lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pieruvaivaa, mistä?

Mä oon jotenkin tosi huono tässä. Siis en osaa oikein yhdistää mikä ruoka-aine minun ruokavaliossani aiheuttaa pienelle Ihmeelle vatsanväänteitä. Vai onko se minun maito edes mikä paukkuja aiheuttaa, vai ihan vaan "normaalia" suoliston kehittymättömyyttä. Täällä siis piereskellään koko ajan, ja vaipassa on myös valehtelematta KOKO ajan, enemmän tai vähemmän, keltaiset ryynit. Päivällä pierut virtaa vapaasti, eikä niistä selkeestikään kärsitä. Mutta sitten aamuyöstä noin kahden-neljän jälkeen alkaa se kiemurtelu ja paukuttelu. Ja joskus jopa pikkuisen itkeskelläänkin. Siis ihan tosi vähän, lähinnä voi ehkä kuvailla sitä ennemmin kitinäksi. Tämä kitinä tulee siis läpi unen parina nyyhkäisynä ja loppuu itsestään kiemurtelun ja paukuttelun kera. Ihme rauhoittuu kun tarjoan rintaa, mutta nukahtaa parin imaisun jälkeen ja tyrkkää tissin ulos. Sitten nukutaan hetki ja aletaan taas kiemurrella ja paukutella. Tämä hetki voi olla kaikkea vartin ja tunnin välillä. Aamuyö menee siis aika katkonaisilla unilla. Ei tämä sinänsä minua kamalasti häiritse, sillä menen nukkumaan jo aikaisin, samaan aikaan kuin Ihmekin, eli yhdeksän-kymmenen välissä (paitsi nyt ei nukuta kun nukuin parin tunnin päikyt). Eli eka unipätkä kyllä riittää pitämään riittävän virkeänä, ja päiväunet viimeistään korjaa tilanteen. Ihme kun tosiaan nukkuu kolmet päikkärit, joista kahdet ovat vähintään 3 tuntia. En siis voi missään nimessä valittaa tätä tilannetta omalta kantiltani.

Mutta siis ne ilmat masussa. D-tippa teoriaan en usko, koska vaivat alkoivat pari viikkoa tippojen jälkeen. Ja rehellisyyden nimissä pitää vielä tunnustaa etten ole edes joka päivä muistanut niitä antaa. Ja silti aamuyöstä on paukuteltu ja nyyhkitty. Ja se minun ruokavalioni. Syön mitä sattuu iltaisin, en mitään samaa joka ilta tai erilaista kuin päivällä. Ja millä aikataululla ruoka-aineet edes vaikuttavat maitoon? Tunnin viivellä? Puolen päivän? Voiko ne pierut kuitenkin tulla vain siitä, että ukko nukahtaa yöllä syötyään, enkä siis raaski nostaa toista olalle röyhtäisemään. Tosin paukutellaanhan sitä päivälläkin, niistä ei vaan kitistä. Tai sitten ilma vaan poistuu kivuttomammin päivällä kun pikkuista liikutellaan ja kanniskellaan enemmän. Äh, mikä lie. Syitä lienee kaikki yhdessä tai ei mikään. Luultavimmin aika on se paras lääke tässäkin.

8 kommenttia:

 1. Jaa-a, meiänkin tyttö piereskeli ensimmäiset kuukaudet paljon. Iltaisin ja aamuöisin oli pahimmillaan; silloin itkeskeltiin, väänneltiin ja käänneltiin vaikka kuinka. Tyttö kyllä siis piereskelee vieläkin melko paljon, mutta ei enää näytä kärsivän siitä siten kuin ekoina kuukausina...

  Oon olettanut johtuvan mm. mun suihkutisseistä; tyttö joutuu siis aika hotkimalla maitoa vetelemään. (Voi toki olla, että joku ruokakin pahentaa, mutta en oo jaksanut seurailla, kun ei niin paha oo eikä mtn allergiaoireita oo ollut.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muuten voi täälläkin olla yksi syy. Ihan varsinaista suihkua ei kyllä tule, mutta aika vauhdikkaasti poju ensimmäisten minuuttien aikana nielee, ja lopulta meinaa "tukehtua". Joutuu siis irrottamaan otteensa ja yskimään hengitystiet vapaaksi. Itsekin olen pitänyt tuota keltaista kakkaa sen merkkinä ettei ainakaan mistään allergiasta ole kyse, joten sinänsä mitään välttämisruokavaliota ei kannata aloittaakaan sen toivossa että pikkuiset pieruvaivat loppuisi. Masu tottuu sitten aikanaan ja pierut toivottavasti helpottuu öisinkin :)

   Poista
 2. Mä olen kanssa itse diagnosoinut nuo aamuyön kitinät siihen, että ilma ei yöllä liiku niin sujuvasti kuin päivisin jolloin vauvaa liikutellaan paljon enemmän ja vauva itsekin jumppailee hereillä ollessaan jatkuvasti. Yöllä kun meillä nukahdetaan melkein poikkeuksetta suoraan tissille ja siihen tullaan suoraan omasta sängystä, jossa ollaan herätty siihen nälkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin neuvolassa ja terkkari oli samaa mieltä tästä teoriasta :) eli aika parantaa!

   Poista
 3. Voi, toivottavasti vaivat loppuisivat pian.
  Mä myönnän etten ole vielä antanut yhtään D-tippaa..jos vaikka kohta puoliin aloittaisi ja ajattelin sit antaa suoraan niitä RELA-tippoja, jossa on D-vitamiini samassa.
  Mulla kans tulee maitoa niin että alussa toinen joutuu oikein hotkimaan ja irroittamaan otteen. jos toisella ei ole kova nälkä, niin valutan suosilla ne alkumaidot pois esim. pulloon/maidonkerääjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vedetään gefilus-D-tippoja. Hyväksi havaittu esikoisen aikaan tuo gefilusperhe. Käytetään edelleen, ja liekö osasyy siihen ettei hän ole juuri koskaan kipeä :)

   Poista
 4. Täällä ihan samaa, paljon ilmavaivoja on. Toki en ole öisin varsinaisesti huomannut, eikä yleensä poikaa häiritsekään. Myös täällä joudutaan juomaan vauhdilla. Ja juu, tippuja välillä unohtuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa nää pieruttelut kuulua enemmän tai vähemmän pikkuisten elämään :) Pientähän tää on verrattuna koliikkiin, ja kakkakin luistaa vähän turhankin hyvin :D Harmittaa tietysti, että toinen joutuu heräämään kesken unien kiemurtelemaan.

   Poista