maanantai 25. marraskuuta 2013

Thaimaa, osa 1: Paniikki & Suunnittelua

Ilmassa alkaa olla pientä jännityksen makua (lue: juoksen ympyrää kotona aloittaen milloin mitäkin saamatta mitään valmiiksi). Vasta äskenhän matkaan oli vielä neljä viikkoa, ja nyt vain muutama päivä! Vielä olisi paljon tehtävää ennen matkaa, ja ennen kaikkea pitäisi alkaa varmistua, että kaikki tarvittava on lähdössä mukaan. Lisähaastavuutta matkaan aiheuttaa tietysti Eliaksen allergiat, jonka vuoksi suurin osa ruoista on valmistettava itse ja otettava matkaan kotimaasta. Thaimaan vauvojen valmisruoka tarjonta kun on aika suppea, eikä esim. lihasoseita ole lainkaan myynnissä (kiitos Chardonnay erittäin hyvästä postauksesta!)

TO DO

- rahan vaihto Forexissa
- luottokorttin maarajauksen muuttaminen
- vaatteiden pesu ja pakkaaminen
- puhelimen muistin tyhjennys uusia kuvia varten
- iPad matkakuntoon (uusien videoiden, pelien lataaminen yms. koneeseen)
- Eliaksen ruokien ostaminen ja valmistaminen
- lääkärintodistus allergioista, että saa viedä omat ruoat lentokoneeseen
- mahdollinen antibiootti varalle matkaa varten (Elias taas räkäinen… :( )
- joulukorttien kirjoitus ja lähetys (tullaan tosiaan sitten vasta kun lähetyspäivä on mennyt)
- matkan aikana erääntyvien laskujen maksu
- kyydin tilaaminen lentokentälle
(-kyydin tilaaminen perillä hotellille? luulisin kyllä, että kentällä on takseja ilman tilaamistakin…)
- käsimatkatavaroiden pakkaaminen mahdollisimman järkevästi

OSTOKSET

- ruoat: hirssihiuteleet, -jauhot, quinoa, hedelmäsoseet (n. 20 prk!)
- matkasyöttötuoli (sack'n seat -tyylinen)
- matkalaukku (meinasi unohtua, että Eliashan tarvitsee myös :D)
- kamera  



MUKAAN MUUTA

- sauvasekoitin ja kuppi
- vaippoja muutamaksi päiväksi
- lentokoneeseen uuninkestävä astia ruoan lämmitystä varten (minulle)
- jotain viihdykettä lentokoneeseen Eliakselle (mahdollisimman kovaääniset ja piippaavat lelut kanssamatkustajien riemuksi?)
- matkarattaat 
- unohdanko nyt jotain…




Ruoista vielä sen verran, että suunnittelin tekeväni vähän "tuhdimpaa" lihasosetta mukaan umpioimalla. Periltä saa kuitenkin esim. kukkakaalia, niin voin keittää ja soseuttaa sitä jatkoksi siellä. Onneksi meillä on perillä huoneistossa ihan "täysinvarusteltu" keittiö, joten siellä on hella ja jääkaappi yms. Sen verran tuuria(?) sentään varatessa oli, vaikka varaushetkellä en tiennyt vielä mitään Eliaksen allergioista.

Pakkaaminen tuottaa myös aika isoa päänvaivaa, sillä matkatavararajoitukset lentokoneessa ovat tiukentuneet sitten viime reissun. Nyt saa viedä koneeseen enää max. 20 kg per tyyppi, joihin SISÄLTYY max. 5 kg käsimatkatavaraa!! Eihän tuossa mitään jos matkustaisit pelkästään aikuisten kesken, mutta tämä vaippaikäinen tuppaa tarvitsemaan aika paljon enemmän tavaraa, vaikka vaatteet ei painakaan juuri mitään...


14 kommenttia:

  1. Löysin kaksi lihasosetta! Foodmartista maissi+kana heinzilta ja Festival centrumista kans jonkun lihapurkin! :) meillä ei oo ollu kolmeen päivään nettiä niin en ole voinut päivittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa löysinkin ne Heinzin thai sivut, jossa on koko valikoima mitä maassa myydään. Ei siis mitään meille ollut heillä :( Puhumattakaan siitä, että jos niitä ei joka kaupassa edes myydä, niin ei uskalla jättää sen varaan, että löytyisi juuri se meille sopiva helposti. No kunhan eivät vaan tullissa ala ihmettelemäään tuota meidän ruokapurkkipaljoutta :D

      Mä tuossa päivällä itseasiassa katselinkin, että ei ole tullut uutta päivitystä hetkeen ja arvasin noin voivan käydä :)

      Poista
    2. Minusta tuntuu, että teet oikein, kun otat omat ruoat matkaan! :)

      Poista
    3. Toivottavasti muut meidän porukasta (jotka raahaa niitä) ovat samaa mieltä :D

      Poista
  2. Ainiin..mua oikein hävettää kysyä sadanviidenkymmenen kertaa, mihin päin Thaimaata olittekaan tulossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Phuketin rannoille tullaan (Nai Yang), vaikka vannoin etten Phukettiin koskaan enää lähde viimeksi siellä käytyäni. Karmea kokemus siis se Patong :D Koh Lanta ja Krabi on kuin eri maasta ja niin ihana paikka! Mutta tuota paikkaa kehuttiin joka sivustolla rauhalliseksi, ja plussana lyhyt matka lentokentälle, niin toivotaan että oli nappi valinta :)

      Poista
    2. Joo..patong ja kata voi jättää omaan arvoonsa. Me ollaan tulossa miehen kanssa häämatkalle 13.12 Krabille :) just etsiskelen hotellia kun peruin jo varatun, luin niin paljon huonoja arvosteluita, et näin parhaaksi perua. Vaikea päätös varata kuvien perusteella :/

      Poista
    3. Meettekö ihan etelään Koh Lantalla asti, vai jäättekö siihen Ao Nangiin? Me oltiin Lantalla Cha-da Beachissä (kiva, mutta kallis), mutta ehdottomasti Klong Dao Beachin viehättävin hotelli oli Maya Koh Lanta. Siskoni oli siellä seuraavana vuonna suosituksestani, ja tykkäsi myös kovasti :) Joo, nuo suositukset kyllä kantsii kattoo tarkasti ettei tule ikäviä ylläreitä. Ainakin Booking.comin arvostelut on tosi paikkansa pitäviä olleet, tai ainakin suurin osa.

      Poista
    4. me mennään sinne, minne minä päätän hotellin varata :D
      eli ei tietoa vielä, halutaan olla rauhallisella paikalla, jossa on ihana ranta ja turkoosi meri. mutta samalla myös kävelymatkan päässä palveluista ja ravintoiloista, joten will see..

      Poista
    5. Toi onkin hyvä periaate :D Mut tuo Koh Lanta ja Klong Doa Beach on just semmonen mikä täyttää nuo kriteerit :)

      Poista
  3. EI VITSI, mua niin jo jännittää myös :D - ai, että pääsette sinne lämpöiseen.. Ihanaa!! <3

    Teetkö niitä ruokapurkkeja itse Eliakselle? Mistä kirjoitit aiemmin? Sun täytyy laittaa sitten sellainen ohje niistä, että minäkin ymmärrän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti päästään tosiaan, ettei mitään uutta matkustiedotetta tule niiden mellakoiden takia :S Lisäjännitystä elämään, sitähän tässä kaivataan :D

      Joo umpioin noihin tavallisiin vauvansosepurkkeihin Eliaksen ruoat. Niissä pitäisi kyllä säilyä ihan hyvin vaikka koko matkan ajan. Mulla on itseasiassa vieläkin sillon pari kuukautta sitten tehty purkki tuolla jääkaapissa, eikä se ruoka ainakaan näytä menneen miksikiään :D Voisin tosiaan yrittää muistaa ottaa vaihekuvat ja tehdä ohjeen :) (ja siis ei se oikeastaan poikkea juurikaan tavallisesta soseutuksesta ja purkituksesta, pitää vaan tehdä kun kaikki on kuuuuuumaaaa!)

      Poista