maanantai 19. tammikuuta 2015

Soitto

Tänään keskipäivällä sain puhelinsoiton äitiyspolilta. "Hei, olemme todella pahoillamme, mutta teille sovittu sektioaika on unohdettu ja samalla varata leikkaussaliin, ja nyt tämä kyseinen päivä on täynnä." Menin ihan turraksi, en todellakaan käsittänyt miten tämä on edes mahdollista. Kaikki lastenhoidot, lääkäriajat, kissojen rokotukset, koko tuleva elämä oli suunniteltu tuon päivän ympärille ja silmällä pitäen ja nyt matto vedetään jalkojen alta sairaalan mokan takia. En osannut sanoa mitään muutakuin "EI, EI, EI kertakaikkiaan käy". Purskahdin itkuun ja sopertelin jotain äänteitä, joita ei sanoiksi tunnistettu. Polilta luvattiin selvitellä asiaa ja soittaa myöhemmin (kunhan olisin saanut itseni kasattua). Lääkäri soitti noin tuntia myöhemmin. Tarjolla oli nyt kaksi aikaa, joista kumpikaan ei ollut aikasemmin sovittu päivä. Päivä oli kuulemma niin täynnä ettei se vaan onnistu kyseisenä päivänä. VAIKKA minulle aika oli annettu ensimmäisenä kaikista, päivän ensimmäiseksi. Silti minä olen se joka kärsii. Minä olin se joka unohdettiin ja jonka aikaa siirretään. En ymmärrä, miten tällainen voi olla edes mahdollista. Unohdetaan merkitä ajanvarauskalenteriin näin tärkeä juttu. Meidän perheen pikkuveljen syntymäpäivä. 

Aika on nyt sovittu 3 päivää suunniteltua aikaisemmaksi, ja kätilö soitti vielä perään 3 tuntia myöhemmin ja varmisti päivän. Myöhempään en suostunut, vaikka se olisi kuulemma ollut kaikkien kannalta parempi. Vauva on kuitenkin ollut tuona ajankohtana jo 1,5 viikkoa täysiaikainen ja ihan hyvänkokoinen ennusteen mukaan muutenkin. Tällä päivällä ainoastaan lastenhoitoa joudutaan muuttamaan ja se onnistuu helpoiten kuin muiden asioiden järjestely. Ehkä osansa on raskaushormoneilla ja loppuraskauden rasituksella, mutta nyt olo on kurja. Vaikka asia saatiin järjestettyä, ei se poistanut mielipahaa minkä tämä sekaannus aiheutti. En todellakaan olisi kaivannut mitään lisämurheitä, niitä on ollut jo ihan riittäviin. 

6 kommenttia:

 1. Voi ei!! Todella harmillista että noin on käynyt ja vielä harmillisempaa se että sinä olit se joka joutui sitten vaihtamaan päivää. :( Tsemppiä kovasti loppu odotukseen.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Ottaa kyllä päähän vieläkin tuo sekaannus :( Onneksi sentään tajusivat tässä vaiheessa, eikä sitten kun olin jo osastolla ilmoittautumassa...

   Poista
 2. voi ei! Miksi ne ei voinu muuttaa jonku muun aikaa! :( jonku joka oli tullu sun jälkee! :( tsempit kuitenkin loppuaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja tosiaan luultavammin sille päivälle oli yksi "ehkä" sektioaika, joka menee käynnistykseen, mutta eihän sitä mulle voinut tietenkään luvata ennenkuin edellisenä päivänä. Noh, ei siihen oikein uskalla lähteä, mieluummin sitten koko päivän muutos.

   Kiitos ♥

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika parantaa, eli ehkä tuo pahin ärsytys on jo laantunut :)

   Poista