tiistai 15. tammikuuta 2013

Synnytystapa-arvio rv 35+3

Nyt se on varmaa. Pieni kakkosmiehemme tulee syntymään ennen laskettua-aikaa, ja viimeistään siis sektiolla raskausviikolla 39+.

Synnytyssuunnitelma on siis seuraavanlainen. Mikäli synnytys käynnistyy itsestään ennen sovittua sektiopäivää, jatkamme alatiesynnytystä tietyillä ehdoilla. Ehtoihin kuuluu se, että supistukset tulevat säännöllisesti ja avautumista tapahtuu. Mikäli vedet menevät, mutta supistuksia ei tule, eikä avautumista tapahdu, menemme suoraan leikkuriin. Normaalistihan vesien menon jälkeen odotellaan 24 tuntia ennen synnytyksen vauhdittamista. Saan myös mennä heti vesien mentyä/supistusten alkaessa sairaalaan käyrille odottelemaan oman mielenrauhani takia. Papereiheni kirjattiin myös tieto herkästä puuttumisesta synnytyksen kulkuun alatiesynnytyksen ollessa kyseessä. Eli tarkoittaa siis tilannetta, jossa kyseessä olisi ns. rajatapaus jollain arvolla, niin leikkauspäätös tehtäisiin sen perusteella. Toki lääkäri myös sanoi, että seurantahan on tarkkaa joka tapauksessa. Mutta halusin tämän kuitenkin painotettuna papereiheni kirjattavan. Jokaisessa käänteessä myös sanottiin, että mikäli yhtään vauvan tilanne tässä välissä painaa mieltä, niin herkästi menisin sairaalaan tarkistuttamaan tilanteen. Kävimme myös sektion kulun ja siihen valmistautumisen tarkasti lävitse. Pelkoa sen suhteen minulla ei ole minkäänlaista.

Ultralla kurkkasimme myös pikkuisen tilanteen. Kaikki hyvin pienessä yksiössä. Kasvu menee tasan keskikäyrällä, napasuonivirtaukset hyvät ja painoarvio tällä hetkellä 2871 g. Kovasti taas teki hengitysharjoituksia ja työnteli kantapäitään äidin kylkiluihin,

Tällä hetkellä mieli on luottavainen ja rauhallinen. Takaportti, eli päivämäärä jolloin lapsemme syntyy, on olemassa, eikä minun tarvitse enää pelätä että jotain ikävää tapahtuisi ns. yliaikaisuusviikolla. Nyt vain odotellaan hetki hetkeltä. Odotellaan unta tulevaksi, seuraavaa neuvolakäyntiä, viikkojen nopeaa kulumista ja lopulta kaikista parasta, lapsemme syntymistä. Ihanaa <3!

4 kommenttia:

 1. Huippu juttu, että nyt on tietoa! Ja kuulostaa muutenkin hyvältä tuo, että sinua on kuunneltu ja kuunnellaan :) Ja ihana juttu, että pienellä kaikki hyvin!
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo pelkästään se, että olen nyt saanut käydä kurkkaamassa pienokaista ultralla kuukauden välein on helpottanut tätä loppuraskautta merkittävästi <3. Saati sitten se, ettei enää tarvitse pelätä toisen puolesta synnytyksessä. Aivan mahtavaa :)

   Poista
 2. piti tulla etsimään blogistasi nämä synnytyspelko tekstit.
  hienoa että olet saanut itse valita että jos synnytys käynnistyisi itsestään ja asiat menisivät hyvin, niin saisi yrittää alatiesynnytystä.. Toivottavasti meidän sairaalassa on yhtä ymmärtäväiset kätilöt ja lääkärit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen kyllä edelleen lämmöllä noita käyntejä. Tulee oikein rauhallinen ja luottavainen mieli tätä uuttakin ajatellen :) Toivon tosiaan, että saat yhtä ihanat ihmiset omalle pelkopolikäynnillesi ja että sait vähän ajatuksia siitä millä ehdoin haluat itse synnytyksesi hoitaa :)

   Poista