torstai 24. tammikuuta 2013

Kolmanneksi viimeinen neuvola rv 36+5


Neuvolakäynnit tihenee ja käyvät vähiin :) Varma merkki siitä, että kohta on oma tuhinanyytti sylissä!

Ei mitään uutta mitoissa

Paino +1400 g (+300 g) (2 viikossa)
Sf 32,5 cm (31 cm) 
Pissa - (-)
Verenpaine 122/85 (132/79)
Tarjonta rt (rt)
Syke 130-150 (138-155) 

Mitä nyt paino ottanut jonkun ihmeen spurtin! Tosin oletan, että nyt alkaa jo osa olla turvotuksiakin, koska nestetasapaino on ollut vähän hakusessa. Välillä janottaa aivan kamalasti ja varsinkin Vichy maistuu ihmeen hyvälle. Ja ulos tuleva nestemäärä on kuitenkin sitten normaali. Sitten on näitä poikkeuksia, varsinkin pari yötä ovat olleet aivan mahdottomia vessataukojen suhteeen. Vessassa on pitänyt käydä vähintään 4 kertaa pisulla, ja joka kerta sitä vain tulee ja tulee (melkein ehtii nukahtaa pöntölle)!

Aluksi sykkeet olivat aika rauhalliset n. 130. Täti totesi, että taitaa poju ollu untenmailla. Tönimisen yhteydessä sykkeet kyllä pompsahtivat yli 150 laskeakseen taas sinne unisykkeille. Muutenkin olin aamulla hieman jo huolissani, kun liikkeita ei oikein tahtonut tulla. Entinen Duracell-pupu tuntui nukkuvan 14 tuntia putkeen. Terkka rauhoitteli, ja sanoi ettei mitään syytä ole huoleen koska vauva kuitenkin reagoi tönimiseen ja liikkeitä on kuitenkin tullut pitkin aamua ja yölläkin. Kehoitti kuitenkin suorittamaan kotona heti liikelaskennan suklaapalan nauttimisen jälkeen. Onneksi kotiin palattuani vauveli aloittikin omat tutut potkutreeninsä, joten huoli sen suhteen haihtui. Söin kyllä silti sen suklaan :).Aamukävelyllä napattuja kuvia luonnon jäätaideteoksista.
Aivan mahtavan upeita!

Seuraavatkin käynnit on nyt sovittu, kaikki kolme. Kaksi seuraavaa menen neuvolaan viikon välein vauva masussa, mutta kolmas onkin sitten jo kotikäynti meidän kotona vauvan ollessa jo maailmassa. Näillä taas jaksaa hetken :)

2 kommenttia:

 1. Täälläkin janottaa hurjasti, varsinkin lisäsi kun flunssa tuli taloon (en suosittele tässä vaiheessa). Paino oli tullut 2100g kuudessa päivässä - eli voiton siinä vein :) Toki olin juonut sen päivän aikana 4 litraa vettäkin. Katsotaan mitä vaaka sanoo maanantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä lisäys kyllä painoon :) Mutta varmasti nesteitä suurinosa. Muistan kun esikoisestakin alkoi parilla viimeisellä viikolla tulla painoa tyyliin 1 kg/vko. Mutta sinne synnärille onneksi jäivät suurinosa.

   Flunssa ei kyllä tosiaan ole toivelistalla täälläkään. Vähän pitkin hampain jätin esikoisenkin päikkäriin, kun siellä oli lappu seinällä "vatsatautia päiväkodissa". Hyi, se tästä olosta vielä puuttuisikin :)

   Pikaista paranemista sinne! :)

   Poista