torstai 31. lokakuuta 2013

Kamera & koti

Minua on vaivannut hirmuinen kamerakuume jo jonkun aikaa. Meillä on vanha järkkäri, Olympus  E-500. Se on ihan huippukamera jos kuvaat ulkona, ja sillä olen ottanut nämä tämänkin postauksen kuvat tällä kertaa. Tykkään sen ergonomiasta ja valikoista, ja ainoastaan etsin on aika pieni ja vaikea tihrustaa. Mutta, se iso MUTTA. Kamerassa ei ole optista kuvanvakaajaa, ja omistamani objektiivit ovat kitti-kamaa, eli aika surkeita. Kennon koko on nykypäivän järkkäreihin verrattuna pieni, joka ilmeisesti vaatisi aika paljon valovoimaisemman objektiivin (nyt f3.5-5.6) kaverikseen jotta sillä saisi edes siedettäviä kuvia hämärämmässä, tai edes normaalivalaistuissa sisätiloissa. Olen haaveillut ostavani pancake-objektiivin, jossa valovoimaa löytyisi reippaasti enemmän (f2.0), mutta esteeksi on muodostunut hinta. Olympuksen omat objektiivit maksaa järkkyjä, ja halvemmilta merkeiltä niitä ei edes saa tähän bajonettiin (four thirds). Sovitinrenkaat maksavat toisen mokoman, joten paketin hinnaksi tulisi vähintään 500 e karkeasti laskettuna. Mitä järkeä, sillähän saa jo uuden kameran! Haaveilut ovat kohdistuneet edulliseen minijärkkäriin, jota olisi helpompi raahata mukana. Lasten kanssa liikkuessa sitä raahattavaa on jo muutenkin riittävästi ilman isoa järkkäriäkin. Canon EOS-järjestelmä merkkinä kiinnostaa, koska siihen on helposti saatavissa vaikka kaikkia lisävarusteita edullisempaan hintaan. Tällä hetkellä sarjan Canon EOS M:stä on hirmuisen hyviä tarjouksia haaveilemallani pancake-objektiivilla, noin 500 euron hujakoilla. Kameran kuvanlaatua, kokoa, kosketusvalikoita yms. on kehuttu joka arvostelussa minkä olen lukenut, mutta isoa miinusta on tullut automaattitarkennuksen hitaudesta. Ja taidettiinpa jossain sanoa, että mikäli kuvaat nopeasti liikkuvia lapsia ja eläimiä, niin tämä ei ole kamerasi. No niitäpä tässä lähinnä tulee kuvattua, joten olisi kiva itse päästä testaamaan jossain miten hidas kamera oikeasti on. Toisaalta, tällä hetkellä tilanne on se, että järkkärillä ei kuvata ollenkaan lapsia sisällä, ja kaikki kuvat otetaan iPhonella, mikä myöskään ei ehdi liikkeeseen mukaan vaikka valovoimaa löytyykin. Joten kai tuo M olisi merkittavä parannus nykytilanteeseen joka tapauksessa. Jos jollain on kokemusta ko. kamerasta, niin jätä ihmeessä kommentti! Arvostan sitä todella paljon!


Ja huppista heijaa! Olen etsinyt koko aamun järkkärimme laturia. Ei löydy, ei!Onko tämä joku merkki? Suuttuiko vanha laturimme uuden kameran haaveilusta, ja päätti hävittää itsensä?Ja sitten vielä se isoin MUTTA, raha. Mistäpä kaivat 500 euroa, kun tulot ovat 330 e kuukaudessa. Blaah. Tässä siis Päivän Epätoivoisin Yritys: kiltit Canonin sedät ja tädit, lähettäkää mulle tämä kamera testiin! Luvassa lapsikuvatestejä pienelle lukijakunnalle! :)

No, aina sitä voi yrittää... :)

P.S. Keksin muuten "piilottaa" kuvien joukkoon yhden kännykällä ottamani kuvan samasta aiheesta. Huomaatko heti mikä näistä se on? 

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, tosi kauniita! Veikkaisin, että eka tai toiseksi viimeinen on kameralla otettu?

  Meillä on joku järkkäri, mutta osaan vaan "perusjutut" :)

  VastaaPoista
 2. Mä veikkaan kolmanneksi viimesitä :D

  Ihania kuvia!!! Mä niin haluan järkkärin, mutta ei hajuakaan mistä aloittaisi..

  VastaaPoista
 3. Annimari osui oikeaan :) Eri fontilla kirjoitettu teksti varmaan paljasti sen parhaiten :)

  Ja kiitos molemmille kommenteista <3

  Joo tuo järkkärimaailman on kyllä sellainen suo! Kamerat vaan pitäisi itse päästä kunnolla testaamaan, että varmasti saisi itselleen sopivan. Onneksi ne toimii nykyään ihan "point & shoot" -tyylisesti, ettei niitä paljon tartte säädellä jos ei halua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, siitä juuri arvasinkin - salapoliisina :D

   Poista
 4. Upeita kuvia :).

  Mulla on järkkärinä Canon eos 600D..olen ollut siihen todella tyytyväinen ja kamera on ollut minulla kohta vuoden. Uutta putkea siihen haluaisin, mutta ne on vaan niiiin kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Mä olen toisena katsellut tuosta sitä seuraavaa mallia, 650D:tä. Mutta se on tietty hitusen kalliimpi ja isokokoinenkin, joten en ole varma tulisiko sitä sitten raahattua mukana reissuila... Taitaa jäädä haaveeksi koko homma. Hetken kun odottelee niin kuume laskee takuulla :D

   Objektiiviin kyllä saa tosiaan menemään enemmän kuin kameraan jos kunnollisen haluaa :/

   Poista