torstai 10. tammikuuta 2013

Neuvola rv 34+4

Tänään oli järjestyksessään 7. neuvolakäynti. Ei ole kovin montaa käyntiä edessäpäin :)

Päivät speksit

Paino +300 g (+500 g) (2 viikossa)
Sf 31 cm (30 cm) 
Pissa - (-)
Verenpaine 132/79 (128/82)
Tarjonta rt (rt)
Syke 138-155 (140+) 
Hb 119 (rv 22+3 131)

Painoa tosiaan on tullut aika maltillisesti viime aikoina, 150 g/vko. Toisaalta ihan hyvä alkuraskauden 500 g per viikko tahdin jälkeen. Nälkää en kyllä missään vaiheessa näe kun ei tuonne mahaan oikein tunnu mitään mahtuvan vauvan lisäksi. Tavallaan "unohdan" syödä, mikä ei kyllä todellakaan ole tapaistani. Ja mahani on todella pinkeä, jopa terveydenhoitajani huomasi tämän ja kommentoi asiaa. Luulisi kuitenkin hänenkin nähneen kaikkea urallaan. Mahani ei kuitenkaan ole mitenkään iso, mutta juuri tuon pinkeus tekee olosta todella tukalan. Naapurin rouvakin tuli vastaan aamusella lenkillä ja kommentoi kävelyäni ankan vaappumiseksi. Ja sitähän se onkin :) Niin ja rintojen alle napaan asti on ilmestynyt linea negra. Ihmettelinkin, kun sitä ei vielä ollut näkynyt, vaikka esikoisestakin se oli ihan selkeä.

Seuraavaksi synnytystapa-arvio sairaalassa 5 päivän päästä. Alkaa jo hieman jännittää onko lääkäri samaa mieltä kätilön kanssa. Toivottavasti.

2 kommenttia:

 1. Miulla oli maha viikon verran tosi pinkeä, sitten se yhtäkkiä hölleni. Ja se pinkeä pömppä oli jo näilläkin viikoilla (29+jotain) tosi kivulias. :/

  Annoin siulle tunnustuksen blogissani, ole hyvä! :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyviltä kuulostaa neuvolakuulumiset :) Hemoglobiinikin näyttäisi olevan aivan mainio vielä. Itseäni jännittää mitä seuraavassa neuvolassa näyttää se hemoglobiini, kun viimeksi oli tippunut jo 106.

  Toivottavasti vatsan pinkeys helpottaa ja synnytystapa-arviossa kaikki menee putkeen :)

  Ja kiitos tunnustuksesta, koitan saada aikaiseksi laittaa sen eteenpäin :) - olen siinä yleensä aika huono :D

  VastaaPoista