torstai 14. marraskuuta 2013

Karhunpoika sairastaa edelleen...

Miten voikin olla pieni näin kipeä. Tänään on ensimmäinen päivä, kun kuume ei kipua yli 39 °C. On käyty lääkärissä, ja sairaalan lastenpäivystyksessä. On otettu verikokeita ja aloitettu antibiootti (virus)tulehdukseen. On todettu kolmen eri lääkärin toimesta, että tulehdus on joko vasemmassa tai oikeassa korvassa (jep, jokainen eri mieltä). Meillä siis rohistaan, yskitään, itketään yskiessä, valutetaan räkää, tuhistaan tukkoista nenää, oksennellaan, ripuloidaan ja ollaan muuten vain väsyneitä. Oksentelu johtuu limasta ja ripuli taas antibiootista. Ja huonosti nukutaan tottakai. Ihan parasta tässä kaikessa tietysti on, että juuri kun olet saanut lääkearsenaalin syötettyä, niin tulee oksennus. Sääliksi käy urheaa pientä miestä, joka silti jaksaa naureskella ja vähän ryömiskelläkin. Ehkä tämä tästä alkaa helpottamaan, mitä todennäköisemmin siis. Missäs niitä varapattereita äideille myytiinkään?

Sairaalan päivystykseen päädyttiin muuten, kun huomasin kuumeisen miehen aukileen olevan koholla, eikä siinä näkynyt sykettä laisinkaan (normaalisti aina näkyy). Kyselin terveyskeskuksesta, että pitääkö hätääntyä (myöhäistä, olin jo paniikissa), ja sieltä ei osattua sanoa (ei edes, että pitääkö tilata ambulanssi). Joten lähetteellä sairaalaan, jossa lastenlääkäri totesi tutkimusten jälkeen niin voivan käydä tilapäisesti kovassa kuumeessa (ensin peloteltuaan aivokalvontulehduksella). Aukile siis laski heti kuumelääkkeen alettua vaikuttamaan. Olen jo alkanut epäillä että näin harhoja, mutta miten ihmeessä minä sellaista keksisin, kun en ole edes koskaan kuullut niin voivan käydä… Samalla reissulla sain sitten 40 euron pikavoiton pysäköintiajan ylityttyä (huom! 4 tuntia!!). Sekin otti vielä eilen päähän, mutta onneksi tuo mies osasi muistuttaa, että pääasia on kuitenkin, että Elias saatiin tutkittua (aargh, hirveä lause! en vain nyt osaa muotoilla sitä zombie-aivoillani…) ja todettua "terveeksi".

Joka napille olisi nyt käyttöä

6 kommenttia:

 1. Apua, voi eii :/

  Toivottavasti nyt poika alkaa parantumaan!! En minäkään ole kuullut, että aukile voi olla kohollakin?! Kamala paniikki, feel you ;D. Jos aukile on kuopalla, niin voi olla nestehukkaa - sen tiedän ainoastaan..

  Voimia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä tämä selkeästi nyt sinne yskän puolelle on kääntynyt, ja ilma peräti kulkee jo nenän kautta! Tosin siltikään en saanut nukuttua kun ukko tuhisi niin kova kainalossa :D Kaikista hauskinta (vai omituisinta?) oli aamulla, kun Elias hoksasi nenä-Fridan sängyn vieressä, nappasi sen käteensä ja ojensi sen minulle! Ja ANTOI kiukuttelematta imaista nenästään limat pois (normaalisti tarvitaan kaksi pitelemään poikaa aloillaan). Arvaa oliko vähän WTF fiilis :D

   Poista
 2. Voi kamalaa. :/ Voin vain kuvitella, kuinka pelästyneitä teillä oltiin, en ole yhtään varma, olisinko itse kyennyt kovinkaan järjelliseen toimintaan.

  Voimia ja pikaista paranemista teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kyllä mä uskon, että olisit osannut toimia ihan järkevästi! Jostain se järki vaan aina löytyy vaikka miten paniikissa olisikin :)

   Poista
 3. Kamalaa! Hirveitä tollaset tilanteet! :( Mä muistan kun itse soitin Neuvolapuhelimeen keväällä ja kysyin kuuluuko aukileen sykkiä vai onko jotain vialla :D

  Pikaista paranemista teidän pienelle ja äidillekin voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enää ei tunnu yhtään niin pahalle, vaikka yöt ovatkin vielä rauhattomia :)

   Voi Pupu, ihana tuo :D Eihän sitä tosiaan voi tietää, jos se yhtäkkiä tulee näkyviin. Meillä täällä Eliakselle sykkii koko ajan, on aina syntymästä asti ollut todella selvä tuo syke :)

   Poista