perjantai 12. joulukuuta 2014

Uusi polireissu

No nythän se myrkyn lykkäsi. Saatiin eilen puhelinsoitto, että tarjolla olisi peruutusaika korva-nenä-kurkkupolille, johon saimme lähetteen viime viikolla jatkuvan tukkoisuuden takia. Otimme tottakai ajan vastaan, koska mitä äkimmin sen parempi, tiedättehän!

Meidän otti vastaan polin ylilääkäri. Tutkittiin ne perusjutut, korvat, kurkku ja nenä. Todettiin, että nenässä on hieman sameata eritettä, mikä nyt sinänsä on normaaliakin tämän ikäisellä (sairastaavat "jatkuvasti" jotain kröhää). Elias antoi todella hyvin katsoa eikä itkuakaan tullut, niinkuin ei ennenkään kun vastassa on rauhallinen ja osaava lääkäri. Ja sitten tuli se iso uutinen: kitarisa on suurentunut, mikä saattaa olla tukkoisuuden takana. Normaalistihan näitä ei kuulemma enää juurikaan leikellä muusta syistä kuin juuri tukkoisuudesta ja/tai liimakorvien takia. Lääkäri kyseli minun mielipidettäni, ja vastasin että tietysti äitinä nukutus arveluttaa, mutta jos siitä apua saadaan niin onhan se tehtävä. Jatkuva suuhengityskään ei ole hyväksi tämän ikäisellä, koska se saattaa aiheuttaa kitalaen kaareutumista ja muita purentaongelmia jatkossa. Eli saimme lähetteen kitarisaleikkaukseen, ja mielellään peruutusajalle tammikuuksi ennen laskettua aikaani. HUH! Hoitaja kertasi ohjeet leikkaukseen valmistautumiselle, ja sovimme että tuon sitten omat eväät (allergioiden takia) mukana sairaalan osastolle. Operaatio tehdään kuitenkin päiväkirurgisena toimenpiteenä, eli aamulla sisään ja illalla kotiin. Onhan tässä sulattelemista, mutta pitää vaan toivoa että kaikki menee hyvin. Eihän se leikkaus sinänsä mitenkään iso juttu ole, mutta se nukutus tämän ikäisenä on sitäkin suurempi riski.

Niin ja lääkäri halusi ottaa myös RAST-kokeen kissalle, ihan varmuuden vuoksi. Tulokset kuulemme sitten tammikuussa, ja ei voi kuin toivoa ettei vastetta tule. Aikaisemminhan prickit näyttivät negaa, mutta voihan sitä myöhemminkin allergisoitua. Toivon kaikkien puolesta ettei kissa-allergiaa ole, koska Elias ja Ninja ovat ihan parhaat kaverit ja Elias rakastaa kissoja yli kaiken. Eikä muukaan perhe ihan kevyin mielin olisi rakkaasta karvaisesta perheenjäsenestä luopumassa. Olisi kuitenkin surkeaakin surkeampaa jos allergia äityisi astmaksi kissan takia… En ole kuitenkaan huomannut, että tukkoisuus tai muut oireet vähenisivät meidän ollessa muualla, joten ehkä ei vielä kannata murehtia asiaa.

Pitää myös kehua meidän reipasta taaperoa! Ennenkuin menimme lääkäriin, kerroin Eliakselle mitä täti tulee tekemään. Elias nosti myös hihaansa ja osoitti kyynärtaivettaan kuin kysyen onko verikoetta :D Sanoin, ettei tällä kertaa, mutta jouduin kuitenkin sitten perumaan puheeni ja onneksi Eliasta ei se tuntunut haittaavan. Kun menimme labraan, Elias muisti tietysti heti mitä siellä tehdään. Kääri itse hihat ylös, ja tarjosi käden labratätille. Kun pisto tuli, Elias vain hieman ynähti, muttei itkenyt YHTÄÄN! Tästä johtuen sai sekä labratätiltä, että äidiltä monet kehut ja oikein tuplatarrat että oli niin reipas mies. Ihan uskomaton suoritus tämän ikäiseltä! Äiti on enemmän kuin ylpeä <3

8 kommenttia:

 1. Meidän iso S nukutettiin ensimmäisen kerran vajaan kahden vuoden iässä ja hyvin meni. Tsemppiä sinne, aina se nukutus mietityttää.
  Toivotaan ettei ole mitään allergiaa kissalle, olisi kurjaa jos joutuisi luopumaan lemmikistä. :( Ja ompas Elias tosiaan ollut todella reipas..vau.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jo se, että Elias on allerginen niin monelle jutulle, tuo lisäjännitystä tuohon nukutukseen. Lääkeaineille ei kyllä tunnu olevan allerginen, mutta mistäs näistä koskaan tietää… Hyvin se menee, ihan varmasti! Pääasia, että nenä saataisiin auki, ja suu hengitys pois :)

   Poista
 2. No mutta hyvä, että jotain selvisi!! Toivotaan, ettei nukutus ole turhaa ja tukkoisuus loppuisi :)

  Zemppiä äidille siihen <3

  Kissan- ja koiranpennuthan allergisoi enemmän kuin aikuiset eli jos nyt on enempi tukkoisuutta niin se voi johtua ihan pennuista vaan eikä tarkoita, että olisi Ninjalle allerginen. Minullahan on todettu nuorena koira-allergia, mutta en ole saanut oireita aikuisena enää - paitsi meidän molemmista koirista niiden pentuaikana. Sitten, kun kasvoivat niin allergiaoireet meni ohi eikä ole sen jälkeen tullut :)

  Ja toivon myös, ettei lapsille puhkeisi allergiaa.. S:lle puhkesi viime keväänä siitepölyallergia, että vähän mietityttää kyllä. Ei ainakaan vielä ole tullut koirista mitään, mutta olisi kyllä tosi ikävää jos tulisi allergiaa perheeseen ja joutuisi luopumaan eläimistä. Mutta turha sitä on pohtia etukäteen sen enempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit tulee kyllä tarpeeseen! Kieltämättä koko ajan mietityttää tuo nukutus. Tekisi mieli soittaa ja perua koko homma :D Mutta ei auta, kait tämä välttämätön on, kun sanoihan se lääkärikin ettei näitä juurikaan enää tehdä ja saimme kuitenkin lähetteen toimenpiteeseen…

   Lääkäri sanoi muuten tuosta allergiasta, että kissa allergian kehittyminen kestää noin 3 vuotta, ja koira-allergian 5-7 vuotta, mikä oli mulle aika yllättävää tietoa. Ja että ekalle eläimelle voi siedättyäkin ajan kanssa. Eihän meillä Elias ole mitään hengenahdistuksia tms. saanut ja että iho on ollut paremmassa ja huonommassa kunnossa riippumatta siitä onko kissaa lähellä tai ei (niinkuin Kanarialla). Mutta katsellaan mitä ne tulokset sanoo.

   Samaa itse toivon ettei allergiaa tulisi enää muille näiden ruoka-aineiden lisäksi. Valitettavastihan riski siihen on aika iso, mutta senkin näkee sitten :)

   Poista
  2. Toi annin juttu on muuten totta, ainakin pentukoirat erittää eritteisiin (mm. Sylki) jotain superallergisoivaa proteiinia ja jotkut saa kovatkin ihottumat käsitellessään pentuja vaikka ei aikuisesta koirasta saa mitään oireita. Varsinkin jos pennut vähän leikkiessään kynsivät ihoa rikki ja nuolevat sitten päälle....toi oli mulle uutta tietoa, että allergian kehittyminen voi viedä noin julmetun kauan aikaa! Meillähän on koira ollut nyt 5 vuotta. En osaisi kyllä yhdistää enää mitään oireita koirasta johtuviin....

   Poista
  3. Mun mies on myös allerginen tietyille koiraroduille, ja onhan niitä tosiaan "vähemmän" allergisoivia rotuja kissoissakin (kuulemma Siperian kissa). Ja varmasti on tosi paljon yksilöllisiä eroja niin ihmisissäkin kuin eläinten erittämissä allergeenimäärissä. Oma elukka on varmasti se aina siedetyin, varsinkin jos on ollut pitemmän aikaa talossa :)

   Mä kans kyllä vähän ihmettelen tuota miten kauan eläinallergian kehittyminen voi kestää. Luulisi, että tuossa ajassa jo siedättyisikin :P

   Poista
 3. Tsemppiä leikkaukseen!
  Mulle on tehty tuo samainen kun olin alta 2 vuotias. Reipas pikkumies sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä Elias todellakin on <3 Kiitos! Äiti kyllä tosiaan tarvitsee paljon nyt tsemppiä, varmaan tulee itku kun operaation aika on :D

   Multa on myös poistettu kaikki ylimääräinen, eli risat ja umpparikin. Plus sektiot päälle. Kaikkihan minunkin kohdalla on mennyt hyvin, niin miksi ei pojankin! (yritän tsempata itseni ajattelemaan positiivisesti :D)

   Poista