perjantai 17. lokakuuta 2014

Tilannepäivitystä

Kyllä täällä ollaan hengissä! On vaan jotenkin aikaansaamaton olo, ja ehkä yksi syykin selvisi tämän viikkoisella neuvolakäynnillä. Hb oli nimittäin romahtanut normaalista 140 tasostani vaivaiseen 113 lukemaan. Ilmankos hieman hyydyttää konetta. Tässä ollaan sitten suurten kysymysten äärellä, syödäkö oikeasti tehokasta ja vahvaa rautalääkettä ja kärsiä kiukuttelevasta mahasta, vai yrittää korjata hitaammin miedoilla rautavalmisteilla… äh, vaikeeta.

Täällä oli siis tuo KELA-neuvola tällä viikolla. Puoliväli on ohitettu ja äitiysavustushakemukset voi pistää menemään. Mitään isoja ylläreitä ei ole odottettavissa, koska pakkausta emme aio ottaa (Eliaksen kamat tallessa ja hyvässä kunnossa, eikä uusi pakkaus muutenkaan miellyttänyt silmää), ja koska raskauden laskettu aika menee reippaasti ennen Eliaksen 3-vuotispäivää, niin rahallinen puolikin menee vanhan päätöksen mukaan. Olo on noin muuten ihan ok, siis sitä väsymystä lukuunottamatta. Öisin supistelee aika reippaasti, niinkuin Eliastakin odottaessa, mutta päivisin olen vielä niiltä säästynyt. Pieni mies masussa melskaa aika kovasti, joten sen puolesta olen saanut olla aika huoleton.

Viime viikolla Elias oli kipeänä. Kuume nousi yli 39°C ja pieni rassu joutui oksentamaankin kuumeen takia pariin otteeseen särkylääkkeet ulos ennenkuin saatiin dropit pysymään sisällä ja kuume alas. Parin päivän jälkeen tästä vartalolle levisi hentoinen ihottuma, joka on nyt levinnyt jalkoihin. Hieman nyt pelottaa että jos kyseessä onkin joku rokko, joka pystyisi tarttumaan minuunkin ikävin seurauksin. Tokihan Eliaksella ja minulla on rokotukset kunnossa, mutta ei nekään nyt satavarmoja ikinä ole. Olemme käyneet myös Eliaksen kanssa lääkärissä ja laajoissa verikokeissa allergiaan liittyen, joten luvassa on jossain vaiheessa päivitystä niihin liittyen, kunhan saan itsekin selvää siitä missä mennään. Sopivia ruokia ei siis ole ainakaan lisää löytynyt, ja vahinkoaltistuksena puraistu riisipiirakan pala sai aika komeat ihottumat poskiin ja taipeisiin. Lisäksi nenä on edelleen tukossa ja kuvioihin on tullut kovaääninen nieleskely (syödessäkin), mikä kuulostaa todella häiritsevälle. Mikähän nyt sekin taas on, voi itku sentään!

2 kommenttia:

 1. Oho, aika kova romahdus arvoissa. Ehkä kuitenkin pirteämpi olo tila on parempi silläkin uhalla että maha heittää volttia, tai ainakin itse koittasin hetken rautalisiä jos olisi tuollainen tilanne.

  Mä otin äippäpakkauksen ja aika pettymyshän se oli kun en ollut tutkinut etukäteen sisältöä netistä. Otin sen lähinnä siksi kun pojalle on tarkoitus sinne omaansa säästää kaikki tärkeitä ja vähemmän tärkeitä juttuja lapsuuden varrelta, ja nyt tytölle tietysti pitää tehdä samanlainen :)

  Kurjaa,että tuo allergiatilanne teillä polkee paikallaan! Toivottavasti saatte testeistä jotain selkeitä tuloksia jotka oikeesti auttavat eteenpäin isolla harppauksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän tuolle hb:lle olisi viisasta tehdä jotain aika nopeasti, tai vielä parempi jos olisi syönyt rautaa jo etukäteenkin ;) Mutta kun aikaisemmissa ei hb ole laskenut kuin sinne 120 tienoille tässä vaiheessa (korjaantunutkin itsestään), ja olo on ollut ihan ok. Tämä on erilainen raskaus siis senkin suhteen :)

   Mä olisin tahtonut sen pakkauksen ainoastaan sen makuupussin takia, kun molemmilla edellisillä pojilla on tietysti jo omansa tallella. Mutta ehkä yritän ostaa sen jostain erikseen :)

   Sinänsähän tämä meidän tilanne allergioiden suhteen ei ole mitenkään _todella_ ongelmallinen, kun kuitenkin on joka ruokaryhmästä käytössä jotain. Viljat on se suurin ongelma, mutta onneksi mistään ei sentään tule anafylaksiaa. Lisäksi Elias on ihmeen hyvin nukkunut öitään, vaikka iho on ollut aika rikki, vaikka ennen pienempikin syherö valvotti koko yön. Jospa tämä olisi kuitenkin yksi askel kohti allergiavapaata elämää :)

   Poista