keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Korvikekokeilu, osa 2

Testissä Profylac:

- Ensimmäisen 40 ml annoksen jälkeen silmäluomi punoittaa
- Toisena päivänä annos 2 x 40 ml, silmäluomi punoittaa enemmän, pari näppyä poskissa
- Kolmantena päivänä annos 2 x 80 ml, silmäluomet molemmat helottaa, poskiin ilmestyy enemmän ihottumaa
- Neljännen päivän aamuna molemmat posket ovat lähes saman näköiset kuin ennen allergioiden toteamista. Siis todella ärtyneet, täynnä punaista koholla olevaa kutisevaa näppylää. Käsivarteen on ilmestynyt ihottumaa.

Jaha, tämä lienee tässä. Jos näin vähillä annoksilla ihottuma alkaa riehua, niin aika turha kait tätä on jatkaa ripuliin asti. Mitäs seuraavaksi? Pilkotut lehmämaitopohjaiset tuskin käy yksikään, tai usko siihen on ainakin todella heikko tällä hetkellä. Soija on varmasti vahvoilla seuraavaksi, mutta pelottaa jos sille sitten allergisoituu. Siinä tapauksessa minun ruokavalio kapenisi entisestään, mikä ei todellakaan kuulosta hyvälle vaihtoehdolle.

Huoh. Taas alkupisteessä.

8 kommenttia:

 1. Alottakaa se Neoncate niin pääsette selville vesille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vaan sitä maissia vissiin aika monessa muodossa, että en yhtään luota siihen, että sopiiko edes koko korvike :( Olen kuullut, ettei se just sen maissin takia ole kaikille edes käynyt... Mutta tosiaan, pakkohan sitä on kokeilla jos ei muutkaan käy. Ja nuo Ansankin mainitsemat altistukset ei kamalasti houkuttele, tosin jos tuo soija käy (vähänkin aikaa), niin eihän sitä korvausta Neocateen edes saa. Ihmettelen vaan miten tuosta Profylacista voi tulla pahemmat ihottumat ja äkimmin kuin Nutrilonista...

   Poista
 2. Mäkin kyllä suosittelisin tota neoncatea seuraavaksi , tosin jos siihen haluaa korvattavuuden kelata oon ymmärtänyt että pitää altistaa peruskorvike, pilkottu ja yli puolivuotiaalla vielä soija :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sepä se, altistukset :( Soijahan tosiaan käy minun maidon kautta, eli oletettavaa on, että se soija sopisi. Pakko se on ainakin ensin kokeilla ja riskeerata allergisoituminen, mikä on tosi tylsää! Mutta Neocaten hinta on semmoinen, ettei sitä todellakaan ilman korvauksia ole varaa hoitovapaalla ostella.

   Poista
 3. Voi ei :/ - netistä voi joskus löytää neocatea myytävänä, vaikka ei sallittua se on, mutta joiltakin on jäänyt yli - kätevä kokeilla niin, sopivuutta omin päin ;). Soijahan olisi huippu, jos kävisi! Voimalle tuli soija-altistuksesta pahemmat oireet kuin nan-altistuksesta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin nähnyt noita myytävän omavastuu/postikulujen hinnoilla. Aika nopeasti niille kyllä ottaja löytyy :) Se soijan sopivuus olisi kyllä tosiaan lähes lottovoitto! Nyt vaan ukon iho kuntoon ja kokeilua kehiin :)

   Miten muuten teillä? Sopiko Voimalle soija rm:n kautta? Meillä tosiaan ei ole löytynyt yhtään eri ainetta jolle reagoisi pelkästään itse, kaikki on todettu rm:n kautta. Sen takia uskoisin, että sopii, ainakin jonkun aikaa :P

   Poista
  2. Voi, tämä jäänyt huomaamatta ;) - mutta siis todennäköisesti ei sopinut Voimalle soija rm kautta. Jätin sen myös jossain välissä pois, mutta silloin oli vielä muitakin epäsopivia. Kaiken kaikkiaanhan helpotti vasta, kun söin enää vain bataattia, possua, salaattia, kurkkua, oliiviöljyä, johon sai lisättyä cokiksen päivässä ja parit w.nougatit ja lakritsal karkit muutamat. Eli en tiedä oikein mille kaikille oireili rm kautta, aika monelle. Voimallehan tulee ennemmin refluksi oireita ja nekin vasta myöhemmin, niin ei ihme etten saanut silloin mitään kiinni kunnolla..

   Poista
  3. Joo se on vaikeempi jäljittää jos oireet tulee viiveellä. Meillä se ihoreaktio tulee kuitenkin yleensä 12 h sisään. Voihan se olla, että meilläkin on nyt herkistytty soijalle, kun niin pitkään on ollut jo käytössä. Äh. Ja onneksi cokis sopii täälläkin, se toimii vähän niinkuin karkin korvikkeena :D Karkkia en ole enää edes uskaltanut kokeilla, ja kuivahedelmät toimii niin hyvin herkkuina.

   Poista