torstai 18. heinäkuuta 2013

Haastehärpäke

Härpäke - käytetäänkö tuota sanaa vain meillä töissä, vai onko se muunkin maailman tiedossa? 

Sain haasteen Äiti ja Melukylän lapset- blogin Terhiltä. Kiitos tästä kivasta aivojumpasta vauva-arjen lomassa :)

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä haasteen antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle
2. Vastaa alla esitettyihin kysymyksiin
3. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa), joille annat haasteen eteenpäin, ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa
4. Toivo, että ihmiset, joille annoit haasteen, antavat sen eteenpäin viidelle.


Ja itse asiaan:Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin?

1. Naurua, huumoria, elämäniloa - Pakko saada päivän huumoripläjäys jostain! Varsinkin huonompina aikoina todella tärkeä juttu saada edes yksi kunnon nauru päivässä.
2. Puhelin - en soittaakseni... :D
3. Kuivahedelmiä - tyydyttävät mun sokeritarpeen, kun juurikaan muuta ei voi syödä
4. Yhden järkevän aikuisten välisen keskustelun - Vaikka lasten kanssa on ihana jutella, niin eihän se juuri mitään hirmuista aivotyöskentelyä vaadi. Toisaalta, meidän viisivuotias on kyselyiässä ja kysymykset ovat usein melko kiperiä. Vastauksia pitää miettiä joskus ihan tosissaan!
5. Yhden pitemmän pätkän unta - Ei toteudu tällä hetkellä. Meillä pisin unipätkä on yleensä 3 tuntia, harvemmin 4 tuntia. Jos saa nukkua tuon 4 tuntia putkeen, on aamulla olo selkeästi virkeämpi kuin normaaleina öinä. Mitenkähän pitkään voi näin usein heräillä ilman että tulee pysyviä vaurioita? :) Tiedän kyllä, että monille 3 tuntia unta yhteenmenoon on vain märkä päiväuni, mutta oma napahan se tässäkin asiassa on lähinnä, eikä tieto muiden kurjemmasta tilanteesta lohduta yhtään.

Päivän huumoripläjäys hoituu vaikka tällä kuvalla!


Viisi kirjaa joita suosittelet muille?


1.-5. Menenkö siitä mistä aita on matalin? Ymmärrettävistä syistä ei tuota lukuaikaa hirveästi (ollenkaan) tällä hetkellä ole, mutta raskausaikana ahmin Conn Igguldenin Valloittaja -sarjan. Se kertoo Tsingis Kaanin kuvitteellisen elämänkerran pohjautuen kuitenkin historiallisiin faktoihin, ja ainakin minut sai koukutettua hyvin tarinaan mukaan! Ja tässä sarjassa on viisi osaa, eli suosittelen niitä kaikkia. Meniks tää nyt ihan oikein? :)

Kuva täältä!

Viisi materialistista joululahjatoivetta?

1. Lataustelakka iPhonelle - Akku tuntuu loppuvan aina yöllä, jos en ole päivällä muistanut ladata täyteen. Ehkä sitä tulee räpellettyä vähän liikaa...
2. Yöpuku - Joulu ei ole tunnu joululle, jollen saa yökkäri joululahjaksi. Yhtenä vuonna en saanut ja olin TOSI pettynyt!
3. Joku tosi kallis ja terävä kokkiveitsi - Miksi ne on aina tylsiä? Veistä tulee kuitenkin heiluteltua joka päivä monta kertaa, niin olisi kiva kun edes välineet olisi kohillaan.
4. Viikottaisen siivouspalvelun - Ei tätä varmaan tartte selittää, koska kukapa nyt siivouksesta juurikaan nauttisi. Tai no okei, olen kuullut huhuja moisista ihmisistä. Tuliskohan ne meillekin siivoamaan? Olen vaan niin epäjärjestelmällinen kotini suhteen, että tämä tulisi enemmän kuin tarpeen.

5. Uuden järkkärin - Vanhassa ei ole optista kuvanvakainta ja objektiivikin on kovin valovoimaton. Otankin nykyään kuvat tällä mun iPhonella, kun tällä saa huomattavasti valoisampia kuvia sisällä kuin tuolla järkkärillä. Ei sillä oikeastaan voi kuvata kuin ulkona.

Uudella kameralla ottasin vaikka tämmösen kuvan!
Jos osaisin...

Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä?

1. Karibia
2. Malediivit
3. Uusi-Seelanti
4. Australia
5. USAn länsirannikko
6. Mauritius
7. ....

Pitäisikö oikeastaan lisätä tähä lista paikoista, joissa en haluaisi käydä.. ? Ehkä Tshernobyl voisi olla sillä listalla, ja vielä melko yksinään.

Millonkas sitä ehtii käydä näissä kaikissa paikoissa...?


Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua?

1. Äänekäs - Varsinkin nauru tuntuu kantautuvan pitkälle :)
2. Sarkastinen -  Kaikki ei välttämättä ihan ymmärrä minun outoa huumorintajua
3. Nopea - Pätee suurinpaan osaan asioista mitä teen, ja myös puheeseeni. Ajatus taas meinaa välillä laahata perässä, joten tulee aika usein sanottua jotain minkä voi ymmärtää täysin väärin.
4. Jämäkkä - Kun jotain päätän, niin näin myös tehdään.

5. Huono valehtelemaan - Olisko tälle joku oma sana? Mutta siis varsinkin kehuminen "turhaan" on minulle todella vaikeaa (jos en oikeasti ole asiasta sitä mieltä, ja jotain pitää sanoa). Siis silleen uskottavasti. Minusta näkee helposti oikean mielipiteeni.
Viisi elämänohjetta, jotka haluaisit jakaa toisille?


1. Ole oma itsesi - Pitemmän päälle on raskasta yrittää olla jotain mitä ei ole.
2. Hullu saa olla, muttei tyhmä - Pieni hulluus ja uskallus tehdä normista poiketen tekee elämästä mielenkiintoisemman elää.
3. Periksi ei anneta - Siksi kaksi lasta.
4. Pessimisti ei pety - Hoidoissa opittua. Ikävä juttu, mutta valitettavan totta.

5. Ei se ole niin justiinsa - Mun suusta kuultu varmaan aika useasti.


Ja nyt kun aloin miettimään kenelle haastetta eteenpäin nakkaisin, huomasin että iso osa aikaisemmin lukemistani on lopettanut, tai siirtynyt salasanan taakse. Ja lopuissa haaste onkin jo käynyt. Höh. Pitäisiköhän vähän aktivoitua etsimään uusia blogeja listalleni...

No haasteen saa kuitenkin viimeisin "löytöni":

Annimari blogista Veljekset Sisu ja Voima 


2 kommenttia:

 1. Juuh kiitos kunniasta :)

  Kokeilen jos osaan vastata haasteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :D Aivojumppa on aina välistä paikallaan (jos ei ole liian väsy ja kirjottelee mitä saattuu niinku minä... :P)

   Poista