sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kahden suklaan sydänkakku

Testasin nyt tekniikkaa, jolla hyydytän keskelle kakkua kokonaisen sydämen. Melko hyvin onnistui ja aine määrätkin menivät tasan molempiin lokeroihinsa kerrasta :) Kakku on tehty 25 cm säädetyllä rengasvuoalla ja 20 cm sydän-reunavuoalla. Mietin kummin päin tekisin täytteet, ja päädyin tähän ratkaisuun, koska ajattelin tuon sydänvuoan irrotuksen olevan helpompaa näin päin. Haittapuolena valkoista täytettä levisi jonkun verran sydämen päälle, joten ehkä seuraavaksi kokeilen tehdä tämän toistepäin. Sitten tiedän kummin päin tämä toimii paremmin. 

Kakkupohjan teen itse aina "kaikkea samanverran" -systeemillä, joten tarkkoja määriä minulle ei ole tuohon antaa.


Kahden suklaan sydänkakku

Pohja:

3 munan kakkupohja
tai
keksipohja (n. 400 g keksejä + 50 g voita)

Suklaa sydän:

1 prk Flora Kuohua
2 pkt Marabou Philadelphiaa
vaniljasokeria
(kaakaojauhetta maun mukaan)
2 prk suklaavanukasta
4 liivatetta
tilkka kahvia liivatteen liuottamiseen

Valkosuklaa reuna:

1 prk Flora Kuohua
130 g valkosuklaata sulatettuna
250 g maitorahkaa
vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä liivatteen liuottamiseen

1. Kostuta kakkupohja tai taputtele keksipohja tarjoiluastian päälle. Laita reunavuoat paikoilleen.


2. Valmista ensin suklaatäyte. Vaahdota kerma, lisää loput aineet ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää viimeiseksi liotettu liivate liuotettuna kiehuvaan kahviin ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos kermaseoksen joukkoon ja kaada koko homma sydänvuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti. Irrota sydänvuoka varovasti.


3. Valmista seuraavaksi valkosuklaatäyte. Vatkaa kerta, sulata suklaa (esim. mikrossa), lisää se ja loput aineet ja vatkaa sekaisin. Sekoita liivatehommeli sekaan ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos reunoille tasapintaan sydämen kanssa. Anna hyytyä taas muutama tunti.


4. Irrota reunavuoka ja syö kiireesti ennenkuin muut ehtii!  :)


6 kommenttia:

  1. Miten ehdit leipoa? Täällä en ehdi postia hakemaan enkä vessaan... :[

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä poju istuu joitakin aikoja ihan tyytyväisenä sitterissäkin (masu täynnä, vaippa kuiva ja muutenkin asiat hyvin). Ja isoveljen touhuja seuraa mielellään. Tai sitten otan pojan sitterissä lähelleni kun syön/leivon/olen vessassa ja juttelen, silittelen jalkaa ja poskea. Joskus tämäkin riittää pitämään kitinät poissa, sen sijaan että nostan heti syliini. Ei se aina tietenkään riitä, mutta ensin ainakin kokeilen :)

      Ja ne loistavat unenlahjat, joista en vieläkään uskalla puhua ääneen :D

      Poista
  2. Edellinen kommenttini hukkui varmaan? Samaa mietin minäkin, miten ehdit?Mä ehdin tänään tekeen ruuan, kun poika nukkui 45min päikyt, mutta normaalisti ollaan kiinni toisissamme koko pvä. Ihanalta näytti kakku, täytyy varmaan kokeilla kun nää dietit on ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      On varmaan hävinnyt bittiavaruuteen, koska en ole ainakaan aikaisempia kommentteja nähnyt :/

      Ikävä tuo sinun pakollinen diettisi :( Täällä kyllä pitäisi aloittaa semmoinen "vapaaehtoinen" ruoan tarkkailu, että saisi vanhat vaatteet käyttöönsä. Mutta eihän imettäessä voi laihduttaa... (hyvä tekosyy mulla, vois jättää ainakin herkut pois :) )

      Poista
  3. Kysykää ennemmin missä välissä ehdin siivota! (en missään :D) Tykkään leipoa tosi paljon, ehkä se on sitä "minun" aikaani. Poika nukkuu kyllä yleensä niin hyvin, että hyvin ehtii. Tänään uskaltauduin leipomaan pullaa, ja juuri kun otin viimeisen pellin uunista alkoi kuulua sängystä tuhinaa :) Loistava ajoitus!

    VastaaPoista