perjantai 26. syyskuuta 2014

Sukupuoli

Eilisessä rakenneultrassa selvisi siis vauvamme sukupuolikin. En ole sellainen ihminen, että voisin elää epätietoisuudessa koko 40 raskausviikkoa, ja yllättyä kun lapsi saapuu maailmaan. En todellakaan ymmärrä ihmisiä, jotka pystyvät olemaan kysymättä ja jännittämään tätä tietoa loppuun asti. Enkä tarkoita tällä mitään pahaa, en vain itse yksinkertaisesti pystyisi tuohon suoritukseen. Ihan liian HC-matskua mulle :D

Pyysimme siis ultraajaa vilauttamaan jalkoväliä meillekin. Vauva oli vähän hankalassa asennossa tätä varten, ja napanuorakin tahtoi tulla kuvaan sotkemaan selkeyttä. Tovin verran anturia säädettyään oikeaan asentoon, saimme kuvaan melko varman pienen ulokkeen. "Pippeli" - sain henkäistyä, ja ultraaja myönsi näkevänsä saman pienen ulokkeen.   Varmemmaksi määritys kuitenkin tuli, kun kuvaan piirtyi pyöreät kivespussi-rakenteet, eli tähän luotamme. Meillä tulee siis KOLMAS POIKA!

Itsehän olen alusta asti ollut sitä mieltä, että poika meille tulee. Toki jossain vaiheessa on mielessä käynyt, että voisihan se olla tyttökin, mutta ei todellakaan hetkeä pitempään. Kaveripiirissämme on todella monta pariskuntaa, joilla on joko 2 tai 3 poikaa, eikä tyttöjä siis juuri kellään. Samaten asuinkadullemme on syntynyt pelkkiä poikia. Esikoisen päiväkotiryhmässä oli aloittaessa 12 lasta, joista 10 poikaa. Tytöt ovat siis todellinen harvinaisuus lähipiirissämme. Olisikohan sitä edes osannut kasvattaa sitä toista sukupuolta olevaa lasta ;)

Mentyämme autoon vilkaisimme mieheni kanssa toisiimme. Mies avasi ensimmäisenä suunsa, ja kysäisi haluaisinko jotenkin kommentoida uutista. Enhän minä siihen mitään sen ihmeellisempää osannut sanoa, kun "tiedossa" oli ollut jo tämä asia alusta alkaen. Ehkä mieheni olisi hieman toivonut tällä kertaa tyttöä, ihan edes hieman, perheen sukupuolijaon tasoittamiseksi, mutta ei tämä missään nimessä pettymys kummallekaan ole (lisää tähän kaikki kliseet: tärkeintä että terve; pääasia, että tulossa jne.). En voi sanoa, etteiko tyttökin olisi ollut kiva, sillä kyllähän lähes kaikki vanhemmat toivovat saavansa lapsia kummastakin sukupuolesta. Siitä ei vaan saa puhua (kun tottahan sen lapsen vain terve pitää olla ;) ).

Ajatellaan käytännöllisesti. Meillä on poikalasten vaatteita kaapit täynnä. Ei siis tarvitse lähteä vaateostoksille = silkkaa säästöä taloudellisesti. Myös kangasvalikoimani on puhtaasti pojille suunnattua = säästyy taas lisää. Meillä on kokemusta jo kahden pojan kasvatuksesta = ei pitäisi tulla hirveitä ylläreitä enää eteen tässäkään asiassa. Eli siis pelkkä win/win -tilanne kaikkien puolesta! 

6 kommenttia:

 1. Onnea poikalupauksesta.♥
  Poikaa tuosta edellisen postauksen kuvasta vähän veikkasin teille tulevaksi (olin siinä näkevinäni joitakin ulokkeita). :) Mä olen myös niin utelias että haluan sukupuolen tietää. Kahdesta ekasta ei näkynyt missään ultrassa selvästi mutta kahdesta viimeisestä on näkynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän tämä on jo niin luontevaa ettei muuta osaisi ajatellakaan ♥

   Meillä on kaikki 3 poikaa kyllä vilautelleet jalkoväliään, joten onneksi ollaan saatu tietää jo puolessa välissä :) Varmaan kyllä riippuu hyvin paljon myös käytetyistä ultralaitteista tuo näkyvyys.

   Poista
 2. Onnittelut poikalupauksesta!! :)
  Meille on tulossa toinen poika. Jossakin välissä mietin kuinka olisi mukava saada myös tyttö. Ennen rakenneultraa iski vähän ahdistus, että mitä jos se onkin tyttö. Poikaolo oli vahva ja toivekin toisesta pojasta oli kasvanut tyttötoivetta suuremmaksi.
  Käytännöllisyys on ihan se paras juttu. Olen vaateaddikti (ostan lapselle, en itselleni) ja jos meillä olisi tyttö, olisimme ihan oikeasti konkurssissa. Panostan mielelläni laatuun ja esikoisen vaatteet ovat säilyneet hyvänä pikkuveljellekin. :)
  Jos saisimme vielä kolmannen lapsen, todennäköisesti toivoisin siitäkin poikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin tuntuu nyt tosi turvalliselle tämän tiedon kanssa. Ihankuin sen olisi aina tiennyt olevan juuri näin :)
   Mä pelkäsin oikeastaan tuota, että jos tyttö tulisi niin mä sekoaisin vaatteiden kanssa ihan totaalisesti. Eikä siihen olisi resursseja kun kaapit pursuaa jo ennestään näiden kahden vaatteita, ja tavallaan on kuitenkin löydetty se linja millaisia hommataan :)

   Hurjasti onnea teillekin toisesta touhumiehestä <3

   Poista
 3. Ihanaa, voi että, kolme poikaa pian teilläkin, onnea <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiiii, kiitos <3

   Niinpä, kohta täälläkin eletään kolmen poikalapsen kanssa, niinkuin sielläkin. Ikäerotkin samalla pitkä, lyhyt -systeemillä :)

   Poista