaltaan. Kortisonivoiteella iho onneksi rauhoittui, mutta olisi ihan kiva tietää voiko näin myöhään tullut reaktio olla allerginen, ja että tuliko tämä ylipäänsä rokotteista (mistä niistä?) vai olinko minä syönyt jotain. Ei kait iho voi vain atopian takia tällä tavalla lehahdella?

Päivä ei muutenkaan ollut mikään Eliaksen parhaista. Unta riitti ihan huoleen asti ja syöminen takkusi. Sain päivän aikana houkuteltua syömään vain kaksi kertaa kamalan huutokirkumisen saattelemana. Meinasi tulla iso hätä käteen äidillä toisen puolesta. Kuumetta ei onneksi sentään tullut. Soitin myös neuvolaan, mutta mitään sieltä ei osattu sanoa. Tosin sovimme, että jatkossa rokotukset laitetaan yksi kerrallaan.

Illalla ja yöllä syöminen alkoi jo sujua, ja nyt on taas jaksettu jokeltaa ja seurustella. Sekä tietysti herätä syömään yöllä sen normaalin kolmen tunnin välein. Hyvä ettei kuitenkaan sen useammin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti