tiistai 9. syyskuuta 2014

Liikkeet (rv 17+5)

Eliaksesta aloin tuntemaan liikkeet tarkalleen rv 15+1. Tässä raskaudessa odottelin jo innolla liikkeitä tuntuvaksi jostain rv 14 alkaen, koska kyllähän nyt uudelleenodottajalla liikkeet tuntuvat aina vaan aikaisemmin lineaarisen kaavan mukaan, eikös vain? No eihän se näin mene, 15+1 myös tuli ja meni, enkä tuntenut mitään. Jos en omistaisi kotidoppleria, olisin luultavasti ollut vakioasiakas neuvolassa sydänääniä kuunteluttamassa ja tottakai pienen pieni epävarmuuden pilkahdus käväisi heikkoina hetkinä mielessä. Vihdoin viikko sitten, tarkalleen rv 16+6, minut päästettiin pälkähästä ja palkittiin reippaalla iltajumpalla. Ihanuus! En "muistanutkaan" , miten hassua pikkuisen liikehdintä onkaan masun sisällä. Tässä vaiheessa niin hentoista ja hienovaraista, mutta kuitenkin samalla aivan selkeää. Vielä ei liikkeet tunnu istuessa (kerran kyllä ehkä tunsin muksahdutelua) tai kävellessä, vaan liikkeitä varten täytyy orientoitua makuulle ja alkaa kuulostelemaan vastaanottavaisena.

Viikot menevät tässä raskaudessa kyllä todella paljon nopeammin kuin edellisissä. Vastahan sitä käytiin varhaisultrassa, ja nyt onkin enää reilu 2 viikkoa rakenneultraan. Molemmissa aikaisemmissa raskauksissa olemme tahtoneet tietää sukupuolen, ja näin toimitaan myös nyt. Olen sen verran huono elämään epätietoisuudessa, että ehdottomasti en  pysty panttaamaan tätä tietoa itseltäni. En yksinkertaisesti pysty käsittämään ihmisiä, jotka malttavat odottaa näin tärkeää tietoa synnytykseen asti :D Kärsivällisyys ei siis kuulu hyveisiini, vaikka tietysti se sinänsä olisi ihan toivottava ominaisuus elämässä ylipäänsä.

Muuten olo on tällä hetkellä ihan hyvä. Ei ole vaivoja, ei kremppoja, alkuraskauden väsymys on väistynyt ja vaivaa vain unettomien öiden jälkeen. Unettomuuskin on onneksi ollut vielä aika ajoittaista, eikä ihan jokaöistä niinkuin viime raskauden loppuvaiheessa. Nautitaan nyt sitten tästä raskauden "energisestä" toisesta kolmannesta!

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla,että olet säästynyt krempoilta ja muilta jutuilta,niin onneksi minäkin. Tosin nyt välillä yöllä särkee selkää :(

  Hei mahtavaa,että liikkeet tuntuu noin hyvin! Mulla nyt viikkoja 25 ja vauvan liikkeitä tunnen "joskus ja jouluna" tyyppisesti. Eli siis tosi vähän. Mulla istukka on edessä eli vaikuttaa, mutta kyllähän sen pikkuisen luulis siitä huolimatta kunnolla jo potkia ja liikkua siellä. Neuvolassa vaan muistutetaan että kaikki vauvat ja raskaudet on erilaisia ja diipadaapa.

  Nyt se liikkuu hyvin, sitä ennen tunsin aamulla yhden potkun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on myös istukka etuseinässä. Mä luulin ettei olisi, kun kuulin dopplerilla ne sydänäänet kuitenkin aikaisemmin kuin Eliaksesta. Istukka oli myös kohdunsuulla nt-ultrassa, mutta olisko nyt sitten siirtynyt johonkin suuntaan, kun nuo liikkeet alkoi yhtäkkiä tuntumaan ja vielä joka päivä! Tosiaan, raskaudet ON erilaisia, sen olen kyllä saanut huomata tässä raskaudessa verrattuna edellisiin (tai ainakin edelliseen kun se on niin hyvin vielä muistissa :) ). EIköhän ne sullakin ala kohta tuntumaan ihan reippaasti kun alkaa viimeinen kolmannes ja vauva punkee jo melkein nahan läpi :D

   Niin ja odottelen muuten sun paljastuksia ru:sta ;)

   Poista