lauantai 2. helmikuuta 2013

Rv 38+0

Tänään on hyvä päivä. Tänään ei ahdista, että lapsen tuloon on vielä 2 viikkoa. Ehkä tämä onkin raja, jonka jälkeen odotus alkaa tuntua jo siedettävälle. 2 viikon odotushan on tuttua jo piinailu ajoilta, ja niitähän elämääni on mahtunut!

Epätodellista

Epätodellista todellakin, ja ennen kaikkea vieläkin, raskauden tässä vaiheessa on se, että meillä oikeasti tulee olemaan kohta vauva. Laittelin tänään hoitopöydän vauvavalmiuteen, eli vaatteet ja hoitotarvikkeet vaippoineen on lastattu siihen ja enää puuttuu vain se hoidettava. Piti laittaa vähän pientä vaatettakin vauvan malliksi pöydälle konkretisoimaan asiaa.

Tänään

Tänään on vauvalla ollut todella aktiivinen päivä. Koko päivän pieni mies on myllännyt masussa niin että sattuu. Vauvahan asustaa täysin oikealla puolen, ja vasen kylkikaari ei ole saanut yhtään kantapäätä osakseen. Tämä tietysti johtaa siihen, että oikea puoleni alkaa olla aika hellänä jatkuvasta myllertämisestä. Ei kyllä uskoisi miten kovaa tuommoinen 3 kg pakkaus voikaan liikuskella. 

Supisteluja en ole edelleenkään tuntenut, mikä on todella hassua. Luulisi nyt, että tässä vaiheessa edes *jotain* alkaisi tuntumaan. Silti minulle on iskenyt jotenkin toiveikas olo, että synnytys käynnistyisi kuitenkin ennen määräaikaa. Ei mitään hajua miksi, koska mitään oireitahan siitä ei ole ollut. Ehkä se on vain toiveajattelua, tai kuuluu jotenkin raskauden tähän vaiheeseen, ettei odottava äiti ihan epätoivoon vaipuisi. Eräänä päivänä kävelyllä ollessani mieleeni juolahti äiti Erilaiset Äidit -ohjelmasta. Tiedättehän sen äidin, joka halusi synnyttää kotona ja synnytys lopulta käynnistyi vasta 20 päivää lasketunajan jälkeen. Aivan kamala ajatus, että odotusta olisi vielä 5 viikkoa jäljellä. Tuskin itse pystyisin samaan.


Rv 38+0

Loppuun vielä kurkistus käynnistettyyn sisustusprojektiin. Tästä se lähtee!

Blankko seinä. Mitähän siihen tulee :)


2 kommenttia: