sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kotiuduttu!

Tänään saimme kotiinlähtöluvan pienokaisen kanssa. Minun kuntoni puolesta olisimme kotoutuneet jo eilen, mutta Pienen Ihmeen paino oli laskenut syntymästä yli 10%, joten jouduimme jäämään vielä yhdeksi yöksi painonnostoon lisämaidolla. 

Maitoshow

Pääosin ihan minun vikani, kun en tajunnut aikaisemmin, ettei näistä meijereistä vielä niin paljon maitoa irtoa että ukkeli sillä pärjäisi. Tosin mainitsin kyllä yövuorossa olleelle kätilölle, että ehkä pitäisi antaa lisää kun tuntuu ettei oma riitä vaikka poika vaikuttaakin tyytyväiselle. Poika siis imutteli ihan tyytyväisenä ja untakin riitti paljon. Kätilö kuittasi epäilyni, että poika "huutaisi kuin hinaaja", jos hänellä nälkä olisi. Mutta niinpä vain olikin kaikesta tyynestä ulkokuoresta huolimatta. Aamulla punnituksessa selvisi, että paino on todellakin pudonnut lisää yli 100 g vuorokauden aikana, joten sain ohjeen aloittaa ruokinnan rinnasta ehdottomasti vähintään 3 tunnin välein ja soittamaan lisämaidon rintaruokinnan päätteeksi. Tätä tehtiin sitten 1 vuorokausi, maito maistui todella hyvin ja paino olikin noussut 166 g vuorokauden aikana! 

Iloisten painonnousu-uutisten jälkeen lastenlääkäri tutki pikkuisen ja totesi terveeksi miehenaluksi, ja saimme soittaa isukin ja isoveljen meidät hakemaan!

Kotona

Kotona on nyt oltu pari tuntia, joista Pieni Ihme on nukkunut 100%. Kohta alkaisi tulla täyteen 3 tuntia edellisestä syöntikerrasta, joten ehkäpä alankin kutittelemaan pikkuista, että pääsemme aloittamaan kotielämän! Jotenkin tämä kotiintulo vielä konkretisoi sitä, että nyt meillä on 2 ihanaa lasta <3
6 kommenttia:

 1. Olen puolestasi onnellinen. Nauti uudesta perhejäsenestänne!

  VastaaPoista
 2. Nauttikaa ja ihastelkaa uutta pientä!

  VastaaPoista
 3. Voi Onnea pienestä <3 Uskomattoman hyvä painonnousu päivässä. Meillä kun on tosiaan tuo 120g tullut viikossa.
  Ihanaa pesäily aikaa teille ! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea kotiutumisesta! Voi miten ihanat pikkuiset varpaat. <3

  VastaaPoista
 5. Suuret kiitokset kaikille onnitteluista <3!

  VastaaPoista