keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Arkisia puuhailuja

Arki on iskenyt jotenkin tosi tehokkaasti. Ollaan nyt siinä pisteessä, etten enää oikein tahdo erottaa päiviä toisistaan, kun kaikki toistuvat niin samanlaisina. Enkä nyt sano, että se on välttämättä huono asia, kun tietää että asiat silloin kuitenkin sujuvat tahtomallani tavalla ilman ikäviä ylläreitä. Viikonlopun erottaa siitä, että mies useimmiten nukkuu vielä kun itse herään. Viikonpäivät pitää tarkistaa kalenterista, ja koko ajan on semmoinen tunne, että on jättänyt menemättä johonkin sovittuun tapaamiseen. Ei kyllä pitäisi, koska neuvola on vasta ensi viikolla. Jotain eroa viikonpäiviin on saatu:

pipoinventaariolla

Limeissä Petrellan tähtipipoissa on veljesten nimet aplikoituina.
Kimperi on taas puolestaan yksi lemppari pipomerkeistäni.

Kesälätsiä nuorimmaiselle. Lierihattuja on vähän liikaa yhden
miehen kulutettavaksi...

Syksy- ja talvipipoja nuorimmalle. 

Vanhemman pojan eläinpipoja. Dinosaurus (Tinttu) taitaa olla hyvin
edustettuna ja tottakai pojan suosikki! Taitaa mukana olla yksi
peikkopipokin. Niin, ja ylimpään vihreään pipoon löytyy koko
fleeceasukin paitoineen ja housuineen. Jossain vaiheessa poika ei
lähtenyt ulos ilman tätä asua!

Nykyään Ninjago-pipo on vanhemman pojan pakollinen asuste, ja
vaihtoehtona kelpaa vain Angry Birds, Salama McQueen, Spiderman...
Huoh!

Ai miten niin paljon pipoja? Joskus taisin mainita, että kärsin pienimuotoisesta pipofriikkeydestä, ja tässä on karkeasti arvioituna ehkä puolet poikien pipoista. Nuorimmaiselle olen yrittänyt hillitä ostamasta lisää, mutta hassusti niitä vaan mukaan tarttuu kirppareilta "kun ne on niin halpoja". Olen haaveillut myös tekeväni niitä itse, mutta minne ihmeeseen ne mahtuu ja kenen päähän, se jäisi nähtäväksi. Saahan sitä haaveilla :)

leipomalla ja bloggaamalla


Quinoarieskat

Olen väsännyt uuden blogin leipomuksilleni. Halusin, että ohjeet löytyisivät helpommin ja eihän kaikkia todellakaan kiinnosta meikäläisen erikoiset gluteenittomat, munattomat, maidottomat yms. leivonnaiset. Blogi toimii minulle jatkossa hyvänä muistikirjana, mitä on tullut tehtyä ja mikä on todettu hyväksi. Päivittely tapahtuu sitten kun sille tuntuu :) Ja varmasti jatkossa sinne tulee tavallisiakin leipomuksia, kunhan tämä imetysdieetti alkaa olla ohi. Vielä ei ole liikaa energiaa siihen.

Umpioimalla

Quinoa-parsakaali-kukkakaalisosetta, herrrkullisen väristä :D

Onnistunut umpiointi, plop!

Olen stressanut viime päivinä Eliaksen ruoista matkaa varten. Mitään sopivaa valmisruokaa ei siis ole olemassakaan, lukuun ottamatta paria kasvis- ja hedelmäsosetta. Matkan kesto on kuitenkin 2 viikkoa, joten jotain ruokaa pitäisi pojalle olla matkaan otettavaksi. Löysin ulkomaalaiselta merkiltä yhden lihasoseen, missä ei ollut perunaa, maissia eikä riisiä, mutta eihän sitä tietenkään tuoda maahan. Yritin kysellä valmistajaltakin saatavuutta, mutta mitään vastausta en saanut. Pitäköön siis tunkkinsa :(

Eli päädyin sitten kokeilemaan umpiointia. Tällä tavallahan nuo kaupankin vauvansoseet säilytetään, toki valmistus tapahtuu paremmilla vehkeilla ja valvotusti, mutta eikös tämän vanhan menetelmän pitäisi olla ihan kelpo konsti säilöä kotioloissakin. Tein siis pienen testierän sosetta, jonka laitoin uunissa steriloimiini (125 °C 15 min) sosepurkkeihin vielä molempien ollessa kuumia. Asettelin kannet kiinni, ja keitin vielä kattilassa purkkien peittyessä 2/3 veteen 15 minuutin ajan. Jäähtyessään kansien keskiosien pitäisi imaista kiinni, niinkuin kaupan soseissakin, merkiksi umpioinnin onnistumisesta. Kansien asettelu ei ole ihan helppoa kuumiin purkkeihin, varsinkin kun jengat ei tunnetusti näissä sosepurkeissa ole mitkään tukevimmat. Testierä onnistui melkein, sillä 2/3 purkeista imaisi kannen keskiosan alas. Pitää jatkaa testailua säilöntätesteillä, eli pidän ainakin yhden onnistuneen soseen jääkaapissa kahden viikon ajan, ja maistan lopputulosta itse :)

shoppailemalla

Vaatteiden Yö -tapahtuma järjestettiin netissä ekaa
kertaa. Sieltä löytyi nämä ihanuudet isolla aleprosentilla.
Kankaiden Yö -tapahtuma on muuten taas tulossa 25.-26. lokakuuta,
 ja tällä kertaa meinasin pitää koneen visusti kiinni! Hah, hah...
Ihanat Nirppanokan kortit saivat paikan seinältä.
Kortit sain yllärinä tilauksen kaupanpäällisinä Juhokustilta. 
Tämä oli vaan niin MUN näköinen, etten voinut
vastustaa tilaamista Eliakselle. Vähän lisää itsehillintää
nainen!!
"pakkollinen" allergiapäivitys

Mitäs muuta? Allergiarintamalla testattu uudelleen bataattia kaupan soseen muodossa. Jotenkin ajattelin, että enemmän käsitellyt raaka-aineet voisi sopiakin. Joo ei, harhakuvitelmaa sekin. Lounaalla siis sai 1/2 purkkia kesäkurpitsa-bataattisosetta, ja päiväunien jälkeen alettiin hankaamaan silmiä. Luomeen ja poskeen ilmestyi syheröä ja yöllä herättiin itkeskelemään pariin otteeseen. Muuten meillä yöt on taas sujuneet hyvin kahdella heräämisellä ilman itkuja. Eli selkeästi nuo yöitkut johtuu pelkästään allergioista. Eipä kamalasti kannusta kokeilemaan uusia ruokia, kun tietää että seuraava yö menee molempien kärsiessä. Toisaalta, nappasin kaupasta mukaan myskikurpitsaa (butternut squash), ja se tuntuu sopivan. On muuten aivan törkeän hyvääkin, ja voittaa bataatin mennen tullen maultaan. Kallistahan se pirulainen vaan on!

Ainiin, meinasi ihan unohtua! Äitilandiassa etsittiin testiryhmää testaamaan Serlan uutta talouspaperia. Ihmeekseni arvontaonni suosi ja sain kotiin ison paketin Serlaa. Testailu siis menossa!


"Yhden käden" -ominaisuus on aika kiva juttu, kun paperia kuluu
arkkitolkulla syöntihommissa!






4 kommenttia:

  1. Oi kun ihania pipoja :) on ainakin valinnan varaa.
    Kimperin pipot on kyllä ihania..meilläkin on niitä muutama :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan tarvitse pojille joka päivä samaa pipoa laittaa, ellei nyt sitten halua :D Itsellä sitten onkin tasan yksi käytettävä pipo :)

      Poista
  2. Upeita pipoja :)

    En olekkaan ollut tietoinen koko umpioinnista. Kiitos , että kerroit tästäkin :)

    VastaaPoista