keskiviikko 14. tammikuuta 2015

O-ou, kakka!

Meillä ei olla oltu kauhean aktiivisia pottailun kanssa, niinkuin ei esikoisenkaan kanssa. Silloin huomasin, ettei kukko käskemällä laula ja väkisin ei voi pientä istuttaa potalla ilman että siitä tulee "peikko". Eemeli oppi kuivaksi kuitenkin hyvin nopeasti tajuttuaan homma melko tasan 2 vuoden ikäisenä, joten samalla kaavalla olemme olleet liikenteessä Eliaksenkin kohdalla. Potta on ollut vessassamme kuitenkin jo pitkään, ja aina silloin tällöin olemme maininneet Eliakselle, että sinne voisi käydä pissaamassa jos hätä tulee. Marraskuussa, pojan ollessa 1 v 9 kk, saimme ekat "saaliit", ja siitä lähtien kotona ollessamme vaippa on jäänyt laittamatta säännöllisen epäsäännöllisesti, ja vahinkoja ei ole sattunut kuin pari hassua kertaa. Eka isompi tuotos pottaan tuli vuoden alussa, ja sitä kyllä kehuttiin niin kilpaa isän kanssa, että poika tuntui menevän jopa ihan hämilleen asiasta, vaikka polleana tulikin esittelemään tuotostaan meille! 

Eliashan ei juurikaan puhu montaa sanaa vielä, joten hädän sanallinen ilmaisu on vaikeaa. Kun hätä iskee, poika yksinkertaisesti menee itse potalle, eikä sano mitään. Jopa tyhjentää potan (osumatarkkuudessa kyllä parantamisen varaa :) ), ja tulee jatkamaan leikkiään siitä mihin jäi. Ja kaikista hassuinta asiassa on se, että jos housut laittaa jalkaan ilman vaippaa, niin pissa tulee housuihin, jonka vuoksi meillä leikkii yleensä paljaspyllyinen taapero kotona ollessamme. Mutta koska kakka on kuitenkin todella iso osa pienen miehen elämää, oli pojalla ehkä iso motivaatio opetella kyseinen sanakin noin viikko takaperin: Elias leikki kaikessa rauhassa, kunnes yhtäkkiä ponkaisi ylös ja ilmoitti "O-ou, kakka!" ja säntäsi vauhdilla vessaan. Hetkeä myöhemmin pollea poika toi komean kikkareen potassa näytille, vanhempiensa suureksi riemuksi :)

Olisi kyllä todella iso plussa, mikäli Elias olisi edes päiväkuiva kun vauva tulee taloon. Siinä säästyisi rahaa ja aikaa kun tarvitsisi vain yhdelle vaippoja. Vauvana Eliaksella vaippojen menekki oli aika reilua, kun sitä löysää allergiakakkaa tuli monta kertaa päivässä, ja samalla  jouduttiin vaihtamaan vaatteetkin kun eihän se vaipassa pysynyt. Eli jos vauva tulee isoveljeensä ja putkahtaa maailmaan allergioiden kera, niin edessä on melkoinen rumba. Onneksi sentään olen jo yhden lapsen verran viisaampi, ja luultavasti osaisin rauhoittaa pikkuisen vatsan hieman aikaisemmin kuin Eliaksen kohdalla...

2 kommenttia:

 1. Vau siellähän sujuu jo hienosti. :)
  Meillä pottailu lähti hyvin käyntiin ja nyt tullut jokin takapakkivaihe. Kovasti ootellaan koska innostus pottaa kohtaan taas iskisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvin kyllä tosiaan poika hoksaa mennä potalle, kunhan vielä älyäisi saman housut jalassa, niin ei tarvitsisi pylly paljaana koko ajan mennä :D Tärkeintä on vaan nyt ettei siitä tule "pakkoa" niin säilyy mieluisana hommana :)

   Poista