maanantai 24. maaliskuuta 2014

Söpö lohikäärmepipo

Pipofriikin pitää saada paitsii ostaa, myös tehdä pipoja! Viime vuonna johonkin aikaan bongasin kaupassa tämän pipokirjan, ja pakkohan se oli ostaa… :) 


Ensimmäisenä innostuin neulomaan kirjasta lohikäärmepipon, jonka tein ensin pienemmälle pojalle. Jostain syystä piposta tuli kuitenkin TÄYSIN epämuodostunut: liian lyhyt päältä ja pääaukoltaan. Langan piti kuitenkin olla hyvin lähellä mallissa käytettyä, joten mysteeriksi jää mikä meni vikaan. Tästä en kuitenkaan lannistunut (ja kun esikoinen kärtti tekemään hänellekin), päätin yrittää uudemman kerran vähän enemmän soveltaen, nyt kun tiesin mille pipon PITÄISI näyttää ja mitä kannattaa ottaa huomioon neuloessa. En siis noudattanut annettuja kerrosmääriä ollenkaan vaan neuloin pipon metrimittaa käyttäen ja verraten mittoja mallin päähän.


Tällä kertaa piposta tulikin juuri sitä mitä haettiin, ja olen hyvin tyytyväinen söpöön pipoon. Ehkä tämä pipo ei kuitenkaan ole ihan juuri mitä lähes 6-vuotias poika haluaa pitää päässään, mutta kyllä sitä silti on käytetty näillä leudoilla keleillä. Kovin paksuhan tuo pipo ei ole, ja varmasti tuulee läpi jos ei kypärämyssyä alle laita.

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihana kirja! Ja myssy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin tehdä vaikka kaikki kirjaan ohjeet, jos siis olisi aikaa :) Tosi hauskoja eläinaiheisia pipoja kaikki!

   Poista
 2. Ei vitsi sun kanssas - osaat neuloakin, upea myssy!!! Noniin meille sitten kaksi koiran neuletta, pinkit löytyy jo niin joku muu väri :D ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D No neulominen on oikeastaan se mun ihan "ekana" opittu taito ;) Olen siis ihan ala-asteikäisestä asti neulonut vaihtelevalla tahdilla, ja mm. meidän pojilla käytetty kastemekko on mun tekemä - jo 15-vuotiaana tein sen (tosin ompelin kasaan vasta viikkoa ennen Eemelin kastetilaisuutta :P ).

   Niin joo nuo teidän koirat varmaan tarvitseekin talvella vaatteet! Kyllähän sitä varmasti jostain löytyisi ohje koirien asuunkin jos oikein kovasti etsisi :) Mut hei, miikkareille ehdotus seuraavaksi syksyksi että tekisivät koirillekin jonkun kivakuosisen asun :D

   Poista