keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Korvikekokeilu osa 3

Jaaha, montakohan numeroa tuohon otsikkoon pitää vielä lisätä, että sopiva maito löytyy. Ja nyt täytyy jo todeta, että JOS löytyy. Eihän se sanottu ole, että mikään näistä vaihtoehdoista alkaisi käymään, ja voi olla että lopulta päädytäänkin menemään vesi + kalkkilisä -linjalla.  Ainakin tuntuisi helpommalle kuin alkaa tekemään jatkuvasti pieleen meneviä kokeiluja pienellä lapsella. Yleensä kai sitä suositellaan, että alle 10 kk lapsen pitäisi saada vielä maitoa, joten vielä on hetki aikaa siihen.

Kokeilussa oli siis tällä kertaa Nutrilon Soija. Minulla oli aika isot odotukset sen suhteen, ja tuli jotenkin ihan puskista tuo ah-niin-kiva-ja-kutiseva-ihottuma. Soijahan tosiaan on ainakin  tähän mennessä käynyt minun maidon kautta, joten jotenkin luotin siihen, ettei siitä mitään tulisi. Saapa nähdä joutuuko tässä omaakin ruokavaliotani alkaa taas säätämään. Olen kyllä alkanut jo todella epäilemään, että se syyllinen näihin sopimattomuuksiin olisikin se maissi, mikä on jokaisen korvikkeen sisällysluettelossa ensimmäisenä. Jippii... Edellisten kokeilujen kaavan mukaan Elias on ollut myös suhteellisen vaateliaalla päällä päivin ja öin, mutta ymmärtäähän sen kun kutisee ja koskee. Lopetin tuon soijan kahteen päivään, ja aloitin kortisonirasvaukset. Toivottavasti jo huomenna on parempi olo. Tilasin allergialääkäriajan meille ensi viikolle, ja toivottavasti sieltä lähtee edes vähän viisaampana maitojuttujen suhteen. Ja matka senkun vain lähenee, huh!

2 kommenttia:

 1. Ounou! Kokeiletteko nyt Neocatea sitten? Mä pelkäsin sitä hirveästi myös ettei sopisi, kun tuntui että Voima sai maissista hirveät oireet (annoin kerran haukata maissinaksua, niin se ilta/yö oli kamala - mutta toisaalta Voimalle tulee oireet viiveellä, mitä en silloin ollut vielä saanut selville niin eipä tiedä mistä johtui). Aloin antaa neocate pikkuhiljaa, max 100ml meni päivässä alas (ei siis olisi saanutkaan enempää). Ensin (ekoina päivinä) tuntui, että olisi alkanut oireilee, mutta sitten ei tullutkaan mitään. Pitkään kuitenkin kesti, ennen kuin oli altistukset tehty ja olin saanut neocatea enemmän menemään alas. Sittenhän Voiman oireet vielä helpottuivat, kun lopetin imetyksen eli niistä muutamastakin mitä söin joku ei sopinut, ehkä possu?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toiaan hirveesti napostele se Neocate, koska siihen tarvitsee tehdä niin paljon niitä altistuksia :( Mutta minkäs teet, pakko kait se on kokeilla. Toisaalta meillä kyllä on aika kivasti noita kiinteitäkin pelissä, että saa nähdä mitä se lääkäri tykkää.

   Meillä meni vain 60 ml/pv tuota soijaa, ja siitä sai jo naaman verille ja masun kipeeksi. Viime yökin meni huhuillessa, vaikka eilen en edes antanut koko soijaa. Mä meinasin tehdä nyt silleen, että kokeilen vielä kerran tuota soijaa muutaman päivän päästä, juuri ennen lääkärikäyntiä. Näkee sitten lääkärikin tuon reaktion. Ja varmistan, ettei tuo nyt tosiaan tullut muusta kuin siitä korvikkeesta. Sekin on hassua, että nämä reaktiot näistä korvikkeista on tullut aina vaan nopeammin. Nutrilon Peptistä 6 pv, Profylac 3 pv ja nyt tästä 1,5 pv... Ihankun tosiaan olis se sama allergeeni mikä siellä vaivaa. Vaikka voi se olla ihan vaan se soijakin, koska onhan meillä ollut tuota ihoreagointia nyt tässä kuukauden ajan vähän väliä, ja mä käytän päivittäin soijaa.

   Poista