keskiviikko 9. lokakuuta 2013

8 kk

Kävimme jo pikkuisen etukäteen 8 kk neuvolassa (vain 5 päivää). Mittoja oli ottamassa tällä kertaa eri terkkari, joten jonkun verran heittoa näissä saattaa olla senkin takia. Painoa ei taaskaan ollut tullut mitenkään erikoisesti, ja tällä hetkellä painokäyrä onkin pudonnut jo sinne -1 tietämille. Kasvu on kuulemma kuitenkin ihan hyvää, joten huolissaan ei tarvitse olla. Otimme myös aikaistetusti MPR-rokotteen (normaalisti 1 v) neuvolan suosituksesta, koska olemme lähdössä marraskuun lopussa ulkomaille. Tässä ehtii nyt hyvin potea mahdolliset rokotteesta tulevat oireet ennen reissua. Toivottavasti vältytään, kun on tässä näitä oireita ihan vaikka muille jakaa jo omasta takaakin.

"Kasvu ok, ryömii. Seisoo tuettuna jalkapohjilla. Iho siisti. Kehitys iänmukainen, terve poika. Allergiaselvittelyissä privaatissa".

Paino 8670 g (8545 g)
Pituus 71,4 cm (70,7 cm)
Pipo 46 cm (45,4 cm)

Suluissa siis 7 kk mitat, jotka otettiin 3 viikkoa siten. Tuli muuten mieleen, että me ei sovittu uutta käyntiä ollenkaan. Onko se seuraava sitten 10 kk iässä? Katsoin ainakin esikoisen neuvolakortista, ettei 9 kk käyntiä ollut ollenkaan. Hänellä tosin niitä kasvukontrollikäyntejä oli enemmän, joten käyntejä on merkattukin enemmän kuin normaalissa ohjelmassa.

Entäs taidot sitten? Tuntuu, että Elias on kehittynyt ihan huimasti tässä muutaman viikon aikana varsinkin motorisesti. Ryömimään lähteminen sai meidän pienen miehen muuttumaan kertaheitolla tutkivaksi ja uteliaaksi ihmisen aluksi. 

8 kuukauden ikäisenä meillä

- nukutaan huonosti, vähintään 2 syöntiä per yö
- syödään 5 kiinteää ateriaa, joista kahdella lihaa
- nukutaan 2-3 päiväunet riippuen niiden pituudesta, kaikkea 45 min - 3 h välillä
- vaatekoko pääsääntöisesti 74 cm, vaippakoko edelleen 4 Liberon teippivaipoissa (housuvaipat ei pidä pissaa niin hyvin jostain syystä)
- kiinteistä käytössä kana, poro, hirvi, lohi, sei, (ahven kerran kk), kukkakaali, parsakaali, kesäkurpitsa, palsternakka, hirssi, mango, päärynä, mustikka, vadelma ja Bonan riisittömät hedelmäsoseet kaikki
- rotaatiossa maa-artisokka, myskikurpitsa, Uuden-Seelannin karitsa, munakoiso, quinoa, porkkana (ihan orjallinen en ole ollut tässä, mutta 1-2 kertaa viikossa noin antanut)
- nokkamukia ollaan treenattu, muttei oikein osaa imeä, ja lähinnä vain pureskelee nokkaa
- rm edelleen ainoana juomana
- pinsettiote aika hyvin jo hallussa. Saa helposti pienet jutut käsiinsä ja suuhun.
- sormiruokailu kuitenkin vähäistä, yleensä ruokia vain tilsitään pöydän pintaan.
- ryömitään vimmatusti eteenpäin hassusti pyllyä nostellen
- nousee puolinaiseen konttausasentoon
- istutaan jo aika hyvin tukemattakin lattialla. Joskus väsyneenä saattaa kaatua suoraan selälleen, jonka vuoksi tyyny on takana turvaamassa.
- ei vierasteta, paitsi nyt ekan kerran uutta neuvolantätiä
- vaipan ja vaatteiden pukeminen yhtä rimpuilua, kun aina joku muu juttu kiinnostaisi ja masullaan olo on muutenkin kivempaa
- tykkää naruista. Niitä on kiva imeksiä, ja niiden luo ryömitään välittömästi.
- myös soivat lelut kivoja
- on helppo saada nauramaan kutittamalla
- ääntelee monipuolisesti käyttäen eri korkeuksia, örisee, kirkuu ja kaikkea siltä väliltä. Tä-tä-tä yms. tavuja tulee paljon.
- pääsääntöisesti hereillä ollessa hyvin iloinen ja nauravainen poika

Äidillä

- on edelleen väsy
- kierto ei ole käynnistynyt, vieläkään (?!)
- imetysdieetti alkaa vetää tiukille
- haluaisi tehdä vaikka mitä kivaa käsillään, muttei saa mitään aikaiseksi

Tätä odotellessa...

Korvikepäivitystä mainitsen sen verran, että Nutramigenia menossa nyt tauon jälkeen 4. päivä. Annokset olleet 0,6 dl - 1 dl - 2 dl, ja ihottumaa ei ole kuin pari pientä länttiä. Poskissa havaittavissa enemmän kuin muualla, ja silmät tuntuu kutisevan niinkuin aina ennenkin. Maha ollut vain vähän löysä, ei siis mitään ripulia kuitenkaan. Öisin on huudeltu, ja varsinkin iltayöstä enemmän. Ihan varmaksi en nyt osaa sanoa mitään sopivuudesta, joten jatketaan...


6 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, teillä oli tuo matka tulossa <3 Mä olisin myös niiiiiin auringon tarpeessa ;)

  Voimia imetysdieettiin, mieti sitä hetkeä kun saat taas syödä normaalisti - se auttoi minua kestämään.. Me vielä lähdettiin sopivasti Siljan risteilylle ja oli ihan utopistista maistella niin paljon makuja buffetissa, järjetön fiilis :D

  Mainasitko yrittää saada Eliaksen allergiamaidolle ennen matkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo arvaas vaan ollaanko tuota odotettu <3 Lämmittää kummasti pelkkä kuvan katsominenkin :) Jännittähän se tietysti, mutta eiköhän me selvitä :D

   Se olisi ihan optimaalista jos löytyisi sopiva korvike ennen matkaa. Tuo soija-altistus on kuukausi ennen matkaa, joten käyn ainakin heti sen jälkeen ostamassa sitä Neocatea ja pistän testiin. Voi kun sopisi, niin ei tarttis ainakaan mun ruokavaliosta stressata! Thaimaassa on ruoka vielä niin älyttömän hyvää, että olisi aika tuskaa katsella kun toiset syö herkkuja. Mut yritetään kestää joka tapauksessa, kyllä tää joskus loppuu ;)

   Poista
 2. Tosi monta kiinteää teillekkin jo löytynyt, hienoa! Ja oooh...matka!!!Ottakaa meidätkin mukaan :)

  Hienosti on myös kasvua ja taitoja tullut.Meillä tuo pinsettiote löytyi, mutta katosi taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Suolasella" puolella olisi vaan vähän vajetta, mutta muuten on kyllä hienosti kiinteitä mitä vaihdella :) Ja tietysti toinen vilja olisi luksusta!

   Ja matka tulee just sopivasti kaikista pimeimpään vuodenaikaan ja sitten onkin jo joulu! Ihan paras ajankohta mun mielestä matkustaa :)

   Tuntuu kyllä että aimo harppaus olisi otettu eteenpäin kaikessa :) Eihän tuota pinsettiotetta vielä tarvitse osata, taisi olla vasta 1 v iässä kun se tarkistetaan. Vielä on siis hyvin aikaa hioa ja hakea sitä :)

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulta tuo vaipan ja vaatteiden pukeminen :). Meillä ei pinsettiotetta vielä ole tullut, mutta eiköhän sekin joskus opita :).
  Kovasti tsemppiä imetysdieettiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Housuvaipat on välillä ollut testissä just tuon kiemurtelun takia, mutta jostain syystä niistä vaan tulee pissat läpi sivusta. Ehkä sitten kun vähän tulee painoa lisää niin pitää paremmin.

   Emmä tiiä miks nuo roskat lattialla ja kissan raksut kiinnostaa niin paljon :D Niillä on vissiin hyvä ollut treenata tuota pinsettiotetta :D

   Poista