torstai 21. elokuuta 2014

Oho, itsellekin tein :)

Joskus iskee yöllä ihan hirveä inspiraatio. Mieleen tulee vaikka mitä ompeluksia, mitä voisi toteuttaa. Viimeksi yöllä torkkuessani, sain päähänpinttymän tehdä itselleni tunikan. Noh, eihän siinä auttanut kuin aamulla alkaa etsimään sopivaa mallia ja kangasta. Malli löytyikin heti kuin tilauksesta, mutta kangas olikin sitten vaikeampi. Halusin pehmeää, joustavaa, ehkä vähän paksumpaakin kuin pelkkä trikoo. Koska kaupan valikoimat eivät yhtään iskeneet, päätin sitten tehdä tunikan itselleni aikoinani Lapsimessuilta ostamastani Metsolan joustofroteesta. Ehkä hieman uskalias värivalinta kuosivammaiselle ihmisille, mutta niin vain  tunika on jo päällekin ehtinyt ja pitää sanoa että tykkään! Ihanan pehmeää, ei purista, kiristä, laput ei hankaa, ja ylipäänsä itse tehty. 
Kaava Ottobre Bohemian 5/2009

Helman toteutusta mietin kovasti, mutta lopulta päädyin kuitenkin helpoimpaan vaihtoehtoon, eli kuminauhaan. Kasvavan mahan kanssa suora helma saa tunikan näyttämään jossain vaiheessa säkiltä, joten tuo pussimaisuus tuo edes vähän linjaa vartaloon.

Mutta niinhän se on, nälkä kasava syödessä. Nyt on käyty kirjastossa lainaamassa 10 naisten vaatteiden kaavalehteä, ostettu pari metriä joustamatonta puuvillakangasta, ja vähän joustavaakin. Suunnitelma muodostui päässäni toissayönä, mutta saa nähdä mitenkä toteutuspuoli sitten onnistuu.

2 kommenttia:

  1. Ihana, pirteä ja sopii varmasti sinun väreihisi ;)

    VastaaPoista
  2. Hauskintahan tässä on, että en varsinaisesti pidä keltaisesta :D Mutta en tiedä miksi tuo kuosi on silti mun mieleen. No, mukava se tosiaan on, ja se merkkaa enemmän kun masua kasvattelee :)

    VastaaPoista