torstai 30. lokakuuta 2014

Ei kiirettä… mutta PANIIKKI! Lomaan valmistautumista viime hetkillä!

Huomenna tähän aikaan ollaan jossain muualla lämpimässä. Tuntuu, että vaikka aikaa valmistautua oli vaikka kuinka paljon, niin silti kaikki on jäänyt viime tippaan. Eikä yhtään helpota se, että olen itse ollut joka ilta töissä tällä viikolla. Tavarat on suurinpiirtein pakattu parina edellisenä päivänä, ja sitä näyttää olevan PALJON! Vaikka matkakohteena on yksi suomalaisten lempikohteista, me emme ole koskaan käyneet siellä, joten en yhtään tiedä paikallista lastenruokavalikoimaa. "Normaalilapsen" kyseessä ollessa luultavasti ottaisin mukaan parin päivän ruoat, puurot ja vaipat ja loput kävisin ostamassa paikanpäällä. Olen lukenut netistä useammasta keskustelusta, että valikoimat siellä ovat todella hyvät, lähes Suomen tasoa. Mutta kun kyse on superallergisen pojan ruoista, jolle kotimaastakin löytyy vain 2 valmisruokaa jotka sopii, niin ruoat on pakko roudata mukana täältä asti. Ei ole todellakaan varmaa, että koko maasta löytyy sopivaa ruokaa pojalle. Ja koska kyse on lomasta ja hotellista, niin ruoan valmistaminen itse ei ole vaihtoehto. Lomalla on tarkoitus lomailla, eikä etsiä hikihatussa sopivia ruokia, saati "siedättää" pientä uusille ruoka-aineille. Eli mukaan lähtee 


- pari purkkia ruokaa per päivää kohti (yht. 28 kpl isoa purkkia!) 
- muutama hedelmäsose (ihan varulta jos hedelmiä ei heti löydy)
- muutaman päivän vaipat  
hirssimaitoa 2 litraa 
- Hollen hirssipuurojauhe
- pari pkt gluteenitonta leipää (löysimme sopivan <3, säilyy paremmin kuin omatekoinen), Schär Vollkornbrot
- mustikkamehutiiviste
- mustikkakiisselia 200 ml tetroissa (28 kpl)
- pähkinäpussi
- omat ruokailuvälineet joilla tykkää syödä

Ja tässä siis pelkästään kaikki ruokailuun tarvittavat. Painoa näille kertyy yli 20 kg, eli paljon enemmän kuin alle 2-vuotiaalla saa olla matkatavaroita (10 kg). Yhteensä meillä saa olla matkatavaroita 70 kg, joten olen yrittänyt survoa neljään matkalaukkuun tavarat mahdollisimman tasaisesti. Tällä hetkellä jokainen näyttäisi painavan himpun verran yli 15 kg, joten hiuksenhienosti ollaan vielä sallitulla alueella. Onpahan sitten ainakin paljon tilaa tuoda tuliaisia jos oikein innostuu shoppailemaan!

Itselleni on ollut vaikea keksiä vaatetta. Olen ensikertaa raskaana "kesällä", tai siis tarvitsen isolle mahalle sopivia kesävaatteita. Olen tehnyt pari blogissakin esiteltyä tunikamekkoa ja kierrellyt kirppareilla haalimassa sopivia äitiysvaatteita (ei niitä tähän aikaan kaupoissa myydä!) ja muutaman väljänmallisen kesäisen alevaatteen olen bongannut myös vielä ihan paikallisesti cittaristakin. Koot eivät ole ihan aina sattuneet nappiin, mutta hyvinhän nuo ostamani koon 46 shortsit näyttävän pysyvän päällä kun "vähän" kuroo nauhoilla :D Aika paljon matkalaukkuun on kuitenkin kertynyt vaatetta, luultavasti ihan liian paljon, mutta toisaalta en yhtään osaa sanoa millaisilla vaatteilla siellä pärjää. Nettikeskusteluissa olen toisaalta lukenut, että jotkut ovat joutuneet käydä ostamassa pitkähihaisia kun siellä tuulee lakkaamatta, ja sitten taas kun katsoo lämpötiloja jotka keikkuvat siellä 25 tienoilla auringon paistaessa, niin mene ja tiedä… Mieluummin liikaa kuin liian vähän, ettei tarvitsisi sieltä etsiä, kun tuskin ihan heti äitiysvaatekauppaa kuitenkaan kävelee vastaan :)
Näissä maisemissa huomenna! Täältä tullaan Gran Canaria! Kuva Finnmatkojen sivuilta uima-allasalueelta.
Hotellin promokuva, saa nähdä onko todellisuus tätä :D
Auton olemme vuokranneet viikoksi, jottei ihan tarvitse paikallaan kököttää. Hotellin ympäristö on kuulemma aika rauhallinen ja pieni, vain pari putiikkia ja kallista markettia lähistöllä. Ranta on ilmeisesti myös aika kivikkoinen ja merivesi kylmää, joten luultavasti ajelemme ahkerasti Maspalomaksen hiekkadyyneille viettämään rantaelämää. Lähellä on kuulemma myös Atlantico -ostoskeskus, jossa luultavasti saamme vierähtämään mukavasti muutaman päivän. 

Jos olet käynyt Bahia Felizissä tai Gran Canarialla, niin jätäthän kommentin mitä tykkäsit! Ja jos mielessä on joku kiva kohde lapsille, niin siitä vinkistä olen erityisen kiitollinen :)

Palaan asiaan myöhemmin, ehkä jo aikaisemmin mikäli netti toimii lomakohteessa! Adios!

5 kommenttia:

 1. Kiitos teille <3 Nettiyhteys on täällä todella huono, joten luultavasti päivittelemään lomakuulumisia vasta kotimaassa :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti teillä on ollut ihana loma!

  Kerro sitten kokemuksia, meillä on Kanaria vielä kokematta. :)

  VastaaPoista
 3. Löytyyhän niitä muitakin, jotka eivät ole käyneet Kanarialla. Luulimme miehemme kanssa olevamme ainoita :) Sain päivitettyä, ihme kyllä, postauksen blogiin täältä. Netti on todella surkea, eikä toiminut oikeastaan kuin öisin.

  Ja loma on loma kunhan on aurinkoa ja lämmintä. Ne kyllä toteutuivat ;)

  VastaaPoista