torstai 27. joulukuuta 2012

Neuvola rv 32+5

Neuvolassa taas käyty! Nyt näitä käyntejä alkaakin olla joka viikolle, mikä on todella kivaa. Tuntuu oikeasti, että jotain tapahtuukin :). Neuvolassa oli todella rauhallista, eikä juuri ketään lisäkseni käytävillä tai terkkarin pihassa näkynyt. Kuulemma terveydenhoitajistakin osa on lomailemassa. Mutta kaikki siis on edelleen hyvin masussa ainakin tämän päiväisen perusteella.

Tarkistetut mitat

Paino +500 g (+2400g)
Sf 30 cm (28 cm) 
Pissa - (-)
Verenpaine 128/82 (123/86)
Tarjonta rt (rt)
Syke 140+ (140-150) 

Painoa siis tullut vain 250 g/vko, vaikka takana on joulunpyhät ja hillitön suklaanmättö. Tosin tiedän kyllä, että edellisen viikon murheet veivät painostani jonkunverran pois, joten joulun aiheuttama painonnousu ei näy niin dramaattisena tuossa. Sf-mitalla on ihan hienoinen ylöspäin suuntautuva käyrä, mutta melko keskimitalla edelleen mennään. Katsoimme ihan piruuttaan esikoisen käyrää, ja sehän oli ollut koko ajan aika reippaasti alakäyrällä. Mikä tietysti selittääkin sen miksi mahani oli silloin niin pieni ja nyt paljon isompi. Vaikka normaali 3,5 kg vauva sieltä maailmaan silloin putkahti :) Nykyinen asukas ei ole vielä ainakaan kiinnittynyt, mutta jotenkin tuntuu, että ehkä hieman alemmas laskeutunut. Käveleminen ainakin alkaa muistuttaa enempi ankan vaappumista kuin normaalia astelua :D

Ostoksilla

Tuli aamusta piipahdettua ostoskeskuksessa katsastamassa tarjonta. Pari paitaa ja villatakki tarttui mukaan, vaikka varsinaisesti mitään kiinnostusta vaatteisiin ei raskauden tässä vaiheessa ole. Painoa on kuitenkin tullut muutakin kuin pelkästään vauvasta, joten yhtään ei tiedä mikä vaatekoko sopii synnytyksen jälkeen. Onneksi olimme viisaita ja liiikkeellä jo aamu 9.00 aikaan, joten aika rauhassa saimme ensimmäisen tunnin katsella tarjontaa. Kun loputkin liikkeet sitten aukenivat kello 10, niin alkoi porukkaakin olla liikenteessä siihen malliin, että jätimme ostelut sikseen ja lähdimme kotiin. Niin ja kun joulusuklaat olivat puoleen hintaan, niin muutama laatikko tarttui mukaan. Ei vaan pysty ohittamaan moista tarjousta!

5 kommenttia:

 1. Miulla on seuraava neuvola uudenvuoden jälkeen, en ole kauhean varma, että uskallan nousta vaa'alle kaikkien jouluherkuttelujen jälkeen. :P Noh, terveydenhoitaja itse kannusti herkuttelemaan jouluna, eihän miua voi syyttää tottelemisesta...

  Rauhallisia välipäiviä ja ihanaa uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jokainen terkka taitaa ymmärtää pienen ylimääräisen painonnousun juhlapyhien jälkeen :)

   Ja kiitos, samaa sinne! :)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tässä sama ano ku edellä,pahoittelut tuo yllä oleva kommentti oli tarkoitettu toiseen blogiin missä neuvolalääkäri oli ollut ikävä ja tyly.jostain syystä onnistuin kopioimaan kommentin vahingossa tähän.voit poistaa,mutta siis pahoittelut vielä sekoilusta.ja tsemppiä sinulle raskauden loppumetreille.hyvin olet jaksellut ja nautihan pikkuisesta kun saat syliisi,se on jotain niin ainutlaatuista:)

  VastaaPoista