keskiviikko 21. elokuuta 2013

Jotain mätää...

Siis uskomatonta mitä kaikkea voi tulla pienelle ihmiselle (ällövaroitus!). Meidän pienen ukon päähän tuli aukileen kohdalle semmoinen "mätäpaise"(?), joka alkoi erittämään keltaista visvaa! Putsasin sitä vedellä ja Septidinillä, ja ehkä se vähän auttoi. Lopulta tulin kuitenkin (yli)hysteeriseksi (kun se on aukileen kohdalla...), ja varasin ajan lääkärille samalle päivälle. Lääkärin mielestä patti näytti märkäruvelle, mutta eihän noita muita näppyjä, ei edes pienempiä, ollut missään muualla. Arvoitus on, mistä patti on päähän ilmestynyt. Ötökän purema ? Allerginen ihoreaktio tulehtunut (se Nutrilon Pepti)? Lääkkeeksi saatiin antibioottivoide ja varuiksi myös resepti suun kautta otettavaan antibioottiin, mikäli tulehdus leviäisi. Pari kertaa olen tuota voidetta laittanut, ja patti näyttäisi alkaneen kuivua. Myöskään ihoalue ympärille ei punoita enää oikeastaan ollenkaan. Ehkei se kuitenkaan ollut hengenvaarallinen ;)

Positiivisena kokemuksena lääkäri oli todella ihana. Juteltiin vähän muitakin asioita samalla kertaa, ja sain paljon ymmärrystä ihan äitinä toiselta allergisen lapsen äidiltä (hänelläkin siis kakkonen allerginen ja huono nukkuja). Ihanaa, kun joku kysyy, että miten minä jaksan! Kieltämättä, tämä ruokavalio vie verojaan jaksamisesta. Varsinkin kun maitobaarin pitää tuottaa öin ja päivin ravitsevaa maitoa. Varsinkin se yö-kohta tässä tökkii. Viimekin yö meni aika hulinoiden, kun ukon piti huudella parin tunnin välein jotain. Ja tietty kun herää, niin tissihän se on heti mielessä. Ikävä äiti taas yrittää "totuttaa" olemaan vähemmällä syönnillä, ja tarjoaa sitä vain n. 4 tunnin välein. Tätä on jatkunut kuitenkin jo useamman viikon, ja muutosta ei oikeastaan ole tullut parempaan suuntaan. On vain pari yötä tainnut nukkua vain kahdella heräämisellä, joilla molemmilla on sitten saanut rintaa. Vähän tässä olen hukassa miten edetä. Olen (melko) varma, että Elias pärjäisi kyllä ilman yösyöntejäkin, mutta toisaalta epäröin, kun onhan pienellä ukolla kuitenkin tuota massaa ja energian tarve iso. Ja se toteutus. Yleisin käytäntö lienee, että mies hoitaisi yöt jonkun aikaa. Mutta miten voin edes pyytää miestä hoitamaan yöt, kun itse olen kotona ja hän tekee pitkää päivää töissä. En mitenkään. Ehkä se on vain odotettava seuraavaa lomaa.

8 kommenttia:

 1. Hui! Onneksi täsmäisku tuntui löytyvän!
  Kuulostaa mainiolta lääkäriltä. :) Monesti kun saattaa lääkäriltä lähtiessä tuntea itsensä vain todella tyhmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pari kertaa on käynyt juuri noin ettei kemiat ole ollenkaan kohdanneet lääkärin kanssa ja vastaanotolta on pitänyt poistua yhtä hämmentyneenä kuin mennessä. Tämän ihanan lastenlääkärin vastaanotolla olemme pari kertaa käyneet myös tuon esikoisen kanssa, ja hän myös muisti meidät siltä ajalta. Menemme siis mielellämme uudestaankin :)

   Poista
 2. Voi että, aukileen kohdalla vielä - ihan paniikissa oisin ollut minäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, oli meillä mies ja jopa mummikin aika "paniikissa" (ehkä ennemmin huolestuneita kuitenkin :) ) kun esittelin mokomaa paisetta. Jotenkin vaan tosi... ällöä :D

   Poista
 3. Voi ei! Mut hei, kyllä aikuinen mies sen verran jaksaa, mitä tuo unikoulu vaatii! se vaatii sen asennoitumisen,kun ei se oo ku se ehkä vko elämästä. Ei siitä oikein äiti yksinkään selviä. Kun psyykkaa ittensä ett ei tää kestä ku ehkä sen 5 yötä ni ei sen pitäis ongelma olla. Ehkä vois nukkua pienet torkut töitten jälkeen sit? Meillä mies menee puolilta öin nukkuun ja klo soi 5:30 ja pyöräilee työmatkat 10km/suunta ja silti nousee yöllä hyssytteleen vauvaa tai vaippaa vaihtamaan..vaikka oon kieltänyt/sanonut ettei tarvi. Mut jooo, meillä on nukuttu ehkä alle viisi krt yli 5h pätkiä tämän kohta 7kk aikana.. :D mut vielä ei tunnu silti ett raaskisin öisin tissiä pantata..tosiaan meilläkin viime aikoina parinkin tunnin välein ähissy ja puhissu ja oon sit vaan nostanu tissille :/ T. Orvokkitukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tokihan se mies sen kestäs, mutta tuskin valittamatta :D Ehkä mua eniten risoo se, että mun pitäs pyytää kun ei se itse tietenkään tätä tajua (no kukapa tajuais :) ). Ja se, että kuitenkin joutusin heräämään HERÄTTÄMÄÄN sen miehen kun Elias alkaa huudella. Nyttenkin se voi tokasta aamulla, että "tais nukkua yön hyvin", vaikka on parin tunnin välein heräilty :D Onhan se hyvä, että edes joku nukkuu hyvin meidän sängyssä :)

   Ja mä kyllä tosiaan raskin pantata kun muuten syötäs koko ajan. Mulla on periaate, että 4 tuntia pitää pärjätä syömättä! Tuo sama lääkäri sanoi kanssa, että "pidä huoli ettei se ime sua kuiviin". Minusta se oli ihan hyvin sanottu :)

   Poista
 4. Haha :D joo toi on niiiiin raivostuttavaa, kerran ku imetin siinä viiden jälkeen ku mies alkoi heräillä töihin ni kysyi ihan ihmeissään että oho näin pitkäänkö se nukkui??? Juuuu, eiku tää on kuule jo ainakin viides kerta tänä yönä tätä hommaa, prkl!!!!!! Enemmän valvonu ku nukkunu!

  Pitää koputtaa puuta mut meillä on nyt (kiinteiden myötä?) vähän pidentyny noi unijaksot..aina sillon tällön ainakin. - Ot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että ainakin vähän on unet pidentyneet! Eihän meilläkään nyt ihan joka yö 10 kertaa huudella, mutta hyvä yö on se 2 kertaa ja kuudelta ylös :D Ittellä maistus uni niin makoisasti just tuossa aamuyöstä niin ihan tuskaa silmät ristissa alkaa aamuhommiin. No kantavana ajatuksen "ei tää kauan enää kestä" (korkeintaan 4 vuotta) :D

   Poista