sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Synnytystapa-arviossa

Synnytystapa-arvio minulle oli varattu ensi viikolle, mutta jouduinkin yllättäen käymään äitipolilla jo viime viikolla rv 35. Olimme Eliaksen kanssa asioissa terveyskeskuksessa, ja piha oli täysin peilikirkas, eikä sitä oltu edes hiekoitettu. Yritin kävellä mahdollisimman varovasti ja tien reunassa, mutta niinhän siinä kävi niinkuin pelkäsin. Lensin rähmälleni pitkällisen pystyssä pysymis -taistelun jälkeen satuttaen kädet, leuan, polvet ja tietysti lyöden myös mahani tantereeseen. Voi että otti pannuun! Soitto äitipolille, ja käsky tulla näytille päivystykseen.

Perillä makasin käyrillä tunnin, ja tunsin koko ajan miten vauva jumppailee masussa hyvin. Kätilön mukaan käyrä oli tosi hyvä, eikä syytä huoleen ollut. Lopuksi tietysti ultrattiin ja sain painoarvion "pienokaisesta". "Pienokaisesta" siksi, että ei se nyt niin pienelle enää vaikuttanut. Sillä hetkellä arvioksi kertyi jo 3,2 kg, eli kun tässä vielä 4 viikkoa odotellaan ja painoa tulee 200 g viikossa lisää, niin luultavammin poika syntyy reilu 4 kiloisena. Sinänsähän sektion kannalta painolla ei ole mitään väliä, mutta saa nähdä meneekö painoarvio pieleen samaan suuntaan kuin Eliaksesta. Elias arvioitiin 3,5 kiloiseksi, mutta syntyi kuitenkin sitten 3956 g painoisena. Että saa nähdä onko siellä masussa kuitenkin kohta jo 4,5 kiloinen mötkäle, sillä olo ainakin sitä puoltaisi. Jotenkin tuntuu, että painoa mahassa on enemmän kuin aikaisemmin ja olokin on ihan jäykkä keskivartalolsta. Istukan virtaukset olivat myös normaalit ja lääkäri vakuutti ettei kaatumisesta ole tullut mitään vaurioita. Luulen, että sain kiinni niin paljon käsilläni, ettei masu ottanut kuin pienen tömäyksen. Kädet ovat nimittäin aika syvillä verinaarmuilla ja leuassakin on naarmuja. No, onneksi selvittiin vain kosmeettisin haitoin tuosta konttailusta. Lääkärissä vielä kiittelen onneani/älyäni ettei ollut ottanut taaperoa sentään syliin, vaikka sekin kaatuili ahkeraan tietä pitkin kävellessä. Siinä tilanteessa hallittu kaatuminen olisikin ollut paljon vaikeampaa!

Eli sektioaika, tulevan pikkuveljemme, syntymäaika on nyt tiedossa. Eipähän tarvitse enää jännittää sitäkään. Nyt vain aletaan jännittämään sektion sujumista ja elämää sen jälkeen. Huh huh, ikiliikkuja taapero ja pikkuinen vauva tissillä, yhdistelmä jota en ole kokenut ja josta selviytyminen jännittää todella paljon...

6 kommenttia:

 1. Hui, ja palautetta sinne terveyskeskukselle! Täällä samaa yhdistelmää odotellaan innolla ja kauhulla. Onneksi voin vähän valmistautua tulevaan lukemalla teidän kuulumisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamattomuus vaivaa mua muuallakin kuin blogipuolella :D Tarkoitus oli kirjoittaa palaute heti, mutta ei siitäkään taida tulla mitään :)

   Hihi joo kyllä täälläkin kovasti winkkejä varmaan kaivataan kunhan aika koittaa. Mies tietysti on kotona ensimmäiset 3 viikkoa, joten pahin toipumisaika lienee siinä ajassa jo selätetty. Tosin silti pitää varmaan opetella imettämään ja juoksemaan karkuun kirmaavat taaperon perässä samalla :)

   Poista
 2. No hui, onneksi oli kaikki kunnossa. Oli kuule enkeleitä matkassa, tommosessa olisi voinut käydä huonostikkin. Mulla käynnistys huomenna ja jännittää, blogistani voit lukea tänään lisää :)

  Painoarvio meilläkin on jo aika komia ja huh kun jännittää! Ja tuo taapero + vauva tissillä setti jännittää myöskin. Meillöä kun tuo uhma on päällä juuri nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi todellakin! Tavallaan kuitenkin koko ajan pelkäsin sitä kaatumista kävellessä, niin ehkä siinä oli jo jotenkin varautunut ja osasi sitä odottaa ja laskeutua "turvallisesti"!

   Kirjoitin tsempit blogiisi, mutta samat siis täältäkin <3

   Poista
  2. Hei Pupu, jos näät vielä tämän niin en pääse sinun blogiin enää :/ voitko lähettää uuden kutsun meiliin, joka on nykyisessä blogissani?? Tai Helmiina, vinkkaa Pupulle :)

   Ja Helmiina, miksi siis sektio? Vai oletko siitä maininnut jossain vaiheessa? Tuntuu, että olen täällä kaaoksessa tipahtanut ihan kaikesta :D

   Poista
  3. Mulla oli vähän aikaa sama ongelma, ja nimenomaan puhelimella en päässyt. Nyt pääsen kun kirjoitan blogin osoitteen suoraan selaimeen, enkä mene linkin kautta :)

   Kaksi sektiota takana niin kolmas on sitten suositeltu, koska kohtu ei välttämättä kestä repeämättä supistuksia :)

   Poista