maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kakka juttu

Viime postauksessani jo ihmettelin Eliaksen tuotoksia. Eli kakkaa tulee useasti ja paljon. Koostumus on pysynyt samana keltaisena ryynimäisenä jo viikon iästä lähtien, mutta pari päivää sitten siihen ilmestyi tosi voimakas imelä haju. Ennen ei osannut haistamalla sanoa onko vaipassa muutakin kuin pissaa, mutta nyt sen tietää jo sylissä pitämällä. Ja tänään varsinkin huolestuin, kun mies tuli kotiin, otti Eliaksen vaunusta nukkumassa ja alkoi ihmetellä imelää, hänen mielestään oksennuksen hajua. No rieskathan siellä housuissa oli jotka lemusi iskän nenään. Myös ihottuma on hieman levinnyt, kuivia länttejä löysin rinnasta yhden ja molemmista käsistä. Kakan hajun ja ihottuman ilmaantumisen takia googlailin hieman, mutta eipä siinä paljon viisastunut. Molemmat voivat olla merkkejä allergiasta, tai sitten olla normaalia. Ihottumaa tietysti pitää hoitaa perusvoiteilla ja miedoilla kortisoneilla, ja mennä lääkäriin jos omat konstit ei riitä. Mutta siis, onko kellään omakohtaista kokemusta tämmöisestä yhtäkkisesti kakun hajun muutoksesta ja samanaikaisesta ihottuman ilmaantumisesta? Haiseeko teidän vauvojen kakka miltään, ja onko se haissut alusta alkaen, vai onko se imelä haju tullut tietyssä iässä? Rintamaidolla täällä siis mennään.

6 kommenttia:

 1. Haisee kovastikin meidän naperon kakka. Ei haissut aluksi, mutta alkoi sitten ihan yhtäkkiä lemuta. Ja nyt onkin aika kirpsakat tuoksut. Sen kai pitäisi olla ihan normaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, että sielläkin alkoi yhtäkkiä :) Tuli yöllä myös mieleen, että se hajun ilmestyminenhän voi olla merkki siitä, että suolistobakteerit ovat alkaneet toimia pikkuisen massussa. Eihän niitä siellä heti synnyttyä ole :)

   Poista
 2. Meilläkin haise kakka, silloin harvoin kun tulee. Pierut haisevat sen edestäkin! Ja haju on tosiaan sellainen imelähkö. Haju varmaankin ilmaantui selvästi tuossa jossain kolmen-neljän viikon iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei juuri pieraista ettei samalla tule vaipan täydeltä, joten en ole huomannut haiseeko pierutkin :) Mutta huojentavaa kuulla, että sielläkin haju on ilmaantunut myöhemmin :)

   Poista
 3. Täällä kakka on alusta ollut ja vieläkin on melko hajuton. Viime päivien aikana kuitenkin selvästi vetisempi ja poika vetämätön ja väsynyt. Nyt en tiedä voisko olla kipeä. Kuumetta ei ollut kun aamulla mittasin ja syö ihan hyvin. (T 7,5viikko)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuo haju on täälläkin taas tasoittunut, eikä haise kuin puolet siitä mitä pari päivää sitten. Ihan outo juttu kyllä, ehkä se liitty kuitenkin johonkin mitä minä olin syönyt. Eikä tänään ole edes kakittu niin paljon.

   Toivottavasti pikku T ei vaan ole kipeä! Hyvä merkki ainakin että ruoka maistuu :) Jospa nää kakkajutut on vain jotain ikään kuuluvia.

   Poista